Συμπαράσταση στους αγώνες μαθητών – εκπαιδευτικών.

0
fisaei kontra logo

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ασθμαίνουσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψεύτικη εφορία για την έξοδο από τα μνημόνια. Ταυτόχρονα ζούμε την τραγική υποβάθμιση της παιδείας σε όλο της το μεγαλείο.

Από τις αγωνίες των γονέων των βρεφών-νηπίων, αν θα βρούνε μια θέση σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο, ώστε να μπορούν να προσφέρουν την εργασία τους στο αδηφάγο σύστημα.

Τις προσπάθειες του Υπουργού Γαβρόγλου, να κατευθύνει μέσα από ένα εξοντωτικό για την Β’ & Γ’ λυκείου, εξεταστικοκενρικό σύστημα την παιδεία, προς τον ανταγωνισμό και την παραπαιδεία. Μειώνοντας και καταστρέφοντας στο βωμό της οικονομίας κλάδους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προκαλώντας ακόμα και εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή, στην προσπάθεια, γονέων καθηγητών και μαθητών, να ακολουθήσουν τις περικοπές στην εκπαίδευση, α) συγχωνεύσεις σχολείων, β) παράδοση μαθημάτων σε πολλαπλά σχολεία, γ) μείωση τμημάτων στα σχολεία, κ.ο.κ.

Σε όλα αυτά εμείς στο ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ είμαστε αντίθετοι και διεκδικούμε,
· Όλα τα βρέφη-νήπια να έχουν άμεσα στέγη
· 12χρονη δημόσια και δωρεάν παιδεία
· Ελεύθερη πρόσβαση όλων των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

· Στηρίζουμε την μονιμοποίηση των αναπληρωτών καθηγητών και την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
· Στηρίζουμε, κάθε προσπάθεια μαθητών και καθηγητών απέναντι στην κυβέρνηση που καταστρέφει τις ζωές τους και άρα στηρίζουμε, τις κινητοποιήσεις των μαθητών στις 29/10/2018 καθώς και την απεργία των καθηγητών στις 14/11/2018.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση