Πρόσκληση του δημοτικού συμβούλου Φώτη Αλεξόπουλο προς τον βουλευτή της Χ.Α Ηλία Κασσιδιάρη για «επίσημη επίσκεψη» στην Αγ.Παρασκευή

0
dim simvoulio 02

dim simvoulio 02Αίσθηση προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/12/2013 η θετική απάντηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Φώτη Αλεξόπουλου στην ερώτηση του Γιάννη Σταθόπουλου αν έχει καλέσει στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υπόδικο κ. Ηλία Κασσιδιάρη. 

Ο Φώτης Αλεξόπουλος εξήγησε στο σώμα και τους παρευρισκόμενους ότι ως η δημοτική κίνηση «Νέοι ανεξάρτητοι ορίζοντες» της οποίας ηγείται , έχει θέσει ως στόχο να καλέσει εκπροσώπους ή αρχηγούς κομμάτων με σκοπό να τους ενημερώσει για τα προβλήματα του Δήμου μας.
Ωστόσο η κίνηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα ο π. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματική οργάνωση» και δήλωσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των αυτών και των δημοκρατικών παρατάξεων και καταδίκασε την απόφαση της κίνησης «Νέοι Ορίζοντες» με την αιτιολογία ότι στην Αγία Παρασκευή έχουν καταφέρει όλες παρατάξεις να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης «Νέα πνοή» κ. Κώστας Κουβόπουλος δήλωσε ότι το φρόνημα δεν διώκεται, υποστήριξε ότι μόνο αν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποδειχθούν ως εγκληματίες θα μπορεί κάποιος να «εκδώσει απαγορευτικό» για αν θα τους συναντήσει στην πόλη και τελείωσε λέγοντας ότι μέχρι να γίνει αυτό η Δημοκρατία δεν είναι «λάστιχο».
Από τους ανεξαρτητοποιημένους Δημοτικούς Συμβούλους ο κ. Γιάννης Γουργούλης χαρακτήρισε «άστοχη» την ενέργεια του κ. Αλεξόπουλου να καλέσει τον Ηλία Κασσιδιάρη και εξέφρασε ότι πραγματοποιεί αυτήν την κίνηση ψάχνοντας ψήφους σε «θολά νερά» ενώ από τη μεριά του ο Μιχάλης Γαβράς υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία έχει προϋποθέσεις, περιορισμούς και μοναδικό όριο της αποδοχή της δηλώνοντας παράλληλα ότι οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι μέρος της Δημοκρατίας.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης ήταν πολύ καυστικός και χαρακτήρισε ως «πολιτικό ξεπεσμό» την κίνηση του κ. Αλεξόπουλου τον οποίο και αποκάλεσε «υπότροπο» και συνέχισε λέγοντας τα εξής : «Η κίνησή του δεν είναι ούτε αστοχία, ούτε αφέλεια».
Ο κ. Γκιζιώτης δήλωσε ότι ελπίζει στην αντίδραση της πόλης, ξεκαθάρισε ότι ο «φασισμός» δεν είναι πολιτικό φρόνημα και ευχήθηκε να είναι η τελευταία τετραετία για τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο.
Από την πλευρά της διοίκησης ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς δήλωσε με σαφήνεια ότι ο κ. Κασσιδιάρης δεν θα έχει επίσημο καλωσόρισμα από τη Δημοτική Αρχή της πόλης.
Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρατάξεις «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» και «Λαϊκή Συσπείρωση» όπως και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής εξέδωσαν τις εξής ανακοινώσεις:

«Νίκη για την Αγία Παρασκευή»: Η Δημοκρατία θα αντισταθεί στον Φασισμό

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» άνοιξε, στις προ ημερήσιας διάταξης δηλώσεις-ερωτήσεις του Δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 16/12, το ζήτημα που προκάλεσε Δημοτικός Σύμβουλος περί πρόσκλησης βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και κατήγγειλε το γεγονός, με αναφορά στις έντονες αντιδράσεις συλλογικών φορέων και πολιτών που έχουν ήδη εκδηλωθεί. Η απομόνωση και καταδίκη του ακροδεξιού φασιστικού μορφώματος είναι υποχρέωση όλων μας, όπως και η κατηγορηματική άρνηση για επίσκεψη στο Δημαρχείο η σε Δημοτικές δομές. Η Δημοκρατία θα αντισταθεί στον φασισμό!

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Πολιτικός ξεπεσμός στο προεκλογικό παζάρι

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός του δημοτικού σύμβουλου Φώτη Αλεξόπουλου έδωσε τη θέση του στον πολιτικό ξεπεσμό. Καλεί σε επίσκεψη και περιοδεία στην πόλη μας βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Υπότροπος, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συζήτηση της απαράδεκτης απόφασης για την ανάρτηση του πορτραίτου του δοτού δημάρχου της χούντας Παπαγιάννη που ψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις …, δήλωσε την εκτίμησή του στον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
 Ο Αλεξόπουλος” μπαίνει” στο προεκλογικό χωρίς αρχές παζάρι μεταγραφών όπου πολλοί μας έχουν συνηθίσει …
 Οι χρυσαυγίτες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απέναντι στο φόβο και την υποταγή που θέλουν να σπείρουν στα λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία πρέπει και μπορούμε τα σωματεία των εργαζομένων, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς οι λαϊκές επιτροπές να μην αφήσουμε χώρο για να δρουν και να δηλητηριάζουν τη συνείδηση ​​του λαού και της νεολαίας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων : Ανεπιθύμητοι οι Ναζί Χρυσαυγίτες στις γειτονιές μας

Ο ανεξάρτητος (τρομάρα του) δημοτικός σύμβουλος Φ. Αλεξόπουλος με ανάρτηση του σε «μέσο κοινωνικής δικτύωσης» ( facebook) προσκάλεσε τον Η. Κασιδιάρη, να «επισκεφτεί και να επιθεωρήσει τις υπηρεσίες του δήμου”. Προφανώς ο Αλεξόπουλος ορέγεται πολιτική στέγη στους ναζί της χρυσής αυγής ή τον προετοιμάζουν οι ίδιοι για το “χρίσμα” των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ότι και να ισχύει από τα δύο το γεγονός είναι ένα: δημοτικός σύμβουλος της Αγίας Παρασκευής προσκαλεί κλιμάκιο των ναζί στις γειτονιές μας!
Εμείς από την πλευρά μας ως ανοιχτή συνέλευση κατοίκων δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις οποιαδήποτε «επίσκεψη» από τον Κασιδιάρη και την κουστωδία του.
Και κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά δημόσια παρουσία ταγμάτων εφόδου/ναζί στις γειτονιές μας (είτε σε καφετέρια, είτε σε σχολείο, είτε στο δημαρχείο, είτε σε πλατεία). Ορίζουμε εξ αρχής υπεύθυνο για την κατάσταστη αυτήν τον Φ. Αλεξόπουλο και όποιον φορέα παραχωρήσει άδεια και χώρο στους ναζί δολοφόνους.
Με την συνέλευση μας, την ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων Αγίας Παρασκευής οργανωνόμαστε κι αγωνιζόμαστε καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια, ενάντια στην ολοένα και εντονότερη υποτίμηση της ζωής μας.
Πολεμάμε καθημερινά τους διαχωρισμούς που μας επιβάλλουν ώστε να μας κρατάνε διαιρεμένους, άρα αδύναμους, άρα έρμαια στις ορέξεις των αφεντικών και των κυβερνήσεων τους.
Αγωνιζόμαστε τώρα και για πάντα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Όπλο μας η αλληλεγγύη, η αυτό-οργάνωση, η ενεργή συμμετοχή.
ΑΓΩΝΑΣ (ενάντια στην εκμετάλλευση, τον φασισμό, την συναισθηματική, διανοητική και οικονομική φτώχεια που μας επιβάλλουν)
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ενάντια στους διαχωρισμούς)
ΖΩΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ (ενάντια στη μιζέρια, την κατάθλιψη, τον φόβο)

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής
Εκδότης – Δημοσιογράφος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση