Συνέλευση Τσακού: Ασφαλτοστρώσεις, αγωγοί ομβρίων, ανέγερση ναΐσκου και η ισχνή πιθανότητα δημιουργίας ΚΕΠ.

0

Έκλεισε η «αυλαία» για τις συνοικιακές συνελεύσεις της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Σταθόπουλου εν όψει της σύνταξης του προϋπολογισμού για το 2017 με την πραγματοποίηση της τέταρτης και τελευταίας στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή του Τσακού, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016. Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου γέμισε από κόσμο, περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη συνέλευση, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της συνέλευσης του συλλόγου κατοίκων Τσακού που είχε προηγηθεί με τους περισσότερους παρευρισκόμενους να είχαν ήδη εκφράσει τα αιτήματά τους, με αποτέλεσμα η διάρκεια της εκδήλωσης να κρατήσει λιγότερο από τις υπόλοιπες.
Την αρχή, όπως πάντα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων και στη συνέχεια προχώρησε στο «τι» μέλλει γενέσθαι.
Αναλυτικότερα, ο κ. Σταθόπουλος έκανε λόγο για την πραγματοποίηση της «μεγάλης» εργολαβίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας σχετικά με την εγκατάσταση αγωγών ομβρίων υδάτων και συγκεκριμένα για την περιοχή του Τσακού που αφορά μεταξύ άλλων και τις οδούς Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας, Δωριέων. «Προσδοκούμε ότι στο τέλος του 2016 θα ξεκινήσει το έργο» δήλωσε ο κ. Σταθόπουλος συμπληρώνοντας ότι στην παρούσα φάση η διαδικασία βρίσκεται στον προσυμβατικό έλεγχο.
Παράλληλα ο Δήμαρχος μίλησε για μελέτη αντιπλημμυρικών μέτρων στην οδό Νεαπόλεως, πέριξ του Δημοκρίτου και του δημοτικού κοιμητηρίου, ενώ σε ότι αφορά τις ασφαλτοστρώσεις οδών δήλωσε ότι υπεγράφη η σύμβαση για τις εργασίες καθολικού ασφαλτοτάπητα (εργολαβία του Δήμου) που θα εμπεριέχει αρκετές οδούς όπως τις : Καλαβρύτων ,τμήμα της Πατριάρχου Γρηγορίου και Ελευθερίου Βενιζέλου, Μπουμπουλίνας και Γράμμου.
«Αναμένουμε ως το τέλος του 2017 να έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την πόλη αρκετές ασφαλτοστρώσεις οδών» τόνισε ο κ. Σταθόπουλος και στη συνέχεια έκανε λόγο για την ανάπλαση κάποιων τελευταίων παιδικών χαρών όπως και για τους καθαρισμούς δημόσιων χώρων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη θερινή περίοδο.
Ο κ. Σταθόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου, δηλώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχει ελεγχθεί η στατικότητα του υπάρχοντος κτιρίου με θετικά αποτελέσματα, ανέλυσε το σχεδιασμό της διοίκησης κάνοντας λόγο για νέα «αξιοπρεπή περίφραξη», δήλωσε ότι η πισίνα θα είναι μεγέθους 35 μέτρων (αντί για 50), ενώ το κολυμβητήριο θα είναι κλειστού τύπου για πιο οικονομική λειτουργία και κατέληξε λέγοντας ότι: «Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης βιωσιμότητας για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου ενώ είμαστε σε επαφές με την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου στο τέλος του 2017».
Σε ότι αφορά το δημοτικό κοιμητήριο ο Δήμαρχος μίλησε για την υλοποίηση εργολαβίας που αφορούσε το γενικό καθαρισμό του χώρου καθώς και για την κατασκευή εσωτερικού ναΐσκου μέχρι το τέλος του 2017.
Σχετικά με την «τύχη» του Ο.Τ. 118 που έχει δεσμεύσει ο Δήμος, το ποσό αποπληρωμής προς τους ιδιώτες ανέρχεται στα 1.350.000 ευρώ, τιμή που πιθανόν θέτει τη διεκδίκησή του σε «δεύτερη μοίρα» ενώ σε ότι αφορά τα δημοτικά ιατρεία ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος και κατέληξε ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τη δημιουργία ενός ΚΕΠ λέγοντας ότι: «Υπάρχει ένα δειλό σχέδιο για δημιουργία ΚΕΠ στην περιοχή του Τσακού.. δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε κάτι παραπάνω.. βασικό τροχοπέδη αποτελεί η στελέχωσή του».
Από τις τοποθετήσεις των πολιτών ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Τσακού κ. Βασίλης Σαββίδης αρκέστηκε σε μια λακωνική ομιλία χαρακτηρίζοντας ως πετυχημένη την πολιτική προστασία της θερινής περιόδου 2016 και πρότεινε στη διοίκηση του Δήμου να οργανώσει μέσω εθελοντών μία μονάδα πυρόσβεσης με έμπειρους ανθρώπους – γνώστες του αντικειμένου.
Στις τοποθετήσεις τους οι πολίτες έθεσαν θέματα όπως την ελλιπή οδική σήμανση, την ανάγκη για ανάπλαση των πεζοδρομίων στην λεωφόρο Μεσογείων, την ανάπτυξη συστημάτων επικοινωνίας του κόσμου με το Δήμο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την εφαρμογή σχεδίου δημοτικής συγκοινωνίας και την απόκτηση/ διαμόρφωση περισσότερων αθλητικών και πολιτιστικών χώρων.
Από την αντιπολίτευση παρέμβαση πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Γκιζιώτης.