Στο Κοντόπευκο η δεύτερη Συνοικιακή συνέλευση για τον προϋπολογισμό.

0

Η δεύτερη κατά σειρά συνοικιακή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Κοντοπεύκου στις 24 Οκτωβρίου 2016, στην ανακαινισμένη αίθουσα του 3ου Γυμνασίου ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος  αναφέρθηκε, αρχικά, στα σημαντικότερα έργα και παρεμβάσεις που πραγματοποιηθήκαν το 2016 και στη συνέχεια μίλησε γι’ αυτά που δρομολογούνται για το 2017 .
Ξεκινώντας απ’ αυτά που έγιναν την περασμένη χρονιά ο κ. Σταθόπουλος μίλησε για την ολοκλήρωση της βιοκλιματικής ανάπλασης στην περιοχή του Κοντοπεύκου, για τις ρυμοτομήσεις που έγιναν και τις λίγες εναπομείνασες που θα γίνουν, για επισκευές οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων σε 14 σημεία της «κάτω γειτονιάς», για εκτέλεση εργασιών και στα 12 σχολεία της περιοχής, και για την ανάπλαση των αύλειων χώρων στο 7ο Δημοτικό και στο 13ο Νηπιαγωγείο, εργασίες που βασίστηκαν στην πρωτοποριακή πιλοτική εφαρμογή του «Συμμετοχικού Σχεδιασμού» που υλοποιήθηκε από το Δήμο με εργαστήρια μαθητών, δασκάλων και γονέων των δύο σχολείων.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε στη συνέχεια την οριστική ανάκληση άδειας κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Ολυμπίας & Θήρας που αποξηλώθηκε και τις συνεχείς τρίμηνες αναστολές χορήγησης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα για τη μη έγκριση εγκατάστασης νέων κεραιών.
Όσον αφορά αυτά που δρομολογούνται ο κ. Σταθόπουλος μίλησε για την κατασκευή αγωγών ομβρίων στις οδούς Δημοσθένους, Θρασυβούλου, Πλαταιών, Γούναρη, Πατρόκλου, Τσιμισκή, Θήρας, και Χρ. Σμύρνης προϋπολογισμού 4.385.365,86€, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ που δημοπρατήθηκε στις 6/9/2016 από την Περιφέρεια Αττικής.
Παράλληλα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης αναφορικά με το έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων και έκανε λόγο για έναρξη των εργασιών της ανακατασκευής του γηπέδου του 7ου Δημοτικού Σχολείου κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Σε ότι αφορά την απόκτηση του παλιού κινηματογράφου «Ανεμώνη» που προορίζεται ως «χώρος Πολιτισμού» ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε ότι οι εργασίες της αρμόδιας επιτροπής προχωρούν και κατέληξε μιλώντας για την ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων από εθελοντές γιατρούς και για την πολλά υποσχόμενη απόκτηση του πάρκου Παπάγου από το Υπουργείο Γεωργίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου Β. Κουτσογιάννη μιλώντας για θέματα όπως η τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις, μείωσης ταχύτητας των οχημάτων γύρω από τα σχολεία, την απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων (οικόπεδο στην οδό Παπαρρηγοπούλου, τρίγωνο στην οδό Θάλειας), βελτιώσεις στο φωτισμό και τα πεζοδρόμια κ.α.

Από τις τοποθετήσεις των πολιτών αρκετοί τοποθετήθηκαν στο θέμα των αδέσποτων ζώων στον Υμηττό, στη συνέχιση του αγώνα για την απεγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στη δημιουργία «σημείων συνάντησης» των πολιτών στην περιοχή του Κοντοπεύκου και στην ακόμα καλύτερη τήρηση της καθαριότητας.
Ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Βασίλης Τσαγκάρης μίλησε για την ανάγκη τόνωσης της τοπικής αγοράς των περιφερειακών καταστημάτων της πόλης με μοχλό τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ενώ ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γαβράς μαζί με άλλους κατοίκους ζήτησαν να βρεθεί λύση ώστε να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά από την πρόσφατα αναπλασμένη οδό Δερβενακίων καθότι τα φορτηγά μπορεί να αποτελέσουν αιτία καταστροφής των αναπλασθέντων πεζοδρομίων.

Από την αντιπολίτευση ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κ. Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι στο τέλος της τριετίας 2010 – 2014 η τότε δημοτική αρχή είχε καταφέρει να διεκδικήσει έργα ύψους 20.000.000 ευρώ και αναμένει να δει τον «λογαριασμό» της διοίκησης Σταθόπουλου.
Ο κ. Ζορμπάς επιπλέον τόνισε ότι η μείωση των δημοτικών τελών φέτος πρέπει να ξεπεράσει το -10% και επεσήμανε ότι η λαϊκή αγορά απαγορεύεται να βρίσκεται στην οδό Δερβενακίων καθώς το νομικό καθεστώς του ΕΣΠΑ για το έργο της βιοκλιματικής το υπαγορεύει.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης μίλησε για την ανάγκη περισσότερης συμμετοχής πολιτών, χαρακτήρισε τη συζήτηση ως «καλή κουβέντα» – σε αντίθεση με άλλες συνελεύσεις – συγχαίροντας τους παρευρισκόμενους κατοίκους για τις τοποθετήσεις τους ενώ άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή δηλώνοντας τα εξής: «Η διοίκηση έχει «μπλέξει» τα πόδια της με την επίλυση μικρών χρόνιων ζητημάτων… λείπουν από την ατζέντα θεμάτων τα «μεγάλα θέματα» και κατέληξε δηλώνοντας την αντίθεση του στην αγορά του κτιρίου που στέγαζε τον κινηματογράφο «Ανεμώνη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ