“Προ των πυλών” η κατασκευή νέας πεζογέφυρας στην Αγία Παρασκευή.

0

Με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία της πεζογέφυρας Γελαδάκη, η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου έθεσε ως στόχο την κατασκευή μιας αντίστοιχης δεύτερης κοντά στην οδό Ευαγγελίστριας. Σήμερα ο σχεδιασμός αυτός βρίσκεται στην τελική ευθεία. Η κατασκευή της νέας πεζογέφυρας στην Αγία Παρασκευή επί της Λεωφόρου Μεσογείων, από την Πλατεία Πέτρουλα (οδός Χίου) έως την οδό Ευαγγελιστρίας (πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής), περιλαμβάνεται στο έργο κατασκευής 6 πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου το οποίο δημοπρατήθηκε στις 28 Μαρτίου 2017.
Η πεζογέφυρα, που θα ενισχύσει την ενότητα του πολεοδομικού ιστού της πόλης με μια ασφαλή διάβαση πεζών επί της Λεωφ. Μεσογείων, θα έχει προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ και θα διαθέτει ασανσέρ.
Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, εκτός απροόπτου και εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά, η διοίκηση του Δήμου ισχυρίζεται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Φορέας Υλοποίησης του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών