«Προσγειωμένος» αλλά και οραματικός ο προϋπολογισμός του ΠΑΟΔΑΠ.

0
papamixail

Περιληπτικά ο κ. Παπαμιχαήλ μίλησε για τη μη ψήφιση ισολογισμών (το ίδιο λογιστικό γραφείο που δημιούργησε τα ίδια προβλήματα και στους Παιδικούς σταθμούς εισπράττοντας τις αμοιβές χωρίς να συντάσσει ισολογισμούς…), τη μη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της προηγούμενης διοίκησης όταν έγινε η ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα, τις μειώσεις που επετεύχθησαν σχεδόν σε όλους τους κωδικούς από 5% έως 29%, την επαναφορά της συνεργασίας ΠΑΟΔΑΠ  με τη  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε ότι αφορά τα αντίστοιχα προγράμματα και τους γυμναστές ( σχέση που είχε διακοπεί επί διοίκησης Βασίλη Ζορμπά) και την για πρώτη φορά με ελεύθερη για τους πολίτες είσοδο λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σχολίασε το γεγονός ότι στο νέο προϋπολογισμό δεν αναγραφόταν οι διεκδίκηση των 300.000 ευρώ που μας οφείλει η Γενική Γραμματεία, γεγονός για το οποίο ο κ. Παπαμιχαήλ είχε κατακρίνει τη διοίκηση Ζορμπά.
Η κ. Έφη Καψοκεφάλου σχολίασε τη γενική συμπεριφορά του προέδρου ζητώντας την παρέμβαση του Δημάρχου για να επιληφθεί του προβλήματος!!!  τόνισε την ανάγκη διευθέτησης του θέματος της μη πληρωμής ορισμένων γυμναστών, δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο για το πώς θα εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά του ΠΑΟΔΑΠ από το περασμένο έτος κι αν θα κατακτηθούν οι στόχοι που θέτει για το επόμενο και επεσήμανε το ογκώδες ποσό των 55.000 ευρώ για τη συντήρηση και ύδρευση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της οδού Νότου λέγοντας ότι αυτό δεν ωφελεί τους πολίτες καθώς δεν το χρησιμοποιούν οι ίδιοι αλλά η ποδοσφαιρική ομάδα.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Ανδρέας Γκιζιώτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει συνάφεια του στρατηγικού σχεδιασμού τετραετίας που έχει δημιουργήσει ο Δήμος με τον προϋπολογισμό γενικά των Νομικών Προσώπων και ιδιαίτερα με τον ΠΑΟΔΑΠ. Ο κ. Γκζιώτης παρότρυνε τον πρόεδρο να «κάνει μια γύρα» στους ωφελούμενους των προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ και να ακούσει τις απόψεις τους,  ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο αποτελεί «καθρέπτη» της διοίκησης και τέλος υποστήριξε ότι το Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης (που διοικητικά ανήκουν στον ΠΑΟΔΑΠ) «πάνε μόνα τους» λόγω των υπαλλήλων που με «κέφι και τρέλα» δουλεύουν για τον «Πολιτισμό».
Ο Σωτήρης Ησαΐας θεώρησε μεγάλα τα αναφερόμενα χρηματικά ποσά ορισμένων κωδικών όπως αυτά που αφορούσαν στη συνολική λειτουργία του κινηματογράφου (60.000 ευρώ), της διαφημιστικής προβολής (20.000 ευρώ), των ιστοσελίδων του κάθε προγράμματος του Νομικού Προσώπου (10.000 ευρώ), την πιθανή αγορά μηχανής (30.000 ευρώ), την προμήθεια μελανιών και τη συντήρηση των κλιματιστικών.
Ο κ. Παπαμιχαήλ στη συνέχεια ενημέρωσε ότι στον ΠΑΟΔΑΠ τον τελευταίο χρόνο λύνονται προβλήματα διαφάνειας όπως η μη είσπραξη 35.000 ευρώ οφειλής τη Γενική Γραμματεία και ανάλογη υπόθεση που θα βρείτε στο ρεπορτάζ με  τίτλο: «Προς ανεξαρτητοποίηση ο Σωτήρης Ησαΐας». Σχετικά με το θέμα που αφορά τη μη πληρωμή των γυμναστών ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι θα είχε ήδη λυθεί αν δεν υπήρχε «unfair» αντιμετώπιση από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ και σχετικά με την μη απογραφή των 300.000 ευρώ δήλωσε ότι το λογιστικό γραφείο έδωσε εντολή να μην γραφτεί προς το παρόν. Επιπλέον ο κ. Παπαμιχαήλ δεσμεύτηκε για το 2017 ότι θα τεθεί στόχος να υπάρξει κανονική και τυπική σύσταση της Φιλαρμονικής.
Τέλος ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος είπε ότι κάποιοι ερμηνεύουν την παραπανήσια αυστηρότητα λόγου που χρησιμοποιεί ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ ως προσβλητικό στοιχείο για αυτούς… ότι λύθηκαν προβλήματα στους χώρους του ΠΑΟΔΑΠ όπως η οροφή της αίθουσας γυμναστικής που «έσταζε νερά»… ότι τα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ θα στελεχώσουν άλλοι 56 νέοι γυμναστές… κι ότι η χορωδία του Ωδείου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα πραγματοποιήσει εμφάνιση στο χώρο του Δημοκρίτου (προφανώς με μουσικούς που θα αμείβονται με νόμιμο τρόπο κι όχι με τα τερτίπια των προηγουμένων ετών)….

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση