Ποιος Δήμος; Κύριο μέλημα το «συμφέρον του Ιδιώτη»!

0
x 00146

x 00146Προειδοποίηση –μήνυμα προς τον δήμαρχο αλλά και σε όσους από τη διοίκηση επιμένουν να χρησιμοποιούν παλαιοκομματικές μεθόδους οι οποίες ευθύνονται για το σημερινό οικονομικό κατάντημα, αποτέλεσε η καταψήφιση του «κατεπείγοντος» της εισήγησης της αντιδημάρχου Μίνας Μουχτούρη για δωρεάν παραχώρηση της κεντρικής πλατείας μας σε «ιδιώτη» με μοναδικό αντάλλαγμα το «στολισμό» της καθώς και τον «στολισμό» της πλατείας του Αη Γιάννη.

Στα δεκατρία χρόνια λειτουργίας του «Σχολιαστή», κάθε χρόνο τέτοια εποχή γράφουμε για τα τεράστια σε σχέση με το αποτέλεσμα ποσά που ξοδεύονταν από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές για «στολισμό», ένα ποσό το οποίο μ’ ένα πρόχειρο υπολογισμό πρέπει να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ συνολικά όλα αυτά τα χρόνια.
Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς μετά την αποχώρησή του από τη διοίκηση του Αντώνη Σιδέρη και τη δημιουργία της δημοτικής παράταξης ΑΚΕΠ, υπήρξε ο πολιτικός ο οποίος ύψωσε τη σημαία της «διαφάνειας» και της «χρηστής διοίκησης» εστιάζοντας τις κατηγορίες του εναντίον όλων των διοικήσεων στην έλλειψη «αποθήκης» στο Δήμο και στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος κάθε χρόνο για αγορά «στολισμού» ο οποίος (στολισμός) αντί να αποθηκεύεται και να φυλάσσεται σε χώρο στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη, κατά ένα μυστήριο τρόπο εξαφανιζόταν με αποτέλεσμα τον επόμενο χρόνο οι αγορές και οι ενοικιάσεις να ξεκινούν από την αρχή…
Όπως είναι γνωστό το 2010 ο Βασίλης Ζορμπάς ανέλαβε τις τύχες της Αγίας Παρασκευής. Η οικονομική κρίση που μαστίζει ακόμα και σήμερα τη χώρα είχε ξεσπάσει και ουδείς περίμενε ότι με τέτοιες συνθήκες θα μπορούσαν να επιτελεστούν στο Δήμο «μεγάλα έργα». Όλοι όμως είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σ΄ αυτόν και στη διοίκηση του, για μια σωστή, σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση του δημόσιου χρήματος που προερχόταν από τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες.
Ο Βασίλης Ζορμπάς είναι ο μοναδικός δήμαρχος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα του οποίου η δημοτική παράταξη έχει απολέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι δηλαδή ο μοναδικός εκείνος δήμαρχος ο οποίος κατάφερε να αναγκάσει επιστήθιους φίλους, στενούς συνεργάτες και επώνυμα κομματικά στελέχη της παράταξής του να ανεξαρτητοποιηθούν αρνούμενα να συμπράξουν σε αποφάσεις και έργα που κατ’ εξακολούθηση ήταν αντίθετα προς όλα όσα προεκλογικά η συγκεκριμένη παράταξη ευαγγελίζονταν.
Σήμερα λίγους μήνες πριν τις εκλογές , του δόθηκε σαφές πολιτικό μήνυμα, με τη άρνηση της ψήφισης της παραχώρησης της πλατείας έναντι «κάποιου στολισμού» αμφιβόλου ποιότητας και ποσότητας προς πλουτισμό «ιδιωτών» και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Οι ώρες που περνάει η χώρα και ο κάθε Δήμος είναι δύσκολες και όλοι οι πολίτες περιμένουν από τις Δημοτικές Αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δηλαδή οι πολίτες αυτής της πόλης, ακόμη κι αν ο Βασίλης Ζορμπάς παρέλαβε ένα υποτιθέμενο χάος από τους προηγούμενους, στα τριάμισι χρόνια της θητείας του θα έπρεπε να είχε αποθηκεύσει ένα στοιχειώδη στολισμό για να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας τις άγιες αυτές ημέρες, τουλάχιστον προς τα παιδιά, που ουδεμία ευθύνη φέρουν για το σημερινό κατάντημα.
Αντίθετα με τις προσδοκίες αυτές ο δήμαρχος και οι συν αυτώ έχουν καταδικάσει την πόλη να ζει και να κινείται σε κακοφωτισμένους δρόμους, γεμάτος λακκούβες και με εγκλωβισμένα λόγω των έργων αυτοκίνητα.
Ο Βασίλης Ζορμπάς προκειμένου να δημιουργήσει μια προεκλογική φιέστα εγκαινίων της Αγίου Ιωάννου έχει καταδικάσει επαγγελματίες, περιοίκους και διερχόμενους να κυκλοφορούν ανάμεσα σε έργα, λάσπες, χώματα, μηχανήματα, μπάζα και κακοτεχνίες σαν να μην έφταναν όλα τ’ άλλα…
Τέλος ο Βασίλης Ζορμπάς με το γνωστό του στυλ το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφάσισε να παραχωρήσει το χώρο της κεντρικής πλατείας σε ιδιώτη, άνευ βεβαίως ουδενός διαγωνισμού για να τον εκμεταλλευτεί εμπορικά με καρουζέλ, τραινάκια κ.τ.λ. παραχωρώντας επίσης και το δικαίωμα της υπενοικίασης από το συγκεκριμένο ιδιώτη «διαφόρων» περιπτέρων στο χώρο γύρω από της εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.
Είναι σαφές ότι εάν ο κ. Ζορμπάς είχε ως ιδιοκτησία του τη συγκεκριμένη πλατεία θα φρόντιζε για το καλό του ιδίου και της οικογένειάς του να την εκμεταλλευτεί εμπορικά όσο το δυνατόν καλύτερα ούτως ώστε να του αποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα.
Η πλατεία όμως δεν του ανήκει γι’ αυτό και αδιαφορεί παντελώς για τους τρόπους εξεύρεσης πόρων από την εκμετάλλευσή της και αρκείται στο να την παραχωρήσει για εμπορική χρήση έναντι πινακίου φακής «ενός κάποιου στολισμού»…
Όπως είναι φυσικό, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, άνθρωποι γεννημένοι σ’ αυτή την πόλη που την αγαπάνε και την έχουν ζήσει από παιδιά, αρνούνται να προσυπογράψουν τις «άρπα κόλλα λύσεις» αποφεύγοντας να συμμετάσχουν σε διαδικασίες για τις οποίες δεν θα μπορούν να δώσουν ουδεμία δικαιολογία προς την τοπική κοινωνία.
Έτσι το «κατ΄ επείγον» της εισήγησης περί της παραχώρησης της πλατείας έναντι «στολισμού» δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο διότι χρειάζονταν 17 θετικές ψήφοι τις οποίες για όλους τους ανωτέρω λόγους ο Βασίλης Ζορμπάς «φρόντισε» να μην διαθέτει… και βεβαίως ο δήμαρχος θα επαναφέρει το εν λόγω θέμα άμεσα επειδή «έχει τους λόγους» του… και θεωρείται σίγουρο ότι για ν΄ αποσπάσει «θετικό αποτέλεσμα» θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» ακριβώς επειδή αισθάνεται ότι η επανεκλογή του τον Μάιο του 2014 φαντάζει σχεδόν αδύνατη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση