«Παιδική Κακοποίηση και παραμέληση».

0
pediki kakopoiisi 01

 Στόχος της κοινής αυτής εκδήλωσης που απευθυνόταν κυρίως σε γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και φορείς που συνεργάζονται με παιδιά και νέες οικογένειες,  ήταν η ενημέρωση των πολιτών, η ευαισθητοποίηση και πρόληψη φαινομένων και θεμάτων που αφορούν τα παιδιά.
 Η κακοποίηση, είτε σωματική, είτε λεκτική είτε σεξουαλικής μορφής έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία ενός παιδιού και κατ’ επέκταση στην ζωή του ως ενήλικας και μέσα από τις παρουσιάσεις των ψυχολόγων Βασίλη Μπουλουγούρη, Θανάση Ραφτόπουλου, Μαρκέλλας Καλλιμασιά και του ψυχολόγου του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Παύλο Σαλίχου, δόθηκε χρήσιμο υλικό για τις διάφορες μορφές κακοποίησης, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, για τις επιπτώσεις στην ενήλικη μορφή καθώς και για τις μορφές πρόληψης στα σχολεία και το οικογενειακό πλαίσιο.
Στην εκδήλωση απεύθυνε θερμό χαιρετισμό προς τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος την Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, εστιάζοντας στην σημασία της πρόληψης μέσω της εκπαίδευσης και της σωστής ενημέρωσης στα σχολεία του Δήμου.
 
Το παρακάτω link αποτελεί χρήσιμο υλικό για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε γονείς και παιδιά.
https://www.youtube.com/watch?v=927AHm3i_Os
Η επόμενη παρουσίαση με διακεκριμένους ομιλητές και με την συμμετοχή του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ’16 στις18.00  στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree) . Το θέμα της ομιλίας θα είναι “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” που αφορά τους κινδύνους και τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής μέσω της παρακάτω  ιστοσελίδας.
 http://dionisocialservices.wix.com/polyxoros

Απάντηση