Συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής.

0

Εκδήλωση – συνάντηση με πρόσφυγες και με μετανάστες που διαμένουν στο στρατόπεδο “φιλοξενίας”, πρώην κατασκήνωση του δήμου Ζωγράφου σε μια δασική περιοχή της Ραφήνας, τα Περιβολάκια συνδιοργανώνουν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στον κοινωνικό χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους/στις Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες της Ραφήνας και η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής.
Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στον κοινωνικό χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης (Αγίας Τριάδος και Δημοκρατίας 2) καθώς και στα γηπεδάκια που βρίσκονται δίπλα, στην οδό Παπαρρηγοπούλου, από τις 2 το μεσημέρι και μετά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης οι πρόσφυγες και μετανάστες/ριες της Ραφήνας κατάγονται από τη Συρία και το Αφγανιστάν και πρόκειται κυρίως για μητέρες και παιδιά που μακριά από τον οικιστικό ιστό της Ραφήνας, με αντικειμενικές δυσχέρειες στη μετακίνηση, ζουν στην ουσία υπό συνθήκες γκέτο.
Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας τα εξής:
«Από την αρχή σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες (συλλογή ειδών και τροφίμων, στήριξη στις καθημερινές τους ανάγκες, κινητοποιήσεις πληροφόρησης…). Δε θέλουμε οι άνθρωποι αυτοί που από ανάγκη ή επιλογή βρέθηκαν στη χώρα μας να ζουν ημι-έγκλειστοι, ή απομονωμένοι ή προς απέλαση πίσω στους τόπους της εξαθλίωσης και του πολέμου. Και για όσους εντέλει επιλέξουν να μείνουν μόνιμα εδώ, η απάντηση δε μπορεί να είναι το κοινωνικό περιθώριο και ο αποκλεισμός αλλά η ένταξή τους μέσα στις γειτονιές μας. Τους θέλουμε εδώ, μέσα στις πόλεις μας, γείτονες, συναδέλφους με ίσα δικαιώματα, με τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία με τα δικά μας. Να μοιραζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε από κοινού ανάγκες, επιθυμίες, αλλά και προβλήματα.
Μαζί να χτίζουμε κοινότητες ζωής, αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα, τη μισαλλοδοξία και την εκμετάλλευση».