Περί παραποιήσεων και άλλων παραδοξοτήτων»…

0

Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου της 13ης Σεπτεμβρίου 2017, ο π. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι η πρώτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την αγορά της Βίλας Ιόλα που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ήταν παραποιημένη επειδή δεν περιείχε την εισήγηση της κ.Πετσατώδη και του κ. Σιδέρη.
HATZIANDREOY newΕπί της δηλώσεως του κ. Ζορμπά τοποθετήθηκε ο κ.Κώστας Χατζηανδρέου ο οποίος είπε τα εξής: «Κατ΄ αρχάς είναι πάρα πολύ σοβαρή παράλειψη αλλά και πειθαρχικό αδίκημα το να μην αναρτηθεί στην «Διαύγεια» το κείμενο όπως έχει ψηφιστεί.
Η «Διαύγεια» είναι ένας νόμος ο οποίος έχει προστατευτεί από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και είναι ένας νόμος που δεν χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση στην πράξη.
Η πρώτη ανάρτηση της απόφασης πράγματι δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα κι αυτό μου προξένησε μεγάλη εντύπωση. Στη συνέχεια έγινε μια «ορθή επανάληψη» η οποία είναι μία «διοικητική πρακτική» που δεν υπάρχει σε κανέναν νόμο και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να «κατέβει» το πρώτο κείμενο και ν΄αντικατασταθεί, γιατί η «ορθή επανάληψη» μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση ορθογραφικού, συντακτικού ή διοικητικού λάθους.
Επειδή όμως και άλλοι φορείς του Δημοσίου το «κάνουν αυτό», δηλαδή κάνουν «ορθές επαναλήψεις στην ουσία», δεν νομίζω ότι στην περίπτωση μας θα είναι τόσο αυστηρός ο όποιος ελεγκτικός μηχανισμός μπορεί να μας ελέγξει.
Πέραν τούτου κ. Ζορμπά, προφανώς η απόφαση «πέρασε» από το κείμενο της Πετσατώδη και του Σιδέρη… κι εγώ διαφωνούσα και το ψήφισα για την προσθήκη του κειμένου… εγώ εδώ είμαι, όπως φαντάζομαι και άλλοι συνάδελφοι, για να ελέγχουμε το κατά πόσον θα εφαρμοστεί στην πράξη πια όλο αυτό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος για τοvlaxos new συγκεκριμένο θέμα είπε τα εξής: «Τόσο εγώ ως πρόεδρος, όσο και τα δημοτικά όργανα, επιμένουμε και λέμε ότι η απόφαση για τον Ιόλα είναι απολύτως νόμιμη, είναι απολύτως σαφής και συγκεκριμένη, δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση από την απόφαση του σώματος κι αυτό καταφαίνεται από τα πρακτικά του Δημοτικού συμβουλίου τα οποία θα σας μοιραστούν και θα τα διαβάσετε.
Αφήστε λοιπόν, κατέληξε ο κ.Βλάχος, αυτούς που είναι αρμόδιοι περί των αποφάσεων και αυτούς που ελέγχουν τις αποφάσεις ν΄αποφανθούν επί του συγκεκριμένου θέματος και ας μείνει η συζήτηση εδώ μέχρι νεοτέρων».