«Στραβάδια χωρίς επιμόρφωση» και «Αφισοκολλητές» αποκάλεσε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς τους Δημόσιους υπαλλήλους!

0
x 00102

 

του Χρήστου Α. Μπαλωτήx 00102

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Δεκεμβρίου 2012 ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς με αφορμή την «Αθώωση» της υπαλλήλου του Δήμου που είχε αρνηθεί τη θέση της Διευθύντριας Οικονομικών από το υπηρεσιακό συμβούλιο αλλά και λόγω ερώτησης που του τέθηκε από την αντιπολίτευση σχετικά με τον καινούργιο τρόπο αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων εξαπέλυσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον των τελευταίων, αποκαλώντας τους «Στραβάδια» και «Αφισοκολλητές»!
Είχαμε αναφερθεί στο γεγονός ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου είχε μείνει ακέφαλη επειδή ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς απομάκρυνε την διευθύντρια χωρίς να έχει φροντίσει για την αντικατάσταση της.
Μετά την απομάκρυνση της κ. Πηνελόπης Δράκου από τη θέση της διευθύντριας της υπηρεσίας, ο δήμαρχος πρότεινε σε τέσσερις υπαλλήλους ν’ αναλάβουν τα συγκεκριμένα καθήκοντα, αλλά δέχθηκε αρνητική απάντηση από όλους… κι όταν αρνήθηκε και πέμπτη υπάλληλος! την τιμώρησε με αφαίρεση ενός μηνιαίου μισθού! και την παρέπεμψε σε διοικητικό δικαστήριο με το αίτιο της μη εκτέλεσης εντολής του δημάρχου ώστε να μην υπάρξει «Επόμενος» υπάλληλος που ν΄ αρνηθεί!
Δηλαδή ο κ. Ζορμπάς αντί να διαλογιστεί στις αιτίες οι οποίες οδήγησαν πέντε υπαλλήλους στην άρνηση ανάληψης διευθυντικών καθηκόντων τα οποία συνοδεύονται και από τις σχετικές αυξήσεις των αποδοχών… τιμώρησε με τον πιο αυστηρό τρόπο που θα μπορούσε μια υπάλληλο για «Παραδει­γματι­σμό», κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο από οικονομικής άποψης… κι ενώ η συγκεκριμένη υπάλληλος προέβαλε συγκεκριμένο θέμα υγείας για το οποίο οι θεράποντες ιατροί της απαγόρευαν την ανάληψη περαιτέρω ευθυνών!
Ενημερώνοντας το Σώμα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, είπε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος κρίθηκε «Αθώα» από το υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο παραπέμφθηκε. και μαζί με τον κ. Σταθόπουλο ρώτησαν το δήμαρχο για το ποια είναι η θέση του και η άποψή του για τον καινούργιο τρόπο αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων που ορίζει το «Μεσοπρόθεσμο».
Για όσους δεν γνωρίζουν με την ψήφιση του «Τρίτου Μνημονίου» τέθηκε σε εφαρμογή «Νέος τρόπος» αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος λίγο – πόλυ δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικα περί απολύσεως 150.000 εργαζομένων από το Δημόσιο τα επόμενα έτη. Συγκεκριμένα οι χαρακτηριζόμενοι ως «Επίορκοι» υπάλληλοι θα τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρις ότου αποφανθεί οριστικά το αρμόδιο δικαστήριο για την ενοχή ή την αθωότητα τους… με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να δημιουργήσει ένα καθεστώς τρόμου αφού κανείς δεν γνωρίζει «Πως» αυτό το «Όπλο» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους εκάστοτε Δημοτικούς Άρχοντες.
Στη συγκεκριμένη ερώτηση, όλοι όσοι είχαν συνομιλήσει πριν την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο με τον κ. Βασίλη Ζορμπά, θα περίμεναν μια εντελώς διαφορετική απάντηση από αυτήν που έδωσε τώρα που έγινε δήμαρχος και που γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πιθανότητες να επανεκλεγεί είναι ελάχιστες.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Στο δημόσιο κανένας δεν τιμωρήθηκε από τα υπηρεσιακά συμβούλια γιατί τους εκλέγουν οι ίδιοι… οι συνδικαλιστές τους καλύπτουν και τους χαϊδεύουν τ’ αυτιά.. οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι «Στραβάδια»!
«Οι περισσότεροι που έχουν μπει στο Δημόσιο Τομέα ήταν αφισοκολλητές» συνέχισε με τον ίδιο επιθετικό τόνο ο κ. Ζορμπάς υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το Δημόσιο πάντα είχε «Σκάρτους», κι ότι οι περισσότεροι είχαν μπει λόγω του «Μπάρμπα στην Κορώνη»… κι ότι ελάχιστοι από αυτούς είχαν επιμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου!».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος , αφού κατάλαβε ότι στο θυμό επάνω είχε αφήσει να φανούν τα πραγματικά του «Πιστεύω»… ως συνήθως και για να αμβλύνει την εικόνα του που είχαν προκαλέσει τα λόγια του έκανε τη συνήθη «Κωλοτούμπα» και είπε ότι σήμερα το Δημόσιο «στέκεται όρθιο καθαρά και μόνο από τους αξιοπρεπείς υπαλλήλους» αλλά επανέλαβε στο ότι πολλοί από τους «Σκάρτους» μένουν ατιμώρητοι υπενθιμόζοντας στους παρευρισκόμενους το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, το «Φακελάκι».
Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι ήταν σαστισμένοι μ’ αυτά που άκουσαν και πριν τη λήξη της συζήτησης το λόγο πήρε ο τ. Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γουργούλης.
Ο τ. Δήμαρχος υπενθύμισε στο δήμαρχο ότι για να χαρακτηριστεί «Επίορκος» ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση διοικητικού δικαστηρίου ενώ από την πλευρά του ο κ. Γουργούλης τόνισε στον κ. Ζορμπά ότι δεν πρέπει να βάζει σ’ ένα «Κουβά» όλο το Δημόσιο και να το βρίζει… κι ότι θα έπρεπε ως πολιτικός προϊστάμενος που είναι, κατέχοντας τη θέση του δημάρχου, να είχε ήδη επιληφθεί της επιμόρφωσης των υπαλλήλων με ανάλογες ενέργειες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση