Συνελεύσεις γειτονιάς: μια συλλογική αντιμετώπιση της κρίσης και της ζωής μας

0
fisaei kontra logo

⦁    Είναι ανάγκη σήμερα να ξανασκεφτούμε συλλογικά και να δράσουμε τοπικά , να ξεπεράσουμε το φόβο και τις ενοχές  ,να  σταματήσουμε να  αναρωτιόμαστε μεταξύ μας για το  « γιατί δεν κουνιέται κανείς ;»  και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας  ξεκινώντας από τη γειτονιά μας μέσα σε ένα περιβάλλον που θα δίνει την ευκαιρία αληθινής συμμετοχής.
⦁    Προτείνουμε λοιπόν τη συγκρότηση δημοτικών συνελεύσεων σε κάθε πολεοδομική ενότητα (Κοντόπευκο, Πευκάκια, Αϊ Γιάννης, Τσακός-Νέα-Ζωή) που αφενός θα οργανώνουν ένα μέτωπο απέναντι στην κρίση τοπικά(ανεργία, φτωχοποίηση, οικονομικά μέτρα και επιπτώσεις, κοινωνική αλληλεγγύη) και αφετέρου θα δίνουν  την δυνατότητα στους κατοίκους να αποφασίζουν και για τα τρέχοντα  ζητήματα που τους αφορούν ( δημοτικός προϋπολογισμός, αθλητισμός ,πολιτισμός, τοπικά προβλήματα) και να αναπτύξουν ανθρώπινες σχέσεις μέσα σε ένα περιβάλλον ισοτιμίας και σεβασμού της διαφορετικότητας.
⦁    Οι δημοτικές συνελεύσεις θα διεξάγονται σε σχολικούς χώρους που η διοίκηση του δήμου οφείλει να παρέχει κάθε δίμηνο ή τρίμηνο όπως αποφασίσει η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της συνοικίας. Στις συνελεύσεις θα κατατίθενται οι απόψεις των κατοίκων και οι προτάσεις τους καθώς και οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν στο επόμενο διάστημα. Στην πρώτη συνέλευση θα γίνεται η εκλογή ανακλητών συνοικιακών επιτροπών που σκοπό θα έχουν, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να μαζέψουν τα αιτήματα και τις προτάσεις και να τις επεξεργαστούν. Οι προτάσεις αυτές, αφού εγκριθούν από τις αμέσως επόμενες συνελεύσεις, κατατίθενται σε ανοιχτό δημ. Συμβούλιο με την απαίτηση να τις επικυρώσει.
⦁    Προτείνουμε, με ευθύνη της κάθε συνοικιακής επιτροπής, τη συγκρότηση σε κάθε πολεοδομική ενότητα επιτροπής αλληλεγγύης στην οποία θα συμμετέχουν οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων, οι φορείς της περιοχής και κάτοικοι που το επιθυμούν.
⦁    Σε πρώτη φάση ξεκινάμε από το Κοντόπευκο την Κυριακή  19/10/14 στις 11.00πμ στο 3ο Γυμνάσιο (Δερβενακίων και Σ. Καράγιωργα ) την πρώτη δημοτική συνέλευση όπου καλούμε όλους τους συμπολίτες της περιοχής  να συμμετάσχουν ισότιμα σε αυτό το νέο θεσμό για την πόλη. Παράλληλα θα γίνουν επαφές με φορείς της συνοικίας (πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, 15μελή των σχολείων, συλλόγους διδασκόντων, σύλλογο Α.Μ.Ε.Α, Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων, συνέλευση για το κτήμα Ιόλα).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση