Περί «Ενόχων και Συνενόχων» – Υπ΄όψιν κ. Σπύρου Παπασπύρου (Μέρος 2ον)

0
x 00102

Αξιότιμε κ. Παπασπύρου,  ως απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο σεβασμός στην ανθρώπινη οντότητα είναι ένα μεταξύ πολλών που έμαθα και ως εκ τούτου δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  με κάποιο άψυχο μαθηματικό όρο.
Αξιότιμε κ. Παπασπύρου  στην πρώτη μου επιστολή,  σας ανέφερα εμμέσως πλην σαφώς, αυτό που ήδη γνωρίζατε λόγω ιδιότητος, δηλαδή  ότι ο νόμος περί τύπου που ισχύει στην πατρίδα μας «αφορά» και τον εκδότη του μέσου που θα δημοσιοποιήσει «χαρακτηρισμούς»  για τους οποίους ένας συμπολίτης μας θα μπορούσε  να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν θεωρούσε ότι απ’ αυτούς θίγεται η υπόληψη, η τιμή και η επαγγελματική του δραστηριότητα κι ότι δεν είμαι διατιθέμενος να  τον παραβώ  προκειμένου  να εξυπηρετηθούν οι αντιπολιτευτικές «ανάγκες» της παράταξης σας.
Αξιότιμε κ.Παπασπύρου  έχω  καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο «Σχολιαστής» θα παραμείνει αμέτοχος σ’ έναν πιθανό πολιτικό πόλεμο λάσπης και χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη, και δεν σας κρύβω ότι με εξέπληξε το γεγονός ότι ειδικά εσείς που ανήκατε στους κόλπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην απάντηση σας  προχωρήσατε στην απαξίωση  του θεμελιώδους για την κοινωνία και τη Δημοκρατία «Θεσμού»,  ταυτίζοντας τον  με κάποιους «Μηχανισμούς»  που κινούνται σαν τη Χελώνα»!  «θέση» την οποία τεκμηριώνετε με αφορμή «κάποια» καταγγελία κάποιου «εκδότη» που καθυστέρησε να εκδικαστεί !
Αξιότιμε κ.Παπασπύρου,  στην Αγ. Παρασκευή  οι εκδότες που έχουν  απομείνει είναι δυστυχώς μόνον δύο («Σχολιαστής» και «Γειτονιά»),  κι απ’ ότι γνωρίζω ουδείς εξ αυτών έχει προβεί σε παρεμφερή με την αναφερόμενη από εσάς ενέργεια!
Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν κάπου έχετε μπερδευτεί σε σχέση με τον «Τύπο».
Αξιότιμε κ.Παπασπύρου,  στην επιστολή σας αναφέρεστε σε «διάφορα θέματα» της πόλης και της πολιτικής ζωής της με διάθεση «διαλόγου». Σας καθιστώ λοιπόν σαφές ότι δεν προτίθεμαι  ν’ ανοίξω κανενός είδους δημόσιο διάλογο μαζί σας.
Παράλληλα σας υπενθυμίζω ότι ο «Σχολιαστής» είναι μια μηνιαία τοπική εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Αγ. Παρασκευή επί 14 χρόνια με τρόπο υποδειγματικό,  ότι ουδεμία σχέση έχει με το «Facebook»,  ή  με «κάποια ανεύθυνη κουτσομπολίστικη ιστοσελίδα»  απ’ αυτές που αφθονούν στο διαδίκτυο,  κι ότι από τις σελίδες του    μπορείτε τόσο εσείς όσο και ο κάθε συμπολίτης μας να εκφράζει τις θέσεις και τις απόψεις του υπό τις εξής δύο βασικές  προϋποθέσεις:  1) Δεν θα περιέχουν «μηνύσιμες» εκφράσεις  και  2) Δεν θα προάγουν, φανερά ή καλυμμένα, φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και ιδεολογίες.     
Υ/Γ: Ο «Σ» δεν έχει «εχθρικές» ή «φιλικές» σχέσεις αλλά μόνο αντίστοιχες σεβασμού (αμοιβαίες ή μη) και γι’ αυτό το λόγο σας απευθύνομαι στον πληθυντικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση