Προβολή της ταινίας «Οι Ακακίες» του Πάμπλο Τζιορτζέλι.

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής οργανώνει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στις 8 μ.μ στο πέτρινο κτήριο του Πολιτιστικού Πάρκου «Στ.Κώτσης», (Σπάρτης 1 &Γραβιάς), την προβολή της βραβευμένης ταινίας του Πάμπλο Τζιορτζέλι «Οι Ακακίες».
Σημείωμα του σκηνοθέτη Πάμπλο Τζιορτζέλι αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής για την ταινία:
«Κατασκευαζόταν ένας νέος εθνικός δρόμος που έπρεπε να περάσει μέσα από ένα δάσος με ακακίες. Με σόκαρε πραγματικά το θέαμα των κομμένων κορμών. Οι Ακακίες είναι πολύ συνηθισμένα δένδρα. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ο Ρουμπέν είναι σαν μια ακακία: μοναχικός, δυνατός και επιβλητικός. Ταυτόχρονα, με ενδιέφερε να μιλήσω για ένα ρεύμα μετανάστευσης που είναι καθημερινότητα στο Μπουένος Άιρες. Η Τζασίντα φεύγει από την Παραγουάη για να βρει καλύτερη τύχη στην Αργεντινή, όμως καθώς έχει Γκουαρανί ρίζες αντιμετωπίζει έναν υπόγειο ρατσισμό. Αυτά τα στοιχεία ήταν καθοριστικά για τη δημιουργία της ιστορίας, αυτής της συνάντησης δυο τόσο διαφορετικών ανθρώπων».
Η ταινία έχει βραβευτεί με Βραβείο ACID, Βραβείο Νέων Κριτικών και «Χρυσή Κάμερα» στο Φεστιβάλ των Καννών το 2011, με το Βραβείο Orizontes Latinos στο 59ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και με το Βραβείο Sutherland για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.