Σκληρή κόντρα Σταθόπουλου – Γκιζιώτη με φόντο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

0
stathopoulos - gkiziwtis

Επιστρέφοντας στη συνεδρίαση του συμβουλίου, την εισήγηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ έκανε ο πρόεδρος κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ταμειακός απολογισμός των ετών 2012 και 2013 δεν είχε εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση!!! …  ότι σχεδόν έληγε το χρονικό περιθώριο για τη διαδικασία πρόσληψης των γυμναστών… και χαρακτήρισε τον  προϋπολογισμό του 2014 ως «επιμελημένο» που ως στόχο είχε τη «μέγιστη» απόδοση  των υπηρεσιών του συγκεκριμένου νομικού προσώπου προς τους πολίτες της Αγ. Παρασκευής.papamixail
Ο κ. Παπαμιχαήλ υπογράμμισε  επίσης τη «Μείωση των δαπανών»  σε ότι αφορούσε τις «Κοιν.Σε.Π»  του Δημοτικού μας Ωδείου κατά 80.000 ευρώ…  αποκάλυψε   ότι το συγκεκριμένο  Νομικό πρόσωπο κινδύνεψε να εισαχθεί υπό την «Επιτήρηση του Παρατηρητηρίου»  λόγω της μη λειτουργίας του Δημοτικού κινηματογράφου – για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε – με αποτέλεσμα τη δημιουργία «Ελλείμματος»  ύψους  15.οοο ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος…  και προανήγγειλε μείωση της τάξεως του 10% στα τροφεία των εργαστηρίων τέχνης με αντίστοιχη μικρή αύξηση στους μισθούς των καθηγητών.
Στη διαδικασία των ερωτήσεων ο π. Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς εστίασε στον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η τελευταία αναγγελία του κ. Παπαμιχαήλ, ενώ από τη μεριά του ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ επί διοίκησης «Γιανακόπουλου» Γιάννης Μυλωνάκης,  θεώρησε χαμηλό το κόστος που προϋπολογίστηκε για τη συντήρηση του χλοοτάπητα στην οδό Νότου καθώς και την κοστολόγηση της ιστοσελίδας που έφτανε τα 7.500 ευρώ.
Ο ο Ανδρέας Γκιζιώτης ζήτησε «ενημέρωση» αναφορικά με την καταβολή δεδουλευμένων  στους Β εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής…  το  ακριβές αντίτιμο για τον πολίτη σχετικά με όλες τις Αθλητικές  εγκαταστάσεις…  Την  «πολιτική» που θα ακολουθήσει η διοίκηση Σταθόπουλου για το χώρο του «Σπυρούδη»…  και κατέληξε  λέγοντας ότι «Εδώ η Μπαρτσελόνα παίζει σε πλαστικό χλοοτάπητα, γιατί όχι και η «Σάντα»,  θέτοντας θέμα αντικατάστασης του πολυδάπανου στη συντήρηση  φυσικού χορταριού.
Ο κ. Αλέξανδρος Κουτσούκος από το «Φυσάει Κόντρα» ζήτησε να μάθει σχετικά με τον αναλογούντα στο Δήμο μας ΕΝΦΙΑ και για το κατά πόσο είναι στην πολιτική βούληση της διοίκησης να πληρώσει το χαράτσι… ενώ η κ. Έφη Καψοκεφάλου ρώτησε με « ποιο σκεπτικό»  υπολογίζονται οι υψηλές εισφορές εσόδων που αναφέρονται , υπογραμμίζοντας τα υψηλότερα ποσά, σε σχέση με τη δική της διοίκηση, σε ότι αφορούσε  τη  διαφημιστική  προβολή  του Νομικού προσώπου.
Απαντώντας στις ερωτήσεις αυτές,  ο κ. Παπαμιχαήλ δήλωσε ότι υπάρχει ο « τρόπος» με τον οποίο  θα υλοποιηθεί ο νέος σχεδιασμός  που αφορούσε τα Εργαστήρια Τέχνης…  ότι πιθανώς του χρόνου οι γυμναστές να προσληφθούν μέσω της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού, (σχέσεις που είχε διακόψει η προηγούμενη διοίκηση), ότι o στόχος αναφορικά με την ιστοσελίδα είναι να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των δρώμενων του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους καθηγητές παραπονούνται για «Μη προβολή» του έργου τους…  και τέλος αναφορικά με τις ζώνες ελεύθερης χρήσης, υποστήριξε ότι χωρίς να θιγούν τα αθλητικά σωματεία θα πραγματοποιηθεί διεύρυνση των ωρών για τους δημότες.
Ο πρόεδρος ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, διαφορετικά θα «μπλοκάρει η λειτουργία του Νομικού προσώπου»… ότι έχει εξασφαλιστεί η  ασφαλιστική ενημερότητα, που η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει…  ενώ για το θέμα των εσόδων διευκρίνησε ότι τα στοιχεία μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου 2014 έδειξαν αύξηση.
«Μια ζωή η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έλεγε ότι θα μας παραχωρήσει γυμναστές κ.τ.λ. και ταυτόχρονα μας χρώσταγε»,  κατήγγειλε στην τοποθέτησή του ο πρώην δήμαρχος  Βασίλης  Ζορμπάς , ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε σε «επίθεση» εναντίον του κ. Παπαμιχαήλ με αφορμή την πολιτική των ΚοινΣεΠ και την πιθανότητα πρόσληψης επικοινωνιολόγου για τον ΠΑΟΔΑΠ.
zorbas dim simvoulioΣυγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς χλεύασε τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ για την επιλογή του να συνταχθεί με παράταξη που προέρχεται κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ όταν στο παρελθόν ήταν μέλος για πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ…  για να λάβει την απάντηση από τον κ. Παπαμιχαήλ , ο οποίος του είπε ότι : «Δεν πήγα με τον Μπαλτάκο πάντως»…
Η λογομαχία των δύο ανδρών συνεχίστηκε με τον κ. Ζορμπά να υπενθυμίζει στο Σώμα ότι επί προεδρίας της ΔΗΠΕΑΠ το 2007 ο κ. Παπαμιχαήλ είχε ως σύμβουλο επικοινωνίας τον τότε γραμματέα της νομαρχιακής Β2 του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε αν θα πράξει αντιστοίχως και σήμερα, προσλαμβάνοντας το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο κ. Παπαμιχαήλ εξήγησε στον κ. Ζορμπά ότι ο άνθρωπος τον οποίο ανέφερε δεν βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή… ότι ήταν μορφωμένος και εξειδικευμένος για τη θέση που κατείχε… και  τέλος ανταπαντώντας στην ειρωνεία του κ.Ζορμπά, είπε ότι  πρόθεση του είναι να προτείνει  στον κ. Άδωνι  Γεωργιάδη την θέση του επικοινωνιολόγου του ΠΑΟΔΑΠ…
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Ανδρέας Γκιζιώτης είπε  ότι θέμα των σωματείων δεν συζητήθηκε ποτέ… σχετικά με τις ώρες χρήσης των δημοτικών χώρων δήλωσε ότι δεν πρέπει η διοίκηση να βαδίζει έχοντας ως προτεραιότητα τις ομάδες και μετά τους δημότες … ενώ έκανε λόγο για «πολιτικά ανταλλάγματα» που λειτούργησαν ως τροχοπέδη για τη μη ολοκλήρωση του ταρτάν στο γήπεδο «Σπυρούδη» (Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Κώτσης).
Από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Μυλωνάκης τόνισε ότι δεν υπήρξε συζήτηση για τον προϋπολογισμό του ΠΑΟΔΑΠ σε συνεργασία με όλες τις παρατάξεις… ο Αλέξανδρος  Κουτσούκος από το «Φυσάει Κόντρα», χαρακτήρισε τις διαμάχες της διοίκησης με την μείζονα αντιπολίτευση ως «κοκορομαχίες»…  και  ζήτησε από το δήμαρχο  να ξεκαθαρίσει αν ο  «αθλητισμός»  στην Αγ. Παρασκευή κατά τη διάρκεια της θητείας του,  θα έχει ως «κέντρο» τον δημότη ή τον ιδιώτη».
Ο Σωτήρης Ησαΐας επανέλαβε την έλλειψη εμπιστοσύνης που διατηρεί απέναντι στη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ,  αιτιολογώντας ότι δεν απαντώνται οι ερωτήσεις που καταθέτει … ο κ. Γιόκαρης, δημότης που ζήτησε το λόγο  υποστήριξε  ότι κανένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου δεν πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, και ζήτησε να μάθει  αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ξανά όπως στο παρελθόν το «school wave» στην Αγία Παρασκευή.
Στην τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος,  δήλωσε ότι το τέλος της φετινής χρονιάς θα καταδείξει αν το Νομικό πρόσωπο θα έχει πετύχει τους στόχους του με οικονομία και σύνεση…  αναφέρθηκε στην  πολιτική που ακολουθούν άλλοι Δήμοι στο θέμα των Αθλητικών σωματείων… είπε χαρακτηριστικά  ότι «Δήμοι που έχουν διοίκηση ΚΚΕ ασκούν την ίδια πολιτική»…  διευκρίνισε ότι τα Αθλητικά σωματεία απασχολούν κυρίως παιδιά των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής, κι έφερε ως παράδειγμα  τον ΚΑΠ (καλαθοσφαίριση ανδρών) στον οποίο δραστηριοποιούνται  500 περίπου παιδιά.
Ο κ. Σταθόπουλος είπε επίσης ότι στους στόχους της διοίκησης είναι  η δημιουργία ενός γηπέδου 5χ5  , κι άφησε τέλος  ανοιχτό το ενδεχόμενο  αντικατάστασης  του φυσικού τάπητα με αντίστοιχο πλαστικό στο γήπεδο της οδού Νότου.
«Έχεις λερωμένη τη φωλιά σου»,  είπε προς το δήμαρχο  ο Ανδρέας Γκιζιώτης αναφερόμενος στο θέμα «Σπυρούδη»,  κατηγορώντας τον  στη συνέχεια,  ότι στο παρελθόν ήθελε στο συγκεκριμένο χώρο να κατασκευαστεί μεγάλο γήπεδο – προπονητήριο της ποδοσφαιρικής μας ομάδας « ΣΑΝΤΑ»,  την εποχή κατά την οποία πρόεδρος της  ήταν ο αδελφός του.
«Ποιες ήταν οι παρατάξεις που έβαζαν άτομα στην ομάδα»,  είπε ο κ. Γκιζιώτης,  και συνέχισε καταγγέλλοντας  ότι  η ΣΑΝΤΑ, πάλι επί προεδρίας του αδερφού του,  είχε πραγματοποιήσει  μεταγραφές Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών πληρώνοντας  40.000 ευρώ από  χρήματα του Δήμου για  να μην «πέσει κατηγορία»  και κατέληξε  λέγοντας ότι θα περίμενε από το σημερινό δήμαρχο σαν ελάχιστο δείγμα γραφής  να κάνει «κάτι» στο χώρο του «Σπυρούδη».        
Από το «Φυσάει Κόντρα» ο κ. Κουτσούκος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της τωρινής διοίκησης «όμοιο» με τον αντίστοιχο  της  προηγούμενης…  έκανε λόγο για εργασιακές σχέσεις μη μόνιμης και ανασφάλιστης εργασίας στους εργαζόμενους του ΠΑΟΔΑΠ, καταδεικνύοντας τις ΚοινΣεΠ και τις συμβάσεις δύο, πέντε και οκτώ μηνών… κι έκλεισε την τοποθέτηση του  λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μείωση.
Ο Δήμαρχος, «σήκωσε το γάντι» που του είχε πετάξει  ο Ανδρέας Γκιζιώτης λέγοντας του  ότι :«Είναι λυπηρό ν’ αναφέρεσαι στον αδελφό μου»  και συνέχισε λέγοντας ότι  επί της ουσίας , στο συγκεκριμένο χώρο αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, κι όχι γιατί ο ίδιος ή η παράταξη του δεν θέλουν …  αλλά επειδή  ο Δήμος  περιμένει την έκδοση του ΦΕΚ το οποίο θα δίνει το δικαίωμα για «παρεμβάσεις». Ο κ. Σταθόπουλος ,  αρνήθηκε επίσης κατηγορηματικά κάθε σχέση του ίδιου και της ομάδας ποδοσφαίρου,  με τη δημιουργία  γηπέδου στο χώρο  «Σπυρούδη»,  χαρακτηρίζοντας  τις κατηγορίες του κ. Γκιζιώτη ως «μικροπρέπειες».
«Εσύ είσαι μικροπρεπής ανταπάντησε ο Ανδρέας Γκιζιώτης,  ο οποίος του είπε επίσης  ότι: «όλη η πόλη γνώριζε και γνωρίζει για την σύνδεσή σου με την ομάδα».
Ο κ. Σταθόπουλος χαρακτήρισε ως «μικροαστικό κουτσομπολισμό» τις αναφορές του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»…  τον   κατηγόρησε  ότι «δεν μιλά πολιτικά» για τα προβλήματα της πόλης, αλλά χρησιμοποιεί  τη μέθοδο των  « προσωπικών επιθέσεων»… ότι «ουδέν ψευδέστερον» αυτών για τα οποία τoν είχε κατηγορήσει…  και κατέληξε λέγοντας ότι στη Νίκαια και στην Πετρούπολη –  ( όπου οι δήμαρχοι έχουν εκλεγεί  με τη σημαία του  ΚΚΕ) –  εφαρμόζεται ακριβώς η ίδια πολιτική τόσο  στα Αθλητικά σωματεία όσο και στη διάθεση των  Δημοτικών χώρων,  όπως και  στην Αγία Παρασκευή.

Απάντηση