Σπύρος Αλεξίου: «Για πρώτη φορά η φωνή της ανατρεπτικής Αριστεράς στο Δημοτικό Συμβούλιο»

0
fisaei kontra logo

 

fisaei kontra logoΗ ομιλία του Σπύρου Αλεξίου στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής:
«Για πρώτη φορά στην πόλη η φωνή της ανατρεπτικής αριστεράς υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μία δύσκολη περίοδο. Καλό είναι να τελειώνουν γρήγορα τέτοιες τελετές γιατί τα πράγματα έξω από εδώ δεν είναι καλά κι έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε. Ο Ανδρέας Γκιζιώτης είπε κάτι πολύ σωστό, ότι στα Δημοτικά Συμβούλια να είναι κατάμεστη η αίθουσα, εκεί που συζητούνται τα προβλήματα του κόσμου κι όχι στις τελετές κυρίως για τρία πράγματα:
1) Να αποτρέψουμε οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί στην κοινωνική πολιτική. Κανένας δηλαδή παιδικός σταθμός, κανένα σχολείο, κανένα ιατρείο να μην φύγει από την πόλη, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί και σ’ αυτό θα πρέπει να δεσμευτούμε όλοι.
2) Να δώσουμε μια μεγάλη μάχη για την προάσπιση και κατάκτηση του δημόσιου χώρου. Ξέρετε ότι το κτήμα Ιόλα έχει ήδη μπει στην διεκδίκηση, ο κόσμος αγωνίζεται και την επόμενη Κυριακή θα είναι και πάλι εκεί ο κόσμος. Θα πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να μην μείνει κανένας άστεγος και να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Ο ΕΝΦΙΑ πλέον είναι εδώ και στις τελετές δεν μπορεί να κρύβεται.
3) Θα πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη μάχη σ’ αυτή την πόλη η φασιστική και η ναζιστική πανούκλα να μην εμφανιστεί ποτέ. Εμείς όσο μπορούμε με τις μικρές μας δυνάμεις θα παλέψουμε γι’ αυτά κι ελπίζουμε εσείς να είστε μαζί μας όπως και όσο το δυνατόν περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι να συνταχθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Σας ευχαριστούμε πολύ.»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση