Περί «ενόχων και συνενόχων» (υπ’ όψιν κ. Σπύρου Παπασπύρου).

0
x 00102

Αξιότιμε κ. Παπασπύρο, από την προαναφερόμενη ιδιότητά σας θα γνωρίζετε ότι επί «ενόχων και συνενόχων» ουδέποτε ασκείται «πολιτική κριτική» αλλά υπό του Συντάγματος και των Νόμων προβλεπόμενες ενέργειες που εμπίπτουν σε σχετικά άρθρα του ποινικού και αστικού κώδικα.
Αξιότιμε κ. Παπασπύρο, εκ του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας προβλέπεται η τιμωρία οιοδήποτε μέσου μαζικής επικοινωνίας στην περίπτωση κατά την οποία θίγει την τιμή και την υπόληψη του κάθε συμπολίτη μας και οι ενώσεις των συντακτών ουδέποτε κάλυψαν περιπτώσεις αρθρογράφων οι οποίοι προέβησαν στα ως άνω παραπτώματα τα οποία εκ του καταστατικού τους θεωρούνται ως ύψιστη προσβολή κατά της δημοσιογραφίας.

Αξιότιμε κ. Παπασπύρο, ανήκετε πολιτικά σε μια δημοτική παράταξη της οποίας ο επικεφαλής επί οκτώ συναπτά έτη καθημερινά κατήγγειλε τον πολιτικό του αντίπαλο για πράξεις «ενοχής και συνενοχής», για πράξεις που αφορούσαν διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ιδιαιτέρως υψηλού χρηματικού ποσού, για κακοδιαχείριση, για αδιαφάνεια και δημιουργία μαύρης οικονομικής τρύπας στα οικονομικά του Δήμου την οποία (τρύπα) την ανέβαζε στο ύψος των 20.000.000 ευρώ.
Αξιότιμε κ. Παπασπύρο επειδή ήσασταν κι εσείς μέλος της συγκεκριμένης παράταξης κι επειδή λάβατε μέρος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ανεξάρτητα το αν σας επέλεξε για Δημοτικό Σύμβουλο ο λαός της Αγίας Παρασκευής ή όχι, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο μεσοδιάστημα των δύο Κυριακών η παράταξή σας δια του επικεφαλής και πρώην δημάρχου «ζήτησε συγνώμη» από τον πολιτικό της αντίπαλο παραδεχόμενη ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα αυτά τα χρόνια αυτά τα οποία έλεγε δεν ευσταθούσαν, ότι ο πολιτικός της αντίπαλος ασκούσε επιμελώς τα καθήκοντά του κι ότι όλα τα λεγόμενα περί σκανδάλων, ευθυνών, «ενόχων και συνενόχων» δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο μοναδικός τρόπος για να πλήξουν την αξιοπιστία του, να τον καταστήσουν αναξιόπιστο στα μάτια των συνδημοτών του και βεβαίως να απολαύσουν τα αγαθά της εξουσίας που τους παρέδωσε μετά την ήττα του.
Αξιότιμε κ. Παπασπύρο, όλα αυτά τα εξηγήσαμε γραπτώς και δημοσίως προς τον επικεφαλής της παράταξής σας εξηγώντας του σαφέστατα ότι ο «Σχολιαστής» δεν πρόκειται να δημοσιεύσει ουδεμία καταγγελία του που θα αναφέρεται σε οικονομικά σκάνδαλα ή «σκάνδαλα» εάν αυτή δεν συνοδεύεται από επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της κατατεθειμένης μήνυσης ή αγωγής.
Αξιότιμε κ. Παπασπύρο, ακριβώς τα ίδια λόγια επαναλαμβάνουμε και σε σας κι ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε και στα υπόλοιπα μέλη της παράταξής σας τα οποία προφανώς θα έχουν διαβάσει αυτά που γράψαμε προς τον επικεφαλής τους και μέχρι στιγμής δεν μας ανάγκασαν να απαντήσουμε στο αυστηρό ύφος που μας αναγκάζετε να απαντήσουμε προς εσάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση