Συναυλία – Αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό στην Αγία Παρασκευή

0

Mια υπέροχη συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Άγγελο Σικελιανό,με τίτλο «Ηχήστε οι σάλπιγγες» και  μουσική Σπύρου Αρσένη διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου-ΠΑΟΔΑΠ, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, αναφερόμενος στο Σπύρο Αρσένη, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσίαση της μουσικής δουλειάς του στην πόλη μας, επισήμανε ότι υπήρξε για πέντε τετραετίες επιτυχημένος Δήμαρχος Ιθάκης και εμπνευστής του Φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής του νησιού.
Αμέσως μετά ο Σπύρος Αρσένης χαρακτήρισε πολύ τιμητικό το γεγονός για τον ίδιο το να βρίσκεται σε έναν Δήμο με πολύ σημαντική πολιτιστική δράση και εξέφρασε ευχαριστίες για την πρόσκληση.
Στη μουσική βραδιά ο Σπύρος Αρσένης παρουσίασε μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού όπως και τραγούδια σε στίχους των Μιχάλη Γκανά, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Νίκου Μοσχοβάκου και Γιάννη Κορίδη. Μεταξύ των μελοποιημένων ποιημάτων του Σικελιανού ήταν και το «Ηχήστε οι σάλπιγγες» που απήγγειλε ο ποιητής ως Επικήδειο Λόγο στην κηδεία του Κωστή Παλαμά (28 Φεβρουαρίου 1943), και είχε συγκλονίσει τους έλληνες που στέναζαν τότε κάτω από την μπότα του Φασισμού.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Έλσα Αφεντάκη, Χριστίνα Καρύδη και Δημήτρης Τριανταφυλλίδηςμε τη συνοδεία της μουσικής παρέας «Δημοδόκος» με τους Χρήστο Κουμούση, που έχει κάνει και την ενορχήστρωση, στο πιάνο, Στέλιο Κατσατσίδη στο ακορντεόν, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη στην κιθάρα και τον Σολίστ Γιώργο Ξενοκώστα στο Μπουζούκι. Απήγγειλε η ηθοποιός  Σοφία Μάνεση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτ. Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Μαργ. Δημητρίου Καβρουδάκη, Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, Δ. Κονταξής, Σωτ. Ησαΐας, η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων “Αργώ”Γ. Πίσπα, το μέλος Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Μ.Ρίζκ- Καρακατσάνη, το μέλος Δ.Σ. τηςΔημοτικής Βιβλιοθήκης Δ. Μπεθάνης, κ.α.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ