Σοφία Αϊδίνη: Το Πλούσιο έργο της Δημοτικής αρχής.

0
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής της 10ης Οκτωβρίου για το Δημόσιο Απολογισμό του 2017, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος έκανε λεπτομερή περιγραφή των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς, με ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα και δράσεις.
Από τον απολογισμό του Δημάρχου σταχυολογώ τα κυριότερα:
1. Το νέο Σχολείο-κόσμημα στον Τσακό, πρώην Μπαρμπίκα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του φέτος.
2. Tο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων σε 17 δρόμους της πόλης που ολοκληρώνεται φέτος.
3. Oι ασφαλτοστρώσεις 20 οδών μήκους 6 χιλιομέτρων.
4. H ένταξη του Δημαρχείου –που ήταν όνειρο θερινής νυκτός- στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, έργο που δημοπρατήθηκε φέτος, και μπαίνουν μπουλντόζες άμεσα
5. H απόκτηση του «Ιόλα» των 6,7 στρεμμάτων με κτίσμα 1.600 τ.μ. και η χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ για την ανάπλασή του.
6. Tα 2 χλμ. ανάπλασης πεζοδρομίων.
7. H δημοπράτηση διάνοιξης-κατασκευής των 21 οδών στα Πευκάκια.
8. H τεράστια δουλειά στα Σχολεία (αύλειοι χώροι, γήπεδα 5×5, χώροι υγιεινής, ελαιοχρωματισμοί, συμμετοχικές διαδικασίες, Γυμναστές στα Σχολεία από τον ΠΑΟΔΑΠ και πολλά άλλα).
9. H σπουδαία δουλειά στην Καθαριότητα και την Ανακύκλωση (νέοι υπόγειοι κάδοι, Κινητό Πράσινο Σημείο, καθαρισμοί για 4η χρονιά χώρων και οικοπέδων, βελτίωση καθαριότητας σε πολλά επίπεδα κ.ά.).
10. H, με ευαισθησία, δουλειά στην Κοινωνική Πολιτική (μείωση Δημοτικών Τελών, μηδενισμός σε ευπαθείς ομάδες, μείωση τελών Κοιμητηρίου, ενίσχυση άπορων μαθητών, επιτυχής λειτουργία των Κοινωνικών δομών Κοινωνικό Μαγειρείο – Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Φροντιστήριο, η δημιουργία του «Κέντρου Κοινότητας» από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 175 οικογένειες με 362 μέλη, πρωτοποριακό Γραφείο Συμβουλευτικής για Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, δουλειά του «ΑΡΓΩ», αδέσποτα ζώα, τόνοι διανεμηθέντων φρούτων κ.ά.).
11. Η επιτυχημένη δουλειά στον Πολιτισμό που κατατάσσει το Δήμο μας ψηλά (Δημοτικός Κινηματογράφος, Βιβλιοθήκη «Αλ. Κοντόπουλος», Summertime με την ΕΡΤ, Διαδημοτικό Θεατρικό Φεστιβάλ, κορυφαίες εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Αποκριάς για 2η χρονιά στην Αγ. Παρασκευή, Εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, Χορωδία, Θεατρική ομάδα, Φιλαρμονική, Λαϊκό Πανεπιστήμιο, παρουσιάσεις βιβλίων και τόσα άλλα).
12. Η δουλειά στους Αθλητικούς χώρους (ανακατασκευή δαπέδου Κλειστού Κοντόπευκου, αναβαθμίσεις σε όλους τους Αθλητικούς χώρους, μαζικός αθλητισμός, στήριξη Ερασιτεχνικών Σωματείων, Γυμναστές στα Σχολεία, στα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς κ.ά.).
13. Η εξαιρετική δουλειά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, με απαλλαγή τροφείων για εισοδήματα κάτω των 18.000 €, με αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου και την ορκωμοσία 29 μονίμων υπαλλήλων, σε σύνολο 45, από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ έτους 2008-2009.
14. 850 πολίτες στην ώρα του «Πολίτη στο Δήμαρχο», Συνελεύσεις Γειτονιάς (που είχαν σταματήσει) για 4η χρονιά, Περιοδείες στις Γειτονιές.
15. Μαθήματα Επιχειρηματικότητας, εξαιρετικός φωτισμός στις γιορτές, συνεργασία με εμποροβιοτέχνες (ΕΝΕΒΑΠ).
16. Οικονομική ευρωστία του Δήμου με δείκτη βιωσιμότητας +20% το 2017 και τόσα άλλα.
Η διαδικασία του Δημόσιου Απολογισμού ανέδειξε το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής, για το οποίο νιώθω υπερήφανη. Επί τέσσερα χρόνια υπηρετούμε με συνέπεια τον πολίτη, με οδηγό τις προγραμματικές μας θέσεις.
Η κριτική που έγινε από τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας στα πεπραγμένα της Διοίκησης θεωρώ ότι έπρεπε να απαντά στα πραγματικά προβλήματα με προτάσεις, και να μην είναι μηδενιστική.
Υπάρχει έργο και φαίνεται ήδη στην πόλη μας όπως θα φανεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί ή ξεκινήσει τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, για να κριθεί το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας για την ποιότητα της καθημερινότητας στην Αγία Παρασκευή.

Προσωπικά νιώθω υπερήφανη και «γεμάτη» γιατί μέσα και από την δική μου μικρή προσπάθεια έγινε κατορθωτό να παρουσιάζουμε αυτό τον απολογισμό, ο οποίος μαζί με τον προγραμματισμό που τρέχει, μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ακόμα καλύτερες μέρες

Απάντηση