Σε διαδικασία «αργού θανάτου» η αγορά της οδού Χίου Αγίας Παρασκευής!

0
erga chiou kai pentelis

Στη συνέχεια ο κ. Σταθόπουλος και η κ. Πετσατώδη ενημερώνουν ότι  από τι 19 Οκτωβρίου 2015 και ύστερα θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση και θα δοθεί σε κυκλοφορία η οδός Χίου, η οδός Αποδήμων Ελλήνων (όπου εκτελέστηκαν εκτεταμένες ρυμοτομήσεις) και τμήμα της οδού Δερβενακίων εάν λυθούν τα προβλήματα με τον ΟΑΣΑ. Τα έργα στην οδό Πεντέλης θα ολοκληρωθούν σε περίπου 25 μέρες και ακολούθως η εργολαβία θα μεταφερθεί στην οδό Ολυμπίας όπου άμεσα θα ξεκινήσει το έργο ομβρίων.
Η ανακοίνωση τελειώνει με τα εξής να αναγράφονται: «Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρακολουθεί καθημερινά και πιέζει για την εξέλιξη του έργου και την προστασία της περιοχής και ζητάει την κατανόηση και τη βοήθεια των κατοίκων. Το έργο της Βιοκλιματικής ανάπλασης επιβάλλεται εκ των προθεσμιών να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και το γεγονός αυτό απαιτεί επιτάχυνση όλων των διαδικασιών».

Σημ. Σχολιαστή
Η οδός Χίου είναι μία από τις βασικές εμπορικές αρτηρίες του Κοντοπεύκου, αρτηρία που το τελευταίο διάστημα αργοπεθαίνει με τα καταστήματα του εμπορικού δρόμου είτε να μην λειτουργούν με πλήρες ωράριο είτε κάποιες μέρες να μην ανοίγουν καθόλου. Είναι σαφές ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε αποτέλεσε ένα από τα χειρότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό. Εκτός των πανελλαδικών εξελίξεων (διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επιβολή capital control, εκλογές Σεπτεμβρίου 2015), οι έμποροι και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έπρεπε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ζουν με τη αγωνία για το αν θα συνεχιστούν οι εργασίες ή αν θα μείνουν με τα χώματα  και τις λακκούβες «εφ’ όρου ζωής».
Μπορεί να μην αναλογεί στη Δημοτική Αρχή το 100% της ευθύνης για την καθυστέρηση ή την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, ωστόσο έχει ευθύνη μετά το πέρας των εργασιών και με γνώμονα την έλευση των Χριστουγέννων να προσπαθήσει με καμπάνιες, εκδηλώσεις και ό,τι άλλο χρειαστεί να αναζωογονήσει τη συγκεκριμένη εμπορική περιοχή.
Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι όταν εκτελούνται έργα για μεγάλο διάστημα και το καταναλωτικό κοινό δεν έχει πρόσβαση στην περιοχή της αγοράς, αυτό το κοινό χάνεται, γιατί χάνεται η συνήθεια να ψωνίζει από τη συγκεκριμένη περιοχή.  Είναι χρέος λοιπόν του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου να συμβάλει ο Δήμος στην τόνωση της αγοράς!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση