«Σοβαρή» αξιωματική αντιπολίτευση.

0

Το ζήτημα της αλλαγής του ωραρίου των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Σωτήρης Ησαΐας στη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2016. Ο κ. Ησαΐας ανέφερε το ιστορικό της επικοινωνίας και συνεννόησης που είχε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Βλάχο δηλώνοντας ότι ο ίδιος είχε επισημάνει στον πρόεδρο πως θα μπορούσε να παρευρίσκεται από τις 6 μ.μ. και μετά.
«Αντιθέτως με τις συνεννοήσεις μας, οι συνεδριάσεις αρχίζουν στις 4 μ.μ.» συμπλήρωσε ο κ. Ησαΐας και συνέχισε διερωτώμενος για το αν αυτή έχει γίνει εσκεμμένα ώστε η διοίκηση να ωφελείται από την απουσία του Δημοτικού Συμβούλου τις πρώτες ώρες, κατά τις οποίες συνήθως εισάγονται και τα πιο σοβαρά ζητήματα.
Ο υποψήφιος Βουλευτής δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα να παρευρίσκεται στις 4 το μεσημέρι, τονίζοντας ότι «εντυπώσεις» και «εκλογικές μάχες» δεν κερδίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί στην αίθουσα των συνεδριάσεων όλοι επιδιώκουν το καλύτερο για την πόλη.
«Ένας από τους λόγους ύπαρξης της αντιπολίτευσης είναι να κάνει τη διοίκηση να λειτουργεί καλύτερα» υποστήριξε ο κ. Ησαΐας και έκανε λόγο για σωστή αξιοποίηση ακόμα και των συμβούλων που δεν ανήκουν στην παράταξη που διοικεί το Δήμο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος εξήγησε για άλλη μια φορά ότι οι συνεδριάσεις των συμβουλίων πραγματοποιούνται στις 4 μ.μ. μετά από συμφωνία της πλειοψηφίας των συμβούλων.
«Με αδικείτε κ. Ησαΐα.. είναι αδύνατο στους 33 συμβούλους να βρούμε ώρα που τους βολεύει όλους, οπότε αναζητούσαμε τη χρυσή τομή» είπε ο κ. Βλαχός και συνέχισε λέγοντας ότι μπορεί να ασκεί αντιπολίτευση μέσω των δηλώσεων όταν προσέρχεται καθότι είναι δικαίωμά του. Ο κ. Βλάχος προς το τέλος της τοποθέτησής του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση επιζητά να έχει μια «σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση» ώστε να είναι πιο γόνιμη.