Προετοιμασία για το καρναβάλι 2019 μετά τον απολογισμό των εκδηλώσεων του φετινού έτους.

0
Καρναβάλι στην Αγία Παρασκευή

Στην προετοιμασία για το καρναβάλι 2019 τέθηκαν οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος, Σύλλογοι, Φορείς) μετά την αποτίμηση 2ου αποκριάτικου καρναβαλιού 2018 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση που έγινε, κυριάρχησε το θέμα της προετοιμασίας του επόμενου καρναβαλιού και των αποκριάτικων εκδηλώσεων του 2019, κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για την καλλίτερη διεξαγωγή τους με ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία, τη συμμετοχή και την υλικοτεχνική υποστήριξη και σχηματίστηκε Επταμελής επιτροπή για τον έγκαιρο προγραμματισμό τους.
Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι το καρναβάλι σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς ξεπέρασε σε συμμετοχή, κέφι, ρυθμό και φαντασία όχι μόνο το επιτυχημένο του 2017, αλλά και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών. Οι χιλιάδες νέοι, οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι που πλημμύρισαν την Πλατεία Αι Γιάννη, την οδό Αγίου Ιωάννου και την Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής για περισσότερες από τέσσερις ώρες, έστειλαν το μήνυμα ότι καρναβάλι της πόλης καθιερώνεται πλέον ως πετυχημένος θεσμός.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος που παρευρέθη στη συνάντηση συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους για την επιτυχία των εκδηλώσεων του 2018, διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι χρειάζεται για τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκδηλώσεων του 2019 και ότι θα δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος στο Πολιτιστικό πάρκο της Αγ. Παρασκευής για την φύλαξη των υλικών του καρναβαλιού.

Στη συζήτηση, που συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού Πάνος Γκόνης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετική και αποτελεσματική βοήθεια των εθελοντών και των προσκόπων για τη διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης όπως και του Αντιδημάρχου ο οποίος με επιμονή και αισιοδοξία για την επιτυχία των αποκριάτικων εκδηλώσεων βοήθησε να ξεπεραστούν ενδοιασμοί και ανησυχίες που υπήρξαν εξαιτίας κυρίως των στενών χρονικών ορίων για την προετοιμασία διεξαγωγής του καρναβαλιού.

Σημ. Σχολιαστής

Τέτοιο ζήλο και προετοιμασία να είχαμε – όχι μόνο ως Δήμος αλλά και ως χώρα – για όλα τα ζητήματα, θα είχαμε παραγωγή σε όλα τα επίπεδα σήμερα.

Απάντηση