Παραλαβές και πεπραγμένα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, απουσίες και ενστάσεις με νόημα.

0
neo dimotiko simvoulio 03

Ο κ. Γκιζιώτης παρατήρησε ότι δεν μπορεί ο δήμαρχος να μιλάει για «σύσκεψη» ή για «διαδικασία» αφού τελικά οι παρόντες ούτε έμαθαν τι έγινε ούτε συμπεράσματα υπήρχαν και το μόνο που εκείνος έχει να επισημάνει ήταν το γεγονός της έλλειψης χρημάτων στο Δήμο για την πραγματοποίηση έργων.
Ο κ. Τσιαμπάς, μιλώντας για λογαριασμό της παράταξής του αφού ο Βασίλης Ζορμπάς δεν τίμησε δια της παρουσίας του τη συγκεκριμένη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέστησε σαφές προς το σώμα ότι η δική τους παράταξη είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους «συναντήσεις» και «συσκέψεις» και δεν παραβρέθηκαν επειδή πιστεύουν ότι ο χώρος συζήτησης των θεμάτων που αφορούν το Δήμο και πολύ περισσότερο κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της παραλαβής και παράδοσης συζητούνται μόνο στο θεσμοθετημένο χώρο που είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Ζορμπά κ. Σωτήρης Ησαΐας είπε απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το αν θα καλούνται μόνο οι αρχηγοί των παρατάξεων ή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και έθεσε το ερώτημα στην περίπτωση που δεν κληθούν οι τελευταίοι πότε αυτοί και με ποιο τρόπο θα ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα.
Απαντώντας ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ξεκαθάρισε προς τον κ. Ησαΐα ότι στην πρόσκληση που έστειλε προς τους αρχηγούς των παρατάξεων, τους καλούσε να προσέλθουν με τους συμβούλους τους χωρίς βεβαίως να διευκρινίζετε αν εκείνοι θα επέλεγαν τους Δημοτικούς Συμβούλους ή τους επιστημονικούς συμβούλους αφού αυτό ήταν θέμα επιλογής του κάθε αρχηγού της παράταξης.
Ο κ. Σταθόπουλος είπε επίσης προς τον κ. Ησαΐα ότι αν για «κάποιους λόγους» θέλει να δέχεται προσωπικές προσκλήσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να το κάνει. Ο δήμαρχος απαντώντας και στον κ. Τσιαμπά δήλωσε ότι η απουσία του π. Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά δεν τον εξέπληξε αφού ούτως ή άλλως και παρά της σοβαρότητας των θεμάτων ο κ. Ζορμπάς απουσίαζε ΠΕΝΤΕ συνεχείς φορές από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής στην οποία προτίμησε να είναι ο ίδιος μέλος παρά να ορίσει κάποιο Δημοτικό του Σύμβουλο.
     

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση