Σε ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας.

0

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε οποιαδήποτε εποχή με «ακραίες» συνθήκες η ελληνική επικράτεια βιώνει πάντα προβλήματα – λόγω έλλειψης υποδομών – με αποτέλεσμα τα καιρικά φαινόμενα να αποτελούν και θεματολογία ειδήσεων για τα ΜΜΕ.
Αναλογιστείτε πόσες φορές είτε με κρύο και χιονιά, είτε με ζέστη και υπερθέρμανση του συστήματος οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως η ΔΕΗ τις περισσότερες φορές, αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν ως άμεσο αντίκτυπο την καθημερινότητα των πολιτών.
Εν όψει του επερχόμενου από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, νέου ισχυρού κύματος κακοκαιρίας ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μέσω ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες ότι:
– Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει προμηθευτεί 30 τόνους αλάτι.
– Συνεργεία του Δήμου θα ρίχνουν αλάτι με τον διασκορπιστή άλατος που πλέον διαθέτει ο Δήμος και με οχήματα σε κεντρικούς δρόμους και δρόμους που διασχίζουν τα λεωφορεία καθώς και σε επικίνδυνες ανηφόρες και στροφές.
– Στο Δημοτικό πάρκινγκ (Αγ. Ιωάννου 9) θα διατίθενται μικρές ποσότητες αλατιού για προσωπική χρήση των πολιτών.
Από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και για όσο χρειαστεί θα παραμένει ανοιχτή θερμαινόμενη αίθουσα στο ΚΑΠΗ στον Τσακό (οδός Μπουμπουλίνας 15, τηλ. 210 6543383), από 8 π.μ έως 8μ.μ. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, θα υπάρξει παράταση της φιλοξενίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
– Οι Δημότες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα: 210 6002343 και 210 6390340.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος σημείωσε τα εξής : «Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών στα δελτία καιρού και στις οδηγίες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς και στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ιδιαίτερα αν σημειωθεί παγετός, και ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συνεργασία».