Στόχος να χαθεί η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής.

0

Μια προσφιλής τακτική της αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι η αναφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ταύτιση αυτής με τη δημοτική αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου με στόχο την «ενοχοποίηση» του δημάρχου για όσα «πράττει» ή «παραλείπει» η κυβέρνηση Τσίπρα .
Κύριο «όπλο» αυτού του τύπου της «αντιπολίτευσης», είναι η διάσπαση – δια της μεθόδου της «σποράς διχόνοιας» – μεταξύ των μελών της για πρώτη φορά πολυκομματικής παράταξης που διοικεί το Δήμο δηλαδή την παράταξη του κ. Σταθόπουλου «Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής».
Τα μέλη της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Σταθόπουλου, όπως είναι γνωστό, δεν ακολουθούν τις «διαταγές» ενός κεντρικού φορέα αφού ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα του πολιτικού φάσματος εντός και εκτός βουλής με την αντιπολίτευση να «χτυπά» τα μέλη της διοίκησης όποτε τους δοθεί ευκαιρία από τις αστοχίες και τις πολιτικές κυβιστήσεις των μελών της κυβέρνησης.
Η εφαρμογή του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» και η κρίση του πολιτικού συστήματος από το 2010 και ύστερα έχει μεταξύ άλλων ως συνέπεια οι Δημοτικές Αρχές ανά την επικράτεια να αντιμετωπίζουν πολλές ανεξαρτητοποιήσεις Δημοτικών Συμβούλων. Στο Δήμο μας μέχρι στιγμής, στα μισά δηλαδή της θητείας του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί δύο σύμβουλοι από τη διοίκηση, ο κ. Γιάννης Λογοθέτης και η κ. Μαρία Ρεμπούτσικα, ενώ από την αντιπολίτευση και την παράταξη «Συμμαχία Ευθύνης» ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης.
Η απώλεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του κ. Σταθόπουλου απέχει άλλες δύο ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων. Ωστόσο, ακόμα κι αυτοί που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί δεν έχουν προβεί σε μία στείρα αντιπολίτευση που υπακούει στο δόγμα «Όχι σε όλα», αλλά πιο πολύ σε μια μετρημένη που «ζυγίζει» τα θέματα με αποτέλεσμα να τα υπερψηφίζει αρκετές φορές και ελάχιστες άλλες να πράττει το αντίθετο.
Η «έμπειρη» αντιπολίτευση στοχεύει στο να δημιουργήσει «κλίμα» στην κοινή γνώμη, αναφορικά με την απώλεια της πλειοψηφίας και της υποταγής της παράταξης στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στόχος που υλοποιείται με τις τακτικές φραστικές επιθέσεις που ως περιεχόμενο έχουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την κυβερνητική πολιτική.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Νοεμβρίου 2016 ο κ. Ζορμπάς απευθυνόμενος προς τα μέλη της διοίκησης, ρώτησε ρητορικά το «πώς γίνεται» να παραμένουν στα πόστα της δημοτικής αρχής στηρίζοντας «τον Σύριζα» και να μην παραιτούνται!»
Στις «υποδείξεις περί αποστασίας», ο δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κονταξής «σήκωσε το γάντι» και απάντησε ότι ο ίδιος δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε άλλον πολιτικό χώρο, χωρίς να είναι κομματικό μέλος ώστε να μπορεί, όπως τόνισε, να διατηρεί μ’ αυτόν τον τρόπο την ελευθερία του λόγου και της σκέψης του και κατέληξε λέγοντας ότι ασχολήθηκε με τα κοινά της Αγ.Παρασκευής όχι ως «πολιτικός παράγων» αλλά ως τεχνοκράτης.
«Βρίσκομαι εδώ για να προσφέρω στην πόλη μου ό,τι μπορώ στον τομέα που ξέρω καλά» είπε ο κ. Κονταξής και συνέχισε λέγοντας ότι ο Δήμαρχος τον είχε διαβεβαιώσει πως καμία αναφορά και καμία στήριξη προς την κυβέρνηση δεν υφίσταται… ότι στις συναντήσεις των μελών της παράταξης ουδέποτε ακούστηκε κάτι συναφές… ενώ επεσήμανε ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί παραδίδοντας στον αμέσως επόμενο την έδρα.
Καταλήγοντας ο κ. Κονταξής αναφέρθηκε και στον τομέα που έχει αναλάβει δηλώνοντας ότι σύντομα όλοι θα δουν τα αποτελέσματα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και απευθυνόμενος προς τον κ. Ζορμπά είπε τα εξής: «Θα πρέπει κι εσείς κάποια στιγμή ν’ απολογηθείτε προς τους συνδημότες γιατί είχατε στα συρτάρια σας τριάμιση χρόνια τα χαρτιά και τους φακέλους της περιουσίας του Δήμου και δεν κάνατε τίποτα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ