Πολιτικά πυροτεχνήματα …5Χ5

0

Το όγδοο θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 13ης Σεπτεμβρίου 2017, αφορούσε την παράταση της σύμβασης του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στα γήπεδα 5Χ5 του 7ου και 9ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Παρασκευής».
Το λόγο ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος είπε ότι το Σεπτέμβριο του 2014 που παρέλαβε η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, υπήρχαν σε κωδικό 50.000 ευρώ για τα συγκεκριμένα γήπεδα τα οποία δεν «προχώρησε » η νέα διοίκηση.
Πήρατε αυτά τα χρήματα, συνέχισε ο κ. Ζορμπάς, και τα «πήγατε αλλού», δεν ξέρω που, και στη συνέχεια μας είπατε ότι τη δαπάνη των συγκεκριμένων γηπέδων θ’ αναλάβει η Γεν. Γραμ. Αθλητισμού με αποτέλεσμα εδώ κι ένα χρόνο να παλεύουμε…
Χάσατε επίσης, συνέχισε ο πρώην δήμαρχος, όλες τις προθεσμίες… τρέχατε την τελευταία στιγμή… η διακήρυξη ήταν λάθος… σας πρότεινα την επαναδημοπράτηση του έργου και δεν το κάνατε… κι ερχόμαστε σήμερα που κάνατε μια μέγιστη παρανομία, γιατί με βάση το νόμο των δημοσίων έργων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το Δήμο, ούτε ένα μπουκάλι νερό ως «δωρεά» από ιδιώτη, εάν η δωρεά αυτή δεν εγκριθεί πρώτα από το δημοτικό συμβούλιο.
Εσείς τώρα αποδεχτήκατε μία δωρεά για τον τάπητα που βάλατε, χωρίς την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας, υπό την επίβλεψη του «Μέγα μηχανικού» Τέλη Σερκεδάκη! Αν είναι δυνατόν!! Και παραδώσατε το συγκεκριμένο χώρο προς λειτουργία!!!
Δεν ξέρω τι ενέργειες έχει κάνει, ο κ. Λογοθέτης, (διευθυντής του Σχολείου, δημοτικός σύμβουλος εκλεγείς με την παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου και νυν ανεξάρτητος), αλλά άκουσα από πληροφορίες ότι ζήτησε από την τεχνική υπηρεσία «πιστοποίηση» για ν’ ανοίξει τα γηπεδάκια, η οποία «αρνήθηκε» να το κάνει… και καταλήξαμε να τα λειτουργείτε παρανόμως!
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης», Ανδρέας Γκιζιώτης, ζήτησε να του απαντηθεί το ερώτημα που λέει: «Δεν ικανή η διοίκηση και οι υπηρεσίες να προλάβουν τους χρόνους για ένα τόσο απλό ζήτημα;».
Το λόγο ζήτησε ο αντιδήμαρχος παιδείας Πάνος Γκόνης, ο οποίος είπε ότι δεν είναι άνθρωπος που αλλάζει συχνά γνώμες… ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις των συλλογικοτήτων και συγκεκριμένα των συλλόγων των δύο σχολείων… ότι στόχος της διοίκησης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ήταν η ενίσχυση των σχολικών επιτροπών…ότι εκτός των άλλων απ’ αυτές «έλειπαν» και κάποια χρήματα τα οποία ακόμη δεν έχουν επιστραφεί … κι ότι προσπαθούμε να βρούμε «διαύλους» χρηματοδοτήσεων -και γι αυτό δεσμεύσαμε τη Γεν. Γραμ. Αθλητισμού ν’ αναλάβει τις δαπάνες των αύλειων χώρων – ώστε να περιορίσουμε την αφαίμαξη από τα ταμεία του Δήμου.
«Είναι γεγονός , κατέληξε ο κ. Γκόνης, ότι υπάρχει πρόβλημα στον τομέα των διαδικασιών, αλλά ας σταματήσουμε το θέμα εδώ κι ας μην «σπεκουλάρουμε» στην υγεία, την ασφάλεια και το παιχνίδι των παιδιών».
Από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μίλησε ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξε «ολιγωρία» από την πλευρά των υπαλλήλων, αλλά εκ λάθους στην προκήρυξη υπήρξαν τρεις λέξεις, «πλεονασματικές» όπως τις χαρακτήρισε, οι οποίες δημιούργησαν το πρόβλημα.
Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος είπε ότι για να μην αιωρούνται οι «φοβερές» καταγγελίες του Ζορμπά… 1) Ο άνθρωπος που δώρισε στο δήμο το ελαφρώς μεταχειρισμένο «ταρτάν» για τα γηπεδάκια, ήταν ο κ. Γιάννης Πάνου, πρόεδρος του ποδοσφαίρου « Σάλας», ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο.
2) Ότι κανένας «φοβερός μηχανικός» Τέλης Σερκεδάκης ΔΕΝ επέβλεψε την τοποθέτηση, την οποία έκανε τεχνικός, Αγιοπαρασκευιώτης, που εργάζεται σε εταιρεία που τοποθετεί «ταρτάν».
«Τέλος θα πρέπει κ.Ζορμπά να σας ενημερώσω, είπε ο δήμαρχος, ότι κανένα γήπεδο 5χ5 σε αυλή σχολείου ΔΕΝ έχει καμία «πιστοποίηση», διότι οι «πιστοποιήσεις» δίνονται ΜΟΝΟΝ σε γήπεδα που βρίσκονται ΜΕΣΑ σε αθλητικούς χώρους… όπως επίσης ΔΕΝ υπάρχει πιστοποίηση και στα παιδικά όργανα που βρίσκονται ΜΕΣΑ σε σχολεία σε αντίθεση με τις παιδικές χαρές του Δήμου…