Συνέλευση Αη Γιάννη: Απολογισμός έργων και προγραμματισμός νέων υπό την κριτική και τις προτάσεις των πολιτών και του Αντώνη Σιδέρη.

0

Η τρίτη κατά σειρά συνοικιακή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2016 με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο να αναφέρεται στα έργα που πραγματοποιήθηκαν, σ’ αυτά που προγραμματίζονται με κοινό παρανομαστή και των δύο τομέων την κριτική από τους παρευρισκόμενους πολίτες, το σύλλογο κατοίκων του Αη Γιάννη και τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη. Ο Δήμαρχος στην ομιλία του έδωσε βάση στην επερχόμενη ανάπλαση του πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου Σταύρος Κώτσης μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, στην πιθανή κατασκευή του – επί 25 χρόνια – εγκαταλελειμμένου κολυμβητηρίου, στις κατά τόπους αναπλάσεις οδών και στις εργασίες σχετικά με τους αγωγούς όμβριων υδάτων.
Αναλυτικότερα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην έκδοση του σχετικού ΦΕΚ στα τέλη Νοεμβρίου 2016 που ορίζει τους όρους δόμησης και χρήσης του πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου «Σταύρος Κώτσης» που «λύνει τα χέρια» της διοίκησης σε ότι αφορά την ανάπλαση του χώρου και των κτιρίων εντός.
Ο κ. Σταθόπουλος στη συνέχεια μίλησε για την εξέλιξη της εργολαβίας σχετικά με την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στην πόλη, τονίζοντας ότι έως τα τέλη του έτους θα έχουν περισυλλεχθεί 70 αυτοκίνητα με την καθημερινή συλλογή να κυμαίνεται από δύο έως τέσσερα.
«Ο ΣΠΑΥ θα αναλάβει την ανάπλαση του πάρκου Γραβιάς» υποστήριξε ο Δήμαρχος επισημαίνοντας ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με το Δήμο θα ξεκινήσει και την διαμόρφωση των μονοπατιών στο βουνό του Υμηττού.
Επιπλέον ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στην περαιτέρω εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων στην πλατεία του Αη Γιάννη (Γωνία Αγίου Ιωάννου και Τασσοπούλου), στην εργολαβία για καθολικό ασφαλτοτάπητα σε δρόμους της περιοχής του Αη Γιάννη, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάπλαση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων της οδού Αιγαίου Πελάγους που θα ολοκληρωθεί εντός του 2017 καθώς και στην εργολαβία για όμβρια ύδατα στην οδό Ειρήνης.
Επίσης ο Δήμαρχος ανήγγειλε την πεζοδρόμηση μέρους της οδού Γιαβάση – μπροστά από τα καταστήματα στο ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής – και την ολική ανάπλαση της υπόλοιπης οδού που ξεκινά από την περιοχή του Τσακού μέχρι και την Εθνική τράπεζα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Ο κ. Σταθόπουλος κατέληξε αναφέροντας την δημοπράτηση μιας νέας πεζογέφυρας που θα ενώνει τις οδούς Ευαγγελιστρίας και Χίου και κατ’ επέκταση τις περιοχές Αη Γιάννη και Κοντοπεύκου και μίλησε για τις εργασίες καθαρισμού στο κοιμητήριο δηλώνοντας ότι στον εν λόγω χώρο το 2017 θα πραγματοποιηθεί η ανέγερση του ναΐσκου.
Με αφορμή τοποθετήσεις από το σύλλογο κατοίκων του Αη Γιάννη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του Αη Γιάννη και ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι θα περιορίσει τα ωράρια ορισμένων καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης, έκανε λόγο για «σκέψεις» περί ανάπλασης της πλατείας με στόχο την αύξηση του πρασίνου και των σημείων που μπορούν να κάθονται οι επισκέπτες. «Βρισκόμαστε σε μία μελέτη με τους μηχανικούς του Δήμου και θα βελτιώσουμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην πλατεία» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος με τα μέλη του συλλόγου Αη Γιάννη και τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη να τονίζουν ότι «επιτέλους πρέπει να γίνει κάτι».
Σε ότι αφορά το θέμα της ανάκλησης της άδειας του DaVinci που αναφέρθηκε από μερίδα κατοίκων και τον πρόεδρο της ΕΝΕΒΑΠ, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί γιατί ο Νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις το ορίζουν ενώ σε σχετική ερώτηση για το «τι θα απογίνει» μετά την ανάκληση το τοπίο ακόμα παραμένει «Θολό».
Ο πρώην Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης «δεν χαρίστηκε» στον κ. Σταθόπουλο – παρότι πολιτικά τον στηρίζει – αναφέροντάς του μία σειρά προβλημάτων όπως την παράτυπη επέκταση των περιπτέρων που καταλύουν κοινόχρηστους χώρους πεζοδρομίων και τον συστηματικό έλεγχο των καταστημάτων πέριξ της πλατείας για την τήρηση των ορίων αναφορικά με τη μουσική και τις ώρες που λειτουργούν.
Ο κ. Σιδέρης κατέληξε αναφέροντας το πρόβλημα της στάθμευσης και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που δημιουργείται από τους σπουδαστές του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμαρχος χαρακτηριστικά είπε ότι δεν είναι ανεκτό η Αγία Παρασκευή να μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης του κολλεγίου και υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι παλαιότερα η διεύθυνση του κολλεγίου είχε κάνει λόγο για δημιουργία γκαράζ εντός του χώρου του.
Το θέμα της εφαρμογής του σχεδίου ελεγχόμενης στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Αη Γιάννη ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Βασίλης Τσαγκάρης ενώ από την πλευρά τους άλλοι κάτοικοι αναφέρθηκαν κυρίως στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» κάνοντας λόγο για άμεση διαμόρφωση του χώρου.
Τέλος ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης επανέλαβε τη θέση του, ότι δηλαδή η διοίκηση οφείλει να «μαζεύει» τους πολίτες στις συνοικιακές συνελεύσεις και υπογράμμισε ότι η διοίκηση δεν πρέπει να αφήσει το συντελεστή δόμησης (0,2) στα ίδια επίπεδα στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» αλλά να εξασφαλίσει ότι καμία μελλοντική διοίκηση δε θα θελήσει να «μπετοποιήσει» περαιτέρω τον εν λόγω χώρο.
Ο κ. Γκιζιώτης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του αθλητικού πάρκου «Σταύρος Κώτσης» λέγοντας ότι πρέπει να τοποθετηθεί το ταρτάν χωρίς να μεγαλώσουν τα όρια του ποδοσφαρικού γηπέδου προτρέποντας «ομάδες και παράγοντες» να χρησιμοποιούν το γήπεδο της οδού Νότου. «70.000 ευρώ δαπανούνται κάθε χρόνο για το γήπεδο της Νότου και το χρησιμοποιεί μόνο η ΣΑΝΤΑ» συνέχισε ο κ. Γκιζιώτης συμπληρώνοντας τα εξής: «Να τοποθετηθεί επιτέλους πλαστικός χλοοτάπητας και να ανοίξει ο χώρος και για τους πολίτες».
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συπσείρωσης» τόνισε ότι και ο ίδιος στηρίζει την ομάδα της πόλης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να καθορίζει την πολιτική που θα εφαρμόζει ο Δήμος στη χρήση των γηπέδων, θέση στην οποία απάντησε ο κ. Σταθόπουλος λέγοντας «Καμία ΣΑΝΤΑ δε μας επιβάλει πως θα κινηθούμε».
Ο κ. Γκιζιώτης κατέληξε μιλώντας για την απώλεια του στρατοπέδου Κυρίτση – που συνορεύει με το πάρκο «Σταύρος Κώτσης» – δηλώνοντας ότι αντί να διεκδικήσει ο Δήμος την ιδιοκτησία του, τελικά κατέληξε στα «χέρια» της ΣΔΑΜ.