Παράνομη Νομιμότητα

0
papamixail

 

Το εισηγητικό σημείωμα του Δημάρχου είχε ως εξής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αγία Παρασκευή, 28/02/2014
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: – 7779 –
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Λ. Μεσογείων 415-417 ΠΡΟΣ:
Αγία Παρασκευή, 15343
Τηλ: 213-2004-502 Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
κο Ιωάννη Βουτσινά

ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για ανάθεση γνωμοδότησης σχετικά με την ανάκληση ή μη της αδείας λειτουργίας της ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» στο ακίνητο του κληροδοτήματος ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ.
Το ως άνω θέμα έχει παραπεμφθεί από την Επιτροπή Ποιότητας και Ζωής στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της σπουδαιότητας του. Προκειμένου να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάκληση ή μη της αδείας λειτουργίας της ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» στο ακίνητο του κληροδοτήματος ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ, θεωρώ σκόπιμο να ληφθεί γνωμοδότηση από ένα καθηγητή Πανεπιστημίου αφού πρώτα του αποσταλεί όλος ο φάκελος με τις σχετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, έγγραφα, διαθήκη, προηγούμενες γνωμοδοτήσεις κ.ο.κ.
Η ως άνω γνωμοδότηση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου αφενός να είναι αδιαμφισβήτητες από τον οποιονδήποτε οι εξειδικευμένες και ειδικές γνώσεις ενός καθηγητή Πανεπιστημίου που απαιτούνται πάνω στο θέμα αυτό, αφετέρου να είναι βέβαια όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η ληφθείσα απόφαση είναι καθ΄ όλα νόμιμη χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τα συμφέρονται του Δήμου Αγίας Παρασκευής ή αντίστοιχα κίνδυνος έγερσης στο μέλλον απαιτήσεων από την ομόρρυθμη εταιρίας με την επωνυμία «ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» κατά του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Επίσης, η ως άνω γνωμοδότηση θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών – Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων προκειμένου να υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη του.
Εν΄ όψει των ανωτέρω και επειδή το θέμα της γνωμοδότησης άπτεται θεμάτων διοικητικού δικαίου, προτείνω να ανατεθεί η γνωμοδότηση αυτή στο Επίτιμο Καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλο.
Ο Δήμαρχος
Βασίλειος Ζορμπάς

Κατόπιν αναλυτικής συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου δηλαδή εμμέσως αποφάσισε να μ η ν ανακληθεί η αδεια και το ολο θέμα να παραπεμφθεί στο μέλλον, προφανώς μετά τις δημοτικές εκλογές, αφού ληφθεί η Γνωμοδότηση.
Υπέρ της εισήγησης του Δημάρχου, τάχθηκαν και ψήφισαν από την παράταξη της πλειοψηφίας οι σύμβουλοι κ.κ. Βουτσινάς, Ησαΐας, ο οποίος μάλιστα τάχθηκε από τώρα κατά της μη ανάκλησης της αδείας, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της Γνωμοδότησης, προϊδεάζοντας σχετικά με την εξέλιξη, Καψοκεφάλου, Κωβαίος, Κωνσταντακόπουλος, Κωστόπουλος, Λέκκας, Μπράμη, Παναγόπουλος, Πανουτσοπούλου, Παπαδοπούλου, Παύλου και Τσιαμπάς.
Υπέρ της εισήγησης τάχθηκε και ψήφισε επίσης ο Δημήτρης Αλεφαντής, συνεργαζόμενος πλέον με τον κ.Γιαννακόπουλο (Συμμαχία Ευθύνης), καθώς και ο κατά τη συνεδρίαση προσχωρήσας στην παράταξη του Δημάρχου κ.Ι.Γουργούλης.
Ο κ.Γιαννακόπουλος συμφώνησε μεν με τον Δήμαρχο, αλλά ακριβώς πριν την ψηφοφορία απεχώρησε από τη συνεδρίαση, όπως είχε ηδη πράξει ο πολιτικός μηχανικός κ.Κρητικίδης, μάρτυρας υπεράσπισης του Λ.Σαμουρέλη, στο Εφετείο.
Λευκό ψήφισε ο κ.Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση)
Κατά της εισήγησης του Δημάρχου, με το σκεπτικό ότι η παράνομη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί και ότι η λήψη Γνωμοδότησης αποτελεί πρόσχημα για να μην ανακληθεί αμέσως η αδεια ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (Σταθόπουλος, Βλάχος, Σιδέρης, Φωτεινού, Δημητρίου – Καβρουδάκη) και οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Κουβόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Ι.Σταθόπουλος) ζήτησε να τελειώσει επιτέλους το κρυφτούλι κι ο καθένας να πάρει σαφή θέση. Χωρίς περιστροφές τάχθηκε υπέρ της ανάκλησης της αδείας, με δεδομένες τις τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές κρίσεις, ώστε επιτέλους να φανεί ενώπιον των πολιτών, ποιος είναι με το δημόσιο συμφέρον και ποιός με το προεκλογικό και μικροπαραταξιακό.
Η εξέλιξη απέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, οι παρατάξεις Ζορμπά και Γιαννακόπουλου συμπίπτουν, με σκοπό να ματαιώσουν την πολιτική αλλαγή.
Και ότι οι κυρίαρχες πολιτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις δύο προτάσεις για την πόλη μας και τους πολίτες δεν θα κρυφτούν τελικά.
Οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν και να πράξουν αναλόγως, με σκοπό να απαντήσουν θετικά στο ερώτημα.
Με το χθές ή με το αύριο ?
Με τους αδύναμους πολλούς ή τους λίγους εκλεκτούς ?

Σωτήρης Α. Παπαμιχαήλ 
Δικηγόρος,
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση