Πρώτος «σταθμός» η πλατεία Ύδρας.

0

Την πρώτη του επίσκεψη στην πλατεία Ύδρας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 με στελέχη της διοίκησης του Δήμου, στο πλαίσιο συναντήσεων με τους πολίτες της πόλης. Η παρουσία των πολιτών ποσοτικά ήταν «λίγη», ωστόσο ποιοτικά ήταν «αρκετή» για να αποτελέσει εφαλτήριο προτάσεων και τοποθετήσεων στα προβλήματα της περιοχής.
Οι περισσότεροι κάτοικοι έθεσαν ως κύριο πρόβλημα τις παραβιάσεις των οδηγών γύρω από την πλατεία Ύδρας, είτε σε επίπεδο υπερβολικής ταχύτητας είτε στο επίπεδο οδήγησης σε αντίθετη φορά από την επιτρεπόμενη. plateia_idras_01-2
Επιπλέον αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έθεσαν το θέμα της βελτίωσης των πεζοδρομίων, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε απότομη κλίση, καθότι με τις πρώτες βροχές σημειώνονται αρκετοί τραυματισμοί λόγω της ολισθηρότητας του πεζοδρομίου.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο αντιδήμαρχος διοίκησης Κώστας Χατζηανδρέου τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάπλαση της πλατείας ώστε να χρησιμοποιείται από τους πολίτες στο μέλλον. Με απλά λόγια συζητείται ένας τρόπος να καλλωπιστεί ο χώρος, να τοποθετηθούν παγκάκια κι οτιδήποτε άλλο απαραίτητο ώστε να αποτελέσει ένα μέρος ξεκούρασης για τους πεζούς.

stathopoulos_idras
φωτογραφία : Ο Σχολιαστής της Αγίας Παρασκευής”

Παράλληλα με την ανάπλαση ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη για κυκλοφοριακή μελέτη ώστε να κομμάτι της πλατείας να πεζοδρομηθεί.
Επόμενη «στάση» του Δημάρχου είναι η περιοχή των Πευκακίων (Εκκλησία Αγ. Αναργύρων) την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18:30.