Στα Πευκάκια η 2η Συνοικιακή συνέλευση του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

0
sineleusi peukakia

Συγκεκριμένα το 2015 στη συγκεκριμένη περιοχή   πραγματοποιήθηκαν τα εξης:
1.    Ανάπλαση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς στις οδούς Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων. 2) Τοποθέτηση και λειτουργία φαναριού διάβασης πεζών στην οδό Κλεισθένους. 3)Πλήρης, μετά από χρόνια, καθαρισμός του χώρου των 23 στρεμμάτων (Αθλητικό Κέντρο). 4) Εκτεταμένοι καθαρισμοί οικοπέδων σε όλη την περιοχή και στην Παιδική Χαρά Αγ. Αναργύρων. 5)Λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια. 6) Συνέχιση νομικών διαδικασιών για τα διεκδικούμενα οικόπεδα από το Δήμο  Παιανίας. 7) Ενέργειες για την ηλεκτροδότηση της Πεζογέφυρας στον Σταυρό. 8) Επισκευές φθορών οδοστρωμάτων και ηλεκτροφωτισμού.

Για το έτος 2016 η Δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει τα εξής:
1.    Αγωγοί ομβρίων για τις οδούς Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού.
2.    Ένταξη των οδών Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων σε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας.
3.    Μελέτη χωροθέτησης λειτουργιών στο Αθλητικό Κέντρο.
4.    Κατασκευή πλατείας Ηλιάκη έμπροσθεν Ναού Αγ. Αναργύρων.
5.    Κατασκευή Παιδικής Χαράς στην οδό Αισώπου (Παιδικός Σταθμός).
6.    Κατασκευή περιμετρικού πεζόδρομου στον Παιδικό Σταθμό.
7.    Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 328 (οδός Αγ. Βασιλείου).
8.    Διανοίξεις όλων των υπολοίπων προς διάνοιξη οδών ύψους 1,1 εκατ. Ευρώ.
9.    Επισκευές οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα.
10.      Ανακατασκευή γηπέδου 5χ5 του 9ου Δημοτικού Σχολείου το καλοκαίρι του 2016 και ένταξη του προαυλίου του στην σχετική εργολαβία που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2016.
11.     Δρομολόγηση της δημοπράτησης από τον ΟΣΚ του Σχολείου στην  οδό Αχελώου.
12.     Προμήθεια μηχανής για προβολές στο 9ο Δημοτικό.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων  Στέφανος Μπακογιάννης στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής μικρών εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο και απομάκρυνσης των μπαζών και των  σκυλιών από το χώρο,  στην κατασκευή αγωγοί ομβρίων, στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής  μελέτης  και των σημάνσεων, στην ανακατασκευή  πεζοδρόμιων, στη διάνοιξη  και ασφαλτόστρωση σε διάφορα σημεία, στην  απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων, στη  διάθεση των  έσοδων από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου στη συνοικία για τη δημιουργία παιδική χαρά στην οδό Ησιόδου.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Βασίλης Τσαγκάρης  και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Χρ. Βλάχος  και άλλοι, οι οποίοι  εκτός των προαναφερθέντων προβλημάτων έθεσαν  θέματα ασφάλειας στην κυκλοφορία των μαθητών, ζητήματα του 9ου Δημοτικού, διάθεση  σχολικού οχήματος  για τους μαθητές, ανακύκλωσης και υποστήριξης της τοπικής αγοράς.  
Παρεμβάσεις έκαναν στη συνέχεια εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων οι Κωνσταντίνος Τσιαμπάς και  Ανδρέας Γκιζιώτης  όπως και οι Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Ησαϊας.
Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας Πάνος Γκόνης  έδωσε ακολούθως διευκρινίσεις για θέματα σχετικά με το 9ο Δημοτικό Σχολείο και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Σιδέρης για θέματα σχετικά με την καθαριότητα και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Ο Δήμαρχος στο τέλος  της συνέλευσης, απαντώντας στα  σχετικά ερωτήματα και τις τοποθετήσεις, δήλωσε ότι τα μπάζα στο Αθλητικό Κέντρο, που εναποτίθενται προσωρινά με άδεια του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, θα απομακρυνθούν  τον Ιανουάριο του 2016 κι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης σχολικού αυτοκινήτου για τους μαθητές του Δημοτικού σημειώνοντας ότι ο Δήμος μας είναι από τους λίγους που διαθέτει σχολικά για τους Παιδικούς Σταθμούς  και επανέλαβε τις δεσμεύσεις που ανέφερε στην εισήγηση του.  
Στη συνέχεια τόνισε ότι το 2016 είναι η πρώτη χρονιά που η Δημοτική Αρχή συντάσσει δικό της Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα και επιθυμεί να συμπεριλάβει προτάσεις  που γίνονται στις συνελεύσεις με στόχο να φτάσουμε στον Συμμετοχικό προϋπολογισμό.
Τέλος ο Γιάννης Σταθόπουλος κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού (για τον οποίο θα γίνει ειδική εκδήλωση) ώστε να προσδιοριστούν οι  βασικοί  στόχοι και οι  προτεραιότητες για το μέλλον της πόλης.
Στη συνέλευση που προήδρευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης  Παπαμιχαήλ, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σπύρος  Παπαγεωργίου, Δημοτικοί  Σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων συλλόγων και φορέων καθώς  και πολλοί  κάτοικοι της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση