ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής: Η επαφή με τον πολιτισμό απαιτεί κόπο, περισσότερο από την κατανάλωση του σκυλάδικου.

0
syriza

Αξίζει να ρίξουν μια ματιά αυτοί οι συμπολίτες μας στη φωτογραφία-ντοκουμέντο (από τη Lifo) (http://www.lifo.gr/team/greekicons/53504)

halepiΧωρίς πολύ κόπο θα αναγνωρίσουν τον παππού του γείτονά μου, τη γιαγιά του περιπτερά και τον θείο της κουμπάρας μου να περιμένουν μαζί με τους υπόλοιπους 12.000 Έλληνες πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από την Τουρκία και βρήκαν φιλόξενο καταφύγιο στο Χαλέπι της Συρίας για το συσσίτιο.
Οι πολιτισμένοι Σύριοι, έναν ολόκληρο αιώνα πριν και χωρίς να δεσμεύονται τυπικά από την Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, χωρίς να είναι μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, χωρίς να θεωρούνται «πολιτισμένοι» και «Ευρωπαίοι», διαθέσανε το υστέρημά τους για να περιθάλψουν και να στηρίξουν τον ιερό ΞΕΝΟ που ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ στην ανάγκη και στο έλεος του ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Εάν δεν τους αγγίξει η ασπρόμαυρη παλιά φωτογραφία, ας έρθουν στις 15 του Μάη στο 3ο Γυμνάσιο, όπου το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής θα προβάλει την ταινία-ντοκιμαντέρ «The Island Bus» της Sibylle Meder  (https://islandbus.wordpress.com/).
Εάν πάλι δεν έχουν το χρόνο ή το θάρρος, ας βάλουν ν’ ακούσουν το παλιό καλό δημοτικό «Από ξένο τόπο κι απ’ αλαργινό» (εδώ σε μια ξεχωριστή εκτέλεση από την Αρετή Κετιμέ https://www.youtube.com/watch?v=KIHZN_61gmw).
Η επαφή με τον πολιτισμό απαιτεί κόπο, περισσότερο από την κατανάλωση του σκυλάδικου, αλλά το κέρδος είναι ο εξανθρωπισμός και η καλλιέργεια.
Πάντα υπάρχει ελπίδα.
Το Γραφείο Τύπου της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση