Σε λειτουργία και πάλι ο Δήμος μετά από έκκληση του Γιάννη Σταθόπουλου.

0

Σε λειτουργία τίθεται πάλι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μετά τη λήξη της κατάληψης που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 με το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο να εκδίδει την εξής ανακοίνωση: «Σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν τη λήξη της κατάληψης του Δημαρχείου. Η απόφαση των εργαζομένων, η οποία δεν αποτελεί ούτε νίκη ούτε ήττα για κανέναν, ανταποκρίνεται στην έκκληση του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής να ανοίξει το Δημαρχείο για να εξυπηρετούνται οι δημότες-κάτοικοι της πόλης, όπως έχουμε ευθύνη και υποχρέωση όλοι μας.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης τη συνέχιση της διεκδίκησης νομοθετικής ρύθμισης που να επιτρέπει την παραμονή των εργαζόμενων με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ στην εργασία τους σε Δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου και μετά την πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών.
Ως Δημοτική αρχή συνεπείς στην επιλογή μας να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια εργασιακά αιτήματα (ΙΔΑΧ, δικαστικές διεκδικήσεις, διωκόμενες δασκάλες κ.α.), θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας, όπως η συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διευθέτηση συνάντησης του Υπουργού με το Σωματείο Εργαζομένων και η σημερινή επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, και την στήριξη των προσπαθειών να βρεθεί δίκαιη λύση και για το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε όλοι μαζί την μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Αγίας Παρασκευής».