Συνάντηση Δημάρχου και προέδρου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με φόντο «Τέσλα»!

0

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής  Γιάννη Σταθόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Γεώργιο Νούνεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν σημαντικές διεθνείς επιχειρήσεις και φορείς για εγκατάσταση ερευνητικών τους τμημάτων στο Τεχνολογικό Πάρκο «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» του Δημόκριτου.

Ήδη τον συγκεκριμένο χώρο επέλεξε ένας κολοσσός της παγκόσμιας καινοτομίας, η εταιρεία «Tesla» για την εγκατάσταση ενός από τα κορυφαία ερευνητικά της τμήματα αυτό του σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων και ακολουθούν ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, η Samsung, η Toyota κ.α.

Στη συνέχεια μεταξύ του κ. Σταθόπουλου και του κ. Νούνεση, συζητήθηκαν παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων Ι. Σιδέρη και Π. Γκόνη, θέματα που άπτονται της υπάρχουσας και εν δυνάμει συνεργασίας Δήμου-Δημόκριτου σε θέματαα Περιβάλλοντος και Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχει ήδη συνεργασία Δήμου –Δημοκρίτου, για την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου» και την ένταξη σχετικών έργων και δράσεων του Δήμου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενώ μια από τις δραστηριότητες του Δημόκριτου είναι η παροχή προσανατολισμού, ενημέρωσης και συνεχιζόμενης κατάρτισης σε φοιτητές και μαθητές, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Τέλος συζητήθηκε, , παρουσία του Συγκοινωνιολόγου του Δήμου Κ. Παπακωνσταντίνου το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο του Κέντρου στις οδούς Νεαπόλεως και Π. Γρηγορίου.

Απάντηση