Αλέξης Μουστόγιαννης: « Έστειλα εξώδικο δίνοντας μια ευκαιρία στον Βασίλη Ζορμπά να μου ζητήσει συγνώμη και να λυθούν όλα»…

0
moustogiannis 01

Συναντηθήκαμε με τον κ.Μουστόγιαννη ο οποίος μας είπε τα εξής:
«Σ» Πως από στενότατοι συνεργάτες και συνιδρυτές της ΑΚΕΠ βρεθήκατε να αλληλομηνύεστε με το δήμαρχο;
«Όπως γνωρίζετε, μέσα στα «Μαύρα μεσάνυχτα» ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι συνεδρίασε(;) η δημοτική του ομάδα και αποφάσισαν τη διαγραφή μου και ρωτώ: «Δεν μπορούσαν να περιμένουν έξι ώρες μέχρι να ξημερώσει; Δεν θα έπρεπε να απολογηθώ;
Δεν έχω διαγραφεί. Έχω ανεξαρτητοποιηθεί. Δεν υπάρχει ούτε απόφαση ούτε πρόσκληση για να παρουσιαστώ και να πω τη γνώμη μου».
«Σ» Έχετε όμως φτάσει στα δικαστήρια…
«Προσωπικά έστειλα εξώδικο δίνοντας μια ευκαιρία στον κ. Ζορμπά να μου ζητήσει συγνώμη και να λυθούν όλα. Δεν απάντησε, ούτε φρόντισε ν’ αποκαταστήσει moustogiannis 01την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειας μου, η οποία έχει υποστεί βαρύτατη βλάβη από τις ανυπόστατες, αστήρικτες και αναπόδεικτες κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον μου για δήθεν υπεξαίρεση χρημάτων τα οποία φυλάσσονταν ασφαλή στο χρηματοκιβώτιο του ΠΟΑΔΑΠ στον οποίο προέδρευα και στα γραφεία του οποίου ουδείς με αναζήτησε».
«Σ»Πως εσείς ο πρόεδρος ενός οργανισμού βρεθήκατε να κάνετε τον «Εισπράκτορα» και «Μεταφορέα χρημάτων» προς το δήμαρχο;
Εκτός από πρόεδρο του ΠΟΑΔΑΠ, ο δήμαρχος με είχε τοποθετήσει και αντιπρόεδρο της ΚΟΙΠΕΔΑΠ στην οποία προέδρευε. Με την ιδιότητα του αυτή μου έδωσε την εντολή να φυλάσσονται τα χρήματα στον ΠΟΑΔΑΠ ο οποίος διέθετε χρηματοκιβώτιο και να του τα πηγαίνω».
«Σ» Ο δήμαρχος δεν είχε ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την αλλαγή του κ. Ματζανά από την προεδρία της ΚΟΙΠΕΔΑΠ επειδή τα χρήματα που κατέθετε η κ. Κρητικίδου από τις εγγραφές του Ωδείου τα έπαιρνε ο κ. Μαντζανάς και δεν τα απέδιδε στους δικαιούχους αλλά πλήρωνε κάποια τιμολόγια; και γιατί ο δήμαρχος συνέχισε να ζητά να του πηγαίνουν χρήματα στο δημαρχείο; Δεν γνωρίζει ότι δεν είναι σύννομο το «Δημοτικό χρήμα» να μεταφέρεται «χέρι με χέρι»;
«Στην ΚΟΙΠΕΔΑΠ υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζω αλλά ούτε και καταλαβαίνω γιατί «γίνονταν» με τον τρόπο που γίνονταν…».
«Σ» Ο δήμαρχος λέει πως για ένα χρονικό διάστημα του ενός μηνός σας έψαχνε για να του δώσετε τα χρήματα και δεν σας έβρισκε, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι οι καθηγητές.
«Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί η ανακοίνωση βγήκε στις 10 Ιουλίου κι εγώ μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 ήμουν στο γραφείο μου, τη δε Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 ήμουν μαζί με το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Διαμαντίδη στο αυτοκίνητο του δημάρχου και πήγαμε όλοι μαζί στην κηδεία του κ. Αγραφιώτη».
«Σ» Στο μήνα που λέει ότι σας έψαχνε, απουσιάζατε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
«Όχι μόνο ήμουν παρών στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά είχα παραστεί και στα επίσημα εγκαίνια του σινεμά «Σινέ Σχολείο – Θανάσης Βέγγος», κι αν όπως λέει με έψαχνε και δεν με έβρισκε γιατί την Δευτέρα το πρωί, μετά την διαγραφή μου, δεν πήγε στον εισαγγελέα ή στην Αστυνομία; Γιατί δεν ήλθε να ελέγξει το χρηματοκιβώτιο;».
«Σ» Πιστεύετε ότι μπορεί να υπήρξε κάποια «επιρροή» από κάποιους στο δήμαρχο εναντίον σας;
«Οφείλω να σας ομολογήσω ότι, επειδή τον γνωρίζω πολύ καλά, έχει υπάρξει μια αλλαγή συμπεριφοράς από την στιγμή που έγινε δήμαρχος κι αυτό το ακούω και από την τοπική κοινωνία, αλλά δεν ξέρω τους ακριβείς λόγους».
«Σ» Πιστεύεται ότι στην παράταξη του κ. Ζορμπά η οποία αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα, υπάρχει μια κόντρα μεταξύ των νεοδημοκρατών και των μη, με αποτέλεσμα ν’ αποτελέσατε μια «παράπλευρη απώλεια» αυτής της κόντρας;
«Δυστυχώς αυτό που περιγράφεται υπάρχει. Η παράταξή μας διαφέρει πάρα πολύ και δεν θα μιλήσω για την μη αξιοποίηση του κ. Αλεξόπουλου. Ήμασταν 20 διαφορετικοί άνθρωποι και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται «κάποιοι» που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και την υβρίζουν χρόνια, από την μία μέρα στην άλλη να είναι σ’ αυτή. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ».
«Σ» Υπάρχει πρόβλημα με τη διαφορετική ιδεολογία;
«Υπάρχει μια διαφορά φιλοσοφίας και για εμένα το «φάουλ» του κ. δημάρχου, που του καταλογίζουν και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι στέκεται πολύ στην Αριστερά και στη βοήθειά της και θεωρεί ότι μόνο με τη βοήθεια της Αριστεράς βγήκε δήμαρχος. Δεν είναι έτσι όμως. Εγώ τιμώ την Αριστερά αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα εξουσίας και δεν μπορείς να μειώνεις αυτή την δύναμη».
«Σ» Θεωρείτε ότι η παράταξη έχει αλλάξει πορεία;
« Η παράταξη έχει πάρει λάθος πορεία. Άλλα υποσχεθήκαμε στον κόσμο κι εγώ περιμένω ακόμα να δω αν θα γίνουν. Δεν μπορώ να με βλέπουν ψηφοφόροι μου στο δρόμο και να μου λένε που είναι οι ορκωτοί λογιστές που μας υποσχεθήκατε; Ουσιαστικά με αυτό το σύνθημα κερδίσαμε ως παράταξη. Για τον καμένο δίσκο στη ΔΗΠΕΑΠ για παράδειγμα εγώ δεν γνωρίζω τι έχει γίνει. Ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τον Αύγουστο θα ξεκινούσε η Αγ. Ιωάννου. Αυτό που δεν μας διευκρίνισε είναι ποιον Αύγουστο εννοούσε…
Υπάρχουν μείζονα θέματα κι αυτός ο διαχωρισμός που γίνεται στα ενδότερα της παράταξης δεν οδηγεί σε σωστό δρόμο και γι’ αυτό έχουμε φτάσει μήνα Σεπτέμβριο και υπάρχουν πάρα πολλά δυσαρεστημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

 andreas

 συνέντευξη στον Ανδρέα Χ. Μπαλωτή

Δημοσιογράφο ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ

«Σ» Η χάραξη της πολιτικής γραμμής γινόταν από όλη την ομάδα, έτσι δεν είναι;
“Αυτό νόμιζα κι εγώ ότι συνέβαινε στην αρχή. Άποψή μου είναι ότι, δεν είχαμε σχέδιο κάποια στιγμή. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πολλά μείζονα ζητήματα έχουν μείνει πίσω. Αν ανατρέξετε σε πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων θα δείτε ότι δεν υπάρχει ομοψυχία στις ψηφοφορίες των θεμάτων γιατί και σήμερα που μιλάμε δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο σχέδιο για την πόλη».
«Σ» Υπάρχει περίπτωση η λεγόμενη «Αριστερή πτέρυγα» της παράταξης να έχει πιέσει και να προσπαθεί ούτως ώστε να μπαίνουν σε καίριες θέσεις άτομα που να μην είναι πολύ «Δεξιά», αλλά άλλα που να είναι πιο κοντά τους;
«Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω με σαφήνεια αλλά από τα αποτελέσματα ο κόσμος μπορεί να κρίνει. Τρία στελέχη της Αριστεράς που εκλέχθηκαν βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις. Οι δύο είναι σε θέσεις αντιδημάρχων και ο τρίτος ως πρόεδρος Νομικού Προσώπου. Εκεί που θα σταθώ και που ήταν η δική μου η άρνηση ήταν στο πρόσωπο του αναπληρωτή δημάρχου. Ο αναπληρωτής δήμαρχος είναι μια πολύ μεγάλη θέση κι άποψη μου ήταν, και δεν την είχα εκφράσει μέχρι τώρα, ότι από τη στιγμή που η παράταξη στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να έχει αναπληρωτή δήμαρχο κάποιον από αυτή την παράταξη και τον άνθρωπο που θεωρούσα εγώ ως τον πιο ικανό ήταν ο κ. Παναγόπουλος. Με τη θέση αυτή επιβραβεύεις έναν άνθρωπο που έχει δώσει το παρών στην πόλη εδώ και 20 χρόνια και που πάντα υπήρξε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία».
«Σ» Υπάρχει περίπτωση ο δήμαρχος να σας τοποθέτησε μεν ως πρόεδρο του ΠΟΑΔΑΠ αλλά να είχε «κάποιο λόγο» που να προσπαθούσε να βρει τρόπους για να σας απομακρύνει;
«Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ποτέ δεν με στήριξε. Εκτός της μικρής βοήθειας που έλαβα από την κ. Μπράμη, κανένας άλλος από τους αιρετούς δεν με βοήθησε ποτέ».
«Σ» Μήπως σε κάποιους – και δεν εννοώ τον κ Σάρκουλα ή τον κ. Παύλου το ήθος και η εντιμότητα των οποίων δεν χωρούν αμφισβήτηση- το ύψος της δαπάνης των δρομολογούμενων έργων τους «άνοιξε την όρεξη»; Μήπως κάποιοι θέλησαν και αυτήν τη τετραετία να παραχωρήσουν δημοτικές εγκαταστάσεις δωρεάν σε ιδιώτες αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη; Μήπως κάποιοι θέλησαν αντί τα έσοδα του ΠΟΑΔΑΠ να καταλήγουν στο χρηματοκιβώτιο του, να τα μοιράζονται με επιτήδειους και να πηγαίνουν στις δικές τους τσέπες όπως βουίζει η Αγ. Παρασκευή ότι γινόταν; Μήπως όλοι αυτοί οι «κάποιοι» γνωρίζοντας τις αντιστάσεις σας και το γεγονός ότι ελέγχατε πλήρως το διοικητικό συμβούλιο θέλησαν να σας απομακρύνουν διαβάλλοντας σας προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους;
«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έγινε έτσι αλλά είναι σίγουρο ότι ο κόσμος μπαίνει σε σκέψεις κι επίσης ακριβώς αυτό που μου λέτε φημολογείται και ακούγεται έντονα. Από τη στιγμή που είμαστε δημόσια πρόσωπα ο κόσμος συζητάει, αναρωτιέται και κάνει υποθέσεις για το οτιδήποτε περίεργο ακούει. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σας πω, είναι ότι κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ, ύστερα από τη διαγραφή μου και διαμαρτυρόμενα γι’ αυτήν την πράξη κι όχι μόνο, παραιτήθηκαν.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Ρωτούσα για να μάθω. Δεν μπορούσα να τα γνωρίζω όλα. Ότι κάναμε και όποια γραμμή χαράσσαμε ήταν πάντα από τις εντολές του κ. δημάρχου. Όταν ο δήμαρχος είναι αρχηγός μιας παράταξης δίνει το στίγμα για το τι θα πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς οι από κάτω».
«Σ» Μήπως κ. Μουστόγιαννή επειδή φέρατε κάποιες αλλαγές και «ψάξατε τα πράγματα» και θέλατε να φτιάξετε ότι βρήκατε προβληματικό, υπήρξε τελικά αιτία της διαγραφής σας αφού θα ενδεχομένως να φοβήθηκαν ότι ίσως αποτελούσατε μια τροχοπέδη στη συναίνεση Γιαννακόπουλου – Ζορμπά;
«Υπήρχαν απλήρωτα τιμολόγια 500.000 ευρώ του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού μαζί. Δεν είμαι εγώ αυτός που έδωσα εντολή να γίνει έλεγχος στον ΟΑΔΑΠ και στην ΚΟΙΠΕΔΑΠ. Ο κ. δήμαρχος είναι αυτός με βάσει την πρόταση – εισήγηση που είχε κάνει ο κ. Σωτήρης Ησαΐας».
«Σ» Θα ασκήσετε σκληρή γραμμή απέναντι στη διοίκηση τώρα που είστε στην αντιπολίτευση;
«Προσωπικά δεν θα παίξω μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ρόλο του ανεξάρτητου – αντάρτη της Ν.Δ. όπως κάνανε «άλλοι» παλαιότερα, καταψηφίζοντας τα πάντα….
Όπου δω «Καλό» θα το ψηφίσω. Διαδίδουν επίσης κάποιοι ότι πρέπει να παραδώσω την έδρα μου. Εμένα με εξέλεξαν 600 δημότες σε ηλικία 26 ετών σε απόσταση 10 ψήφων από την πρώτη θέση. Δούλευα για την παράταξη. Κι αντιπολίτευση να γινόμασταν πάλι θα εκλεγόμουν. Άλλοι στον δεύτερο γύρο υπέσκαπταν τον κ. δήμαρχο και είναι δίπλα του αυτή τη στιγμή. Κι εγώ και ο κ. Αλεφαντής, η κ. Δάβαρη, ο κ. Παναγόπουλος, η κ. Καψοκεφάλου είχαμε ήδη εκλεγεί και αγωνιστήκαμε με τον ίδιο ζήλο όπως και στον πρώτο γύρο.
Δεν θα παραδώσω εγώ την έδρα μου. Αν θέλει να παραδώσει τη δική του ο κ. δήμαρχος που αν δεν ήμουν εγώ και κάποιοι άλλοι το 2006 δεν θα ήταν καν Δημοτικός Σύμβουλος και ούτε καν δήμαρχος σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια. Σας το λέω και σας το δηλώνω και θέλω να ακουστεί ότι όσοι πάνε να μου «κόψουν τα φτερά» δεν θα τα καταφέρουν κι όσο ανήκω στην Ν.Δ. θα κάνω το οτιδήποτε για να μην πλήττεται αυτή η παράταξη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση