Σοβαρότατη ανησυχία, 2 μήνες από την έναρξη της περιόδου πυροπροστασίας . Σοβαρότατες οι ευθύνες του Υπουργείου και της διοίκησης του Δήμου.

0

Την ανησυχία της δημοτικής παράταξης του Κ.Κ.Ε αναφορικά με την πυροπροστασία του Υμηττού, επεσήμανε με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Ανδρέας Γκιζιώτης, αναφέροντας τα εξής:

«Είναι μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για την προστασία του Υμηττού και της πόλης από το ενδεχόμενο πυρκαγιών. Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης, με ευθύνη της κυβέρνησης δημιουργούν ένα επισφαλές περιβάλλον.
Στο Δήμο μας δεν έχουν επιλεγεί ακόμα οι εποχιακοί φύλακες της πολιτικής προστασίας, χρόνια τώρα δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια για την δημιουργία εθελοντικής ομάδας όπως έχουν σχεδόν όλοι οι άλλοι Δήμοι. Η συγκρότηση του Συντονιστικού (ΣΤΟ) από μόνη της δεν εξασφαλίζει κάτι. Η Δημοτική Αρχή φέρνει το θέμα για συζήτηση 2 μήνες τουλάχιστον καθυστερημένα.Υπάρχουν επιπλέον σοβαρές επισημάνσεις.
1. Δεν εφαρμόστηκε ποτέ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείνει η πόρτα στην είσοδο του πάρκου Γραβιάς, κρίσιμο σημείο που έχει μετατραπεί σε πάρκιν του καφέ OPOUS, ενώ παραμένει ακαθάριστο.
2. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αδιαφορεί εντελώς, τόσο στην μεγάλη έκταση στην οδό Νεαπόλεως (το πλέον αδύναμο σημείο της πόλης), όσο και στο κτίριο της οδού Τερψιθέας
3. Η ίδια εικόνα στην έξοδο του κόμβου απέναντι από το Γαλλικό Κολλέγιο, στις οδούς Τρικάλων, Μεγαλόχαρης
4. Δεκάδες οικόπεδα ιδιωτών μέσα στα ξερά χόρτα. Αμφίβολο αν έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες για την ευθύνη τους. Σίγουρο πως κάποια που καθαρίστηκαν από το Δήμο …δεν πλήρωσαν.
5. Τα οικόπεδα ιδιοκτησίας Δήμου είναι σε απαράδεκτη κατάσταση (στη Λουκή Ακρίτα) αλλά και οι μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν την ανάπλαση… (23 στρέμματα στα Πευκάκια, πάρκο Σταύρος Κώτσης)
6. Στα όρια του Δήμου μας στο νταμάρι του Τσακού ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει μετατρέψει μια μεγάλη έκταση σε παράνομη χωματερή, όπου εκτός από την ρύπανση και τα τρωκτικά, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά 2 τουλάχιστον φορές τα τελευταία χρόνια.. Το θέμα το έχουμε θέσει πολλές φορές και η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν καταλαβαίνει…
7. Όλοι οι φορείς που τους έχει δοθεί έκταση στον Υμηττό, στρατόπεδα, Δημόκριτος, Κολλέγιο, Υπουργείο οφείλουν να έχουν τα μέσα προστασίας, την ευθύνη της φύλαξης και τις απαραίτητες υποδομές. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά…
Έχουμε χρέος όλοι από την θέση του ο καθένας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μεγαλύτερο, ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της πόλης μας είναι ο Υμηττός.