Παύλος Πολάκης: «Στα «σκαριά» το νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας».

0

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016 δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ γιατί αυτή η χώρα έχει ανάγκη από όμορφες στιγμές. Το να ανοίγουν δομές και να βελτιώνονται καταστάσεις είναι όμορφες στιγμές που δυστυχώς καλύπτει ένα μαύρο πέπλο παραπληροφόρησης, το οποίο έχει άλλους σκοπούς. Αυτό που έγινε εδώ είναι παράδειγμα της συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου με τις αντίστοιχες του νοσοκομείου και του Δήμου που ολοκλήρωσαν το έργο που αποτελείται από δύο δομές: Το κέντρο ψυχικής υγείας και η σχολή βοηθών νοσηλευτών. Μπορούμε σ’ ένα κτίριο να κάνουμε δύο δουλειές αντί για μία και με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσουμε ποσά που διαφορετικά θα πήγαιναν «δεξιά κι αριστερά».

polakis_01
Από τέτοιου είδους κινήσεις που έχουμε κάνει στις περιφέρειες έχουν εξοικονομηθεί σχεδόν 6.000.000 ευρώ από τη διαφορά των ενοικίων που πληρώναμε τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να υπάρχει «έκπτωση» στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Στα σκαριά είναι το νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας το οποίο θα αλλάξει το τοπίο στον τομέα και ολοκληρώνει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση «πατώντας»και στα προηγούμενα βήματα.
Το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα είναι η μείωση της ανεργίας. Μόνο φέτος, το πρώτο εννεάμηνο έχουμε 255.000 θέσεις θετικό ισοζύγιο στην εργασία. Από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι τώρα η ανεργία έχει μειωθεί η ανεργία κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες. Σήμερα στη Βουλή περνάει μία τροπολογία που επιτρέπει στον ΟΑΕΔ να εκπονεί προγράμματα εργασίας.
Η κακομοιριά με την οποία έχουμε μπλέξει είναι η εξής : Ο ΟΑΕΔ έπρεπε να εκπονεί προγράμματα για ανέργους. Το 2010 του αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα με την εξαίρεση για ανέργους ΑμΕΑ. Δεν το πιστεύει κανένας. Αυτή τη δυνατότητα επαναφέρουμε σήμερα, δηλαδή να μπορεί ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με Υπουργεία από εθνικούς πόρους, να μπορεί να εκπονεί προγράμματα απασχόλησης ανέργων. Επιπλέον υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά προγράμματα (προγράμματα κοινωφελούς εργασίας).
Η γενιά που ζει και σπουδάζει στη χώρα μας, πρέπει να μείνει εδώ και να αποκτήσει ξανά την ελπίδα. Ανακοινώσαμε 2.000 θέσεις μόνιμων γιατρών για το επόμενο, προκηρύξαμε μετά από επτά χρόνια 760 θέσεις και διορίσαμε άλλους 200 από παλιότερα χρόνια, έχουν διοριστεί ήδη από την πρώτη προκήρυξη 780 άτομα μόνιμο ιατρικό προσωπικό
Να δουν οι νέοι την «Προοπτική» και να «βάλουν πλάτη» να ξαναχτίσουμε τη χώρα όπως πρέπει κι όχι με το κοινωνικό συμβόλαιο του παρασιτισμού, της γραφειοκρατίας, του Μαύρου χρήματος και της λαμογιάς, αλλά με το κοινωνικό συμβόλαιο της ισοτιμίας, της αξιοκρατίας και να σηκώσουμε πιο ψηλά την Ελλάδα».