Συμμετοχικός σχεδιασμός: Μετά το Κοντόπευκο σειρά έχει ο Αη Γιάννης.

0

Η πρωτοποριακή πιλοτική δράση του συμμετοχικού σχεδιασμού και η επιτυχημένη εφαρμογή της που υλοποίησε στο Κοντόπευκο η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου στο προαύλιο σχολείο του 7ου Δημοτικού και του 13ου Νηπιαγωγείου, συναντάται ξανά στο πλαίσιο ανάπλασης του προαύλιου χώρου των 2ου Δημοτικού Σχολείου και 5ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Αι Γιάννη.
Αναλυτικότερα σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την ανάπλαση των εν λόγω προαύλιων χώρων με πρώτο στόχο την καταγραφή των προτάσεων και ιδεών των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, βάσει των οποίων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα εκπονήσει τη μελέτη για υλοποίηση του έργου ανάπλασης του προαυλίου των Σχολείων.
Την αρχή έκαναν οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές του σχολείου, μετά από συμπλήρωση ερωτηματολογίων και εκτενή συζήτηση για το χώρο και την καθημερινότητα του σχολείου, ζωγράφισαν τις προτάσεις και τα όνειρά τους για το χώρο του σχολείου τους.
Σειρά έχουν οι μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού, με το «Δέντρο Ιδεών» μέσω του οποίου θα αναδειχθούν τα θετικά και τα αρνητικά του προαύλιου χώρου και οι προτάσεις των παιδιών για την αναδιαμόρφωσή του.