Πενταετές πλάνο εννέα εκατομμυρίων ευρώ για έργα στην Αγία Παρασκευή!

0
erga genika

Μετά από ερώτηση του κ. Κώστα Κρητικίδη σχετικά με το είδος της σύμβασης που θα υπογραφή μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισάβετ Πετσατώδη πληροφόρησε το σώμα ότι η προγραμματική σύμβαση θα αφορά μόνο τη χρηματοδότηση των εργασιών ενώ την εκτέλεση και επίβλεψή τους θα έχει ο Δήμος για να αποφευχθούν προβλήματα καθυστέρησης όπως αυτά που προέκυψαν με τη βιοκλιματική ανάπλαση στην περιοχή του Κοντοπεύκου.

Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι όταν εκτελεστούν τα έργα τότε θα πει το «Μπράβο» ενώ επεσήμανε σε έντονο ύφος ότι ο όμορος Δήμος του Χαλανδρίου χρηματοδοτείται με 15.000 ευρώ σε έργα, υπαινισσόμενος με αυτόν τον τρόπο ότι η σχέση του Γιάννη Σταθόπουλου με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου είναι η αιτία της χρηματοδότησης. Ο κ. Ζορμπάς συμπλήρωσε ότι ο Δήμος του Χαλανδρίου που έχει «πραγματικό» αριστερό δήμαρχο δε χρηματοδοτείται εσκεμμένα ενώ στη συνέχεια ενθυμούμενος την αντιπολίτευση που ασκούσε στον κ. Γιαννακόπουλο την περίοδο 2006 – 2010, επανέλαβε την ίδια ρήση με τότε ότι δηλαδή «μελέτες» σημαίνει διαπλοκή και πραγματοποιούνται για να «κονομήσουν κάποιοι».

«Στεναχωριέται ο κ. Ζορμπάς που η πόλη μας θα κάνει έργα» απάντησε άμεσα ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον κ. Ζορμπά ως «αδιάβαστο» καθώς και για το Δήμο Χαλανδρίου έχουν προγραμματιστεί ανάλογα έργα.

Από τη «Συμμαχία Ευθύνης» ο Κώστας Κρητικίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή διαμόρφωση της προγραμματικής σύμβασης.

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης εξέφρασε τις αμφιβολίες του σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι τα χρήματα προορίζονται μεν σε βάθος πενταετίας, αλλά συνήθως χρειάζονται 15 χρόνια για την υλοποίηση τους.    

Επιμέρους ρεπορτάζ για τα θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των έργων θα ακολουθήσουν στις επόμενες μέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση