Σπύρος Παπαγεωργίου : Το «Νέο» και το «Παλιό».

0

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Σπύρος Παπαγεωργίου μας έστειλε άρθρο στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Οι πολιτικές φιλοδοξίες «ντύνονται» συχνά τον μανδύα του «καινούριου» έναντι του «παλιού». Αν επιπλέον το «καινούριο» έχει και ηλικιακό προσδιορισμό και μ’ αυτό τον τρόπο προβάλλεται ως «νέο», τότε προφανώς πρόκειται για αστεϊσμό.

Όταν το «καινούριο», απορρίπτει το «παλιό» με μηδενισμό, διαπιστώνεται ότι αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τη ρητορική του. Ρητορική που ούτε αυτογνωσία περιέχει, ούτε στο σχεδιασμό του μέλλοντος προσφέρει.

Λέω ότι δεν προσφέρει, γιατί στην ουσία είναι αποτέλεσμα προσωπικών φιλοδοξιών και όχι πραγματική αγωνία για τον τόπο και το αύριο.

Είναι κάτι σαν τη θεωρία του φωτός και του σκότους, όπου ο καθένας αυτοπροβάλλεται ως το φως ενώ ο αντίπαλός του είναι το σκότος.

Αυτό, δε, γίνεται χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία θα μπορούσαν έγκυροι οργανισμοί ή φορείς να αξιολογήσουν.

Τέλος, η παραχάραξη της πραγματικότητας και ο τακτικισμός, που συνοδεύουν σχεδόν πάντα τα ανωτέρω, δείχνουν έλλειψη πολιτικής και απουσία ουσιαστικής πρότασης για την πόλη, για τη χώρα, για το μέλλον της νέας γενιάς.

Και όπως είπε κάποιος σοφός… «Το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να κάνει σε κάποιον η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και μεγάλη φιλοδοξία»…

Απάντηση