Σειρά μέτρων για την ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου Μεσογείων.

0

Σύσκεψη με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ σε σημεία της Λεωφ. Μεσογείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής.
Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η βαδισιμότητα των πεζοδρομίων, η προστασία στις ράμπες των ΑμεΑ, αλλά και η μη παρεμπόδιση της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων από τις παράνομες σταθμεύσεις.
Από τη συζήτηση κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση «προστατευτικών» στα πεζοδρόμια, σε επίμαχα σημεία της Λεωφ. Μεσογείων με παράλληλη αστυνόμευση, ιδιαίτερα στο τμήμα της Λεωφόρου από την ΕΡΤ ως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και την Κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής.
Συζητήθηκε επίσης η τοποθέτηση νόμιμων ελαστικών εμποδίων στο οδόστρωμα και προειδοποιητικών ηλιακών φαναριών στην οδό Γραβιάς πριν την είσοδο του Γηπέδου, ενώ όπως ενημέρωσε ο Διοικητής της Τροχαίας, με απόφαση της Περιφέρειας κλείνει η δυνατότητα για αριστερή στροφή (η οποία άλλωστε δεν επιτρέπεται) από τη Λεωφ. Λαυρίου προς την οδό Τρικάλων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Ι. Σταθόπουλος και Παπάγου-Χολαργού Ηλ. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ.Βλάχος, o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δ. Κονταξής , η Δημ. Σύμβουλος Μ. Ρεμπούτσικα , ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής Α. Μπακαλιώνης, ο Διοικητής Α.Τ. Αγίας Παρασκευής Αν. Μαργέτης καθώς τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγ. Παρασκευής Α. Μαυρομαράς και Κ. Παπακωνσταντίνου.