Πολιτικοί διαξιφισμοί Γιάννη Σταθόπουλου – Βασίλη Ζορμπά με φόντο τις αλλαγές στην κεντρική πλατεία.

0

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017, το πρώτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τη μετατροπή του τμήματος της οδού Γιαβάση, μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Στρ. Τόμπρα, σε οδό «ήπιας κυκλοφορίας» με ταυτόχρονη ανάπλαση της περιοχής, καθώς και την προώθηση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής για τον χαρακτηρισμό της εν λόγω οδού ως «πεζόδρομου».
Συγκεκριμένα το μικρό τμήμα της ««Ευεργέτη Γιαβάση» θα γίνει «ήπιας κυκλοφορίας» και θα αντιδρομηθεί ώστε να εξυπηρετεί μόνο οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων, και επιπλέον θα αντιδρομηθεί η οδός Κοντοπούλου κυρίως για το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα για να συνεχίσουν προς την οδό Ναυπλίου, υποχρεώνονται να κινηθούν αντίθετα με τη ροή των οχημάτων της οδού Αιγαίου Πελάγους.
Στη διαδικασία των τοποθετήσεων, ο π. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του μελετητή, ο κυκλοφοριακός φόρτος στην είσοδο της Ηρώων Πολυτεχνείου τις ώρες αιχμής είναι 550 αυτοκίνητα, ενώ ένας ακόμη αριθμός αυτοκινήτων έμπαινε στην πλατεία από την οδό Γιαβάση και το 90% αυτών των αυτοκινήτων έκαναν το γύρο της πλατείας και «πήγαιναν όπου πήγαιναν».
Κλείνοντας την οδό Γιαβάση στο «κομμάτι» αυτό , συνέχισε ο κ.Ζορμπάς, όλα αυτά τ΄αυτοκίνητα, θα οδεύουν στην οδό Στρ. Τόμπρα, δηλαδή θα κάνουν το γύρο της πλατείας από την «πίσω πλευρά», και θα ξαναβγαίνουν στην οδό Γιαβάση για ν΄ ανέβουν την Αγ. Ιωάννου ή για να βγουν στην Μεσογείων. «Ήδη τ΄αυτοκίνητα μπλοκάρουν από την στροφή και πέρα και θα ήθελα να φανταστείτε τι θα συμβεί όταν θ΄ακολουθούν τη διαδρομή που τα στέλνετε να κάνουν μ΄ αυτήν τη ρύθμιση…».
Οι περίοικοι οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με τη ρύπανση όλης αυτής της κυκλοφορίας, σας έστειλαν επιστολή με την οποία δηλώνουν αντίθετη σ΄αυτήν τη ρύθμιση και θα ψεύδεστε εάν ισχυριστείτε ότι τους ενημερώσατε για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Ζορμπάς, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ωφελούνται τα καταστήματα που βρίσκονται στο δρομάκι που μετατρέπετε σε «ήπιας κυκλοφορίας» και υποβαθμίζονται τα καταστήματα που βρίσκονται επί της Ηρώων Πολυτεχνείου…».
Απαντώντας ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος στον κ. Ζορμπά, είπε ότι οι κάτοικοι ήταν ενήμεροι για το δημοτικό συμβούλιο… ότι ο κ. Ζορμπάς ως δήμαρχος «μελετούσε» το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να κάνει «κάτι» γι αυτό… ότι το 2011 που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου ψηφίστηκε «ρύθμιση» που προέβλεπε φανάρι «αριστερής στροφής» στην κάθοδο της Λεωφ. Μεσογείων, το οποίο θα οδηγούσε τα οχήματα πίσω από την εκκλησία κατ΄ευθείαν στην Αγ. Ιωάννου… κι όσα οχήματα κατέβαιναν την Αγ. Ιωάννου θα συναντούσαν στο φανάρι τα αυτοκίνητα που θα ανέβαιναν την Αγ. Ιωάννου… κι όλα αυτά με το λεωφορείο σταθμευμένο πίσω από το ιερό της εκκλησίας! Μια απόφαση που ποτέ ο πρώην δήμαρχος δεν τόλμησε να εφαρμόσει…
Αν θέλουμε να δοθεί μια οριστική λύση, κατέληξε ο δήμαρχος, θα πρέπει να μεταφερθεί η «αριστερή στροφή» της «Ηρώων Πολυτεχνείου», στην «Αιγαίου Πελάγους», γιατί μόνο αυτή η λύση θα έφερνε «ισονομία» στον ανταγωνισμό των καταστημάτων της πλατείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ