Η σιωπηρή διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

0
enwsi 01

enwsi 01Στις 2 Φεβρουαρίου 2014 διεξήχθη στο θεατράκι του 2ου γυμνασίου Αγίας Παρασκευής ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον “απολογισμό πεπραγμένων” της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2013.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και συγκεκριμένα κατά την ομιλία του δημάρχου όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα λεγόμενα του δημάρχου.
Την ίδια μέρα η Ένωση εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής παρευρέθη σύσσωμο στην σημερινή (02/02/2014) Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον «Απολογισμό του 2013».
Όταν ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στα «Σχολεία» είπε ότι τα πάντα είναι «Σχεδόν άψογα» και ότι δέχεται μόνο « λίγες γκρίνιες από την Ένωση Γονέων και κάποιους συλλόγους γονέων» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποχώρησε σιωπηρά θεωρώντας ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση δεν θα βοηθούσε την δημοτική αρχή να συνειδητοποιήσει την καθημερινή πραγματικότητα των Δημόσιων Σχολείων στην πόλη μας. Εξ άλλου, αυτό είχε αποδειχθεί και από τη στάση της Διοικούσας παράταξης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/10/2013 όπου καταψήφισε την εισήγηση της Ένωσης αναφορικά με τα προβλήματα των σχολείων, γιατί αυτά «ήταν λυμένα ή δρομολογημένα να λυθούν».
Θεωρήσαμε λοιπόν ότι η σιωπή μπορεί να είναι πιο ηχηρή και από την πιο δυνατή κραυγή.
Παραθέτουμε επίσης το απόσπασμα της Εισήγησης του Δημάρχου για τη σημερινή συνεδρίαση όπως είχε κατατεθεί:
«ΣΧΟΛΕΙΑ: Οι 23 σχολικές μονάδες της Αγίας Παρασκευής αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα μας. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου δεσμευθήκαμε ότι καμία έκπτωση δεν θα γίνει στη λειτουργία και στην αξιοπρεπή συντήρηση των σχολικών μονάδων. Παρά το γεγονός ότι οι επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν, δεν υπήρξαν προβλήματα. Αυτό μας το επιβεβαιώνουν καθημερινά και μας συγχαίρουν γονείς και δάσκαλοι διαψεύδοντας κακοπροαίρετες «φήμες». Δώσαμε αγώνα και επιτύχαμε μαζί με τους γονείς και εκπαιδευτικούς να μη μπει «λουκέτο» σε καμία σχολική μονάδα της πόλης μας. Πιστεύω στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και αγωνιζόμαστε ,σε συνεργασία με τον ΟΣΚ για την εξασφάλισή τους. Παραδόθηκε ήδη σε χρήση το 12ο Νηπιαγωγείο , εξετάζουμε προσεκτικά και το ζήτημα των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή και προχωρούμε το Μπαρμπίκα, το 5ο Γυμνάσιο και το 14ο Νηπιαγωγείο όπου παραχωρήσαμε στο ΟΣΚ το Ο.Τ. 328 οικόπεδο.”

Αγία Παρασκευή 02/02/2014 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση