Οι αρνήσεις των πέντε υπαλλήλων… ο «Τιμωρός» δήμαρχος και η ακέφαλη οικονομική υπηρεσία..

0
x 00102

Όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση, ο δήμαρχος μετά την «Αναβάθμιση» της κ. Δράκου, πρότεινε σε τέσσερις υπαλλήλους την προαγωγή τους στην θέση του «Διευθυντή» (η οποία θέση συνοδεύεται και από αύξηση των μηνιαίων αποδοχών) αλλά και οι τέσσερις αρνήθηκαν!!! 
Μετά λοιπόν τις αλλεπάλληλες «Αρνήσεις» ο δήμαρχος απευθύνθηκε σε μία ακόμα υπάλληλο η οποία επίσης απάντησε αρνητικά, αλλά ο κ. Ζορμπάς για λόγους που μόνος εκείνος – ίσως και η κ. Παπαδοπούλου – γνωρίζει, αντί να διαλογισθεί στο «Γιατί» σε μια τέτοια δύσκολη οικονομικά περίοδο πέντε υπάλληλοι αρνήθηκαν να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα και να αναβαθμιστούν σε διευθυντική θέση η οποία αποτελεί το «όνειρο» κάθε δημόσιου υπάλληλου… τιμώρησε και μάλιστα «Παραδειγματικά» (Μόνο την πέμπτη υπάλληλο!) αφαιρώντας της ένα Μηνιαίο μισθό!!!
Με την πράξη αυτή βεβαίως ο δήμαρχος απέρριψε για μια ακόμη φορά την «Λεοντή» του «Λαϊκού αγωνιστή της Δεξιάς» ο οποίος μάχεται για το «Καλό του εργάτη» ωσάν να ήταν και αυτός «Κομμουνιστής»… και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο το οποίο τόσα χρόνια φρόντιζε επιμελώς να κρύβει προκειμένου να πετύχει την άνοδο του στο Δημαρχιακό Θώκο.
gavrastifΟ λόγος δόθηκε στον κ. Μιχάλη Γαβρά των «Μαζί», ο οποίος προφανώς κατ΄ εντολήν του επικεφαλής της παράταξης του,giziotis 001 αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα και ενημέρωσε το Σώμα για τα «Συμβάντα», κατηγορώντας το δήμαρχο ότι λειτούργησε χαριστικά προς τους τέσσερις πρώτους αρνηθέντες υπαλλήλους κι ότι τιμώρησε την τελευταία υπάλληλο εσκεμμένα!.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης επεσήμανε τις λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Οικονομική Υπηρεσία λόγω απουσίας διευθυντή της υπηρεσίας και κατέκρινε τον κ. Ζορμπά για τη διαδικασία που ακολούθησε δίνοντας έμφαση στην τιμωρία που επέβαλλε, λέγοντας ότι: «Τιμώρησες δήμαρχε μία υπάλληλο κλινικά άρρωστη και είσαι και γιατρός… Η απαξίωση του υπαλλήλου είναι θέμα πολιτικής».
Σ’ αυτές τις καταγγελίες ο δήμαρχος που θίχθηκε… πήρε το λόγο και είπε ότι ακολούθησε με ευλάβεια τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα… ότι ουδέποτε προσπάθησε να θέσει «Δικούς» του ανθρώπους γιατί δεν έχει «Τέτοιους»… ότι ένας υπάλληλος έχει δικαίωμα να αρνηθεί την εντολή του δημάρχου αλλά τόνισε ότι υπάρχουν συνέπειες γι’ αυτούς που το κάνουν!! κι ότι η απόφαση τιμωρίας πάρθηκε για να μην αρνηθεί ο επόμενος που θα του γίνει η πρόταση!!!
Δυστυχώς ο κ. Ζορμπάς όταν στριμώχνεται πολιτικά κι όταν αποκαλυφθεί δημόσια δια των πράξεων του η άλλη πλευρά του εαυτού του, όταν δηλαδή ο δόκτορ Τζέκυλ δίνει τη θέση του στον κ. Χάιντ … χάνεται η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα και στη θέση τους αναδύεται ανεξέλεγκτο το «Θυμικό» του ανδρός το οποίο δεν σέβεται τίποτα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο δήμαρχος χαρακτήρισε την φράση του κ. Γκιζιώτη ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος «Είχε προβλήματα υγείας» ως πρόφαση! Και συνέχισε λέγοντας το μνημειώδες « Αλλά και να έχει δεν το γνωρίζω!…».
Κι επειδή όταν κυριαρχεί ανεξέλεγκτα το θυμικό τα δόντια παύουν να αποτελούν φραγμό των λέξεων, με αποτέλεσμα να ρέει ανεμπόδιστα ένας παραληρηματικός πλέον λόγος, ο δήμαρχος άρχισε να αφηγείται «Ιστορίες» με πρωταγωνιστές κάποιους «Ανώνυμους», τους οποίους προφανώς γνωρίζει αλλά δεν κατονομάζει για αδιευκρίνιστους λόγους… και οι οποίοι «Προστατεύουν» ένα κάποιο «Στημένο σύστημα διαπλοκής στο Δήμο» το οποίο (σύστημα διαπλοκής) όπως υποσχέθηκε στη συνέχεια θα το «Λιώσει» και θα το «Κόψει με αλυσοπρίονο» αναβιώνοντας στην αίθουσα σκηνές από το φιλμ «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» οι οποίες προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό ανατριχίλα στους παρευρισκόμενους.
Από τους λίγους που συγκράτησαν κάπως τη ψυχραιμία τους, ήταν ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ο οποίος θεώρησε ως «Μομφή προς το πρόσωπο του» (γιατί άραγε;) τα υπό του δημάρχου λεχθέντα …κατηγόρησε το δήμαρχο για «Παραλήρημα» και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Βουτσινά, ως υπεύθυνο για το γεγονός ότι ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα συζήτησης η «Οικονομική υπηρεσία» δεν είχε εισαχθεί.
Ανταπαντώντας ο νυν στον τέως δήμαρχο αφού του ξεκαθάρισε ότι θα ήταν «Μεγάλη του χαρά» μια σχετική συζήτηση, κατέληξε με την αινιγματική ρήση: «Δεν θα έχεις ρίζες εδώ μέσα να δημιουργείς προβλήματα!»
kwstopoulosΜέσα σ΄αυτό το κλίμα ξέσπασε «Καβγάς» μεταξύ του κ. Γαβρά και του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Κωστόπουλου με αφορμή το ότι ο κ. Γαβράς παίρνοντας αμέσως μετά το δήμαρχο το λόγο «Δια προσωπικού», δεν διασαφήνισε την αιτία που προσωπικά προσεβλήθη, με αποτέλεσμα ο κ. Κωστόπουλος να ωρύεται στην αίθουσα λέγοντας «Δεν θέλουμε μαθήματα Δημοκρατίας και κανονισμών από το Γαβρά» και τον κ. Γαβρά να του απαντάει: «Οι ανωριμότητες είναι δικαιολογημένες λόγω της ηλικίας του».
Στον καβγά επενέβη ο δήμαρχος ο οποίος με το γνωστό «Χωροφυλακίστικο» ύφος του απαίτησε από τον κ. Γαβρά να του «Κατονομάσει» τους τέσσερις υποψηφίους υπαλλήλους που είχαν αρνηθεί τη θέση του διευθυντή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να λέει τέσσερις, ο Γαβράς έχει πληροφόρηση.. έχει πληροφοριοδότες… τον προκαλώ να μου πει τα ονόματα».
Ευτυχώς ο κ. Γαβράς κράτησε τους δημοκρατικούς θεσμούς στη θέση τους και αρνούμενος να μπει στο ρόλο του «Κατοχικού κουκουλοφόρου ταγματασφαλίτη» του απάντησε με ψυχραιμία ότι δεν έχουν σημασία τα ονόματα αλλά το γεγονός ότι κινήθηκε χαριστικά σε τέσσερις υπαλλήλους εν αντιθέσει με την τελευταία που τιμώρησε και κατέληξε λέγοντας: «Δεν είναι Κολοσσαίο εδώ να γίνεται αρένα!… Ενοχοποιείται την ενημέρωση του σώματος..».
Στο σημείο αυτό η πρόσφατα ορισθείσα στο αξίωμα της αντιδημάρχου κ. Μίνα Μουχτούρη, ξεχνώντας και τον ρόλο της εκπαιδευτικού αλλά και το προφίλ που είχε δημιουργήσει στο Δημοτικό συμβούλιο, αυτό δηλαδή της καλλιεργημένης και ευαίσθητης προσωπικότητας της προικισμένης με την πολύ καλή γνώση της αρχαίας αλλά και της νεώτερης ελληνικής γλώσσας, έσπευσε προς βοήθεια του δημάρχου και απευθυνόμενη, αλήθεια σε ποιον; ανέκραξε το ανεπανάληπτο: «Μαζεύτε τον» (τον κ. Γαβρά).
Ο κ. Γαβράς ο οποίος αισθάνθηκε προφανώς ως «Αετός με καλούμπα»… αντέδρασε πολύ έντονα στην προτροπή (αλήθεια προς ποιους;) της κ. Μουχτούρη και αφού σηκώθηκε από τη θέση του, έσπρωξε την καρέκλα και φώναξε: «Δεν έχω προσβάλλει κανέναν εδώ μέσα… δεν ανέχομαι μορφωμένοι άνθρωποι να λένε για μένα «Μαζέψτε τον»… και ποιοι το λένε αυτό; Οι άνθρωποι που δεν ήξεραν τι σημαίνει Αγ. Παρασκευή… που δεν είχαν ιδέα από συλλόγους…»
Στο σημείο αυτό εάν το Δημοτικό συμβούλιο είχε ένα πρόεδρο έστω μετρίου (πολιτικού) αναστήματος θα λειτουργούσε πιο ομαλά μετά από παρέμβασή του, αφού με διάλλειμα ή με κάποιο άλλο τρόπο ( απ΄ αυτούς που οι πρόεδροι οφείλουν να γνωρίζουν…) θα αποσυμπιεζόταν η όλη πολεμική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.
Δυστυχώς όμως το δικό μας συμβούλιο δεν διαθέτει και για ενάμιση χρόνο ακόμη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξει αυτό. Έτσι η ατμόσφαιρα για μια ακόμη συνεδρίαση συνέχισε στο ίδιο «Πολεμικό κλίμα» με το δήμαρχο να έχει επανέλθει στον «Δόκτορα Τζέκυλ» και να προσπαθεί με τις συνήθεις «Κωλοτούμπες» να δικαιολογήσει τα όσα αδικαιολόγητα για αιρετό δήμαρχο του είχαν ξεφύγει και είχε πει.
giannakopoulosΞαφνικά λοιπόν ο κ. Ζορμπάς αφού «Θυμήθηκε» τα ονόματα των υπαλλήλων που ζητούσε μετ΄ επιτάσεως να του πει ο κ.Γαβράς… τα ανέφερε, όπως ανέφερε και τους λόγους για τους οποίους είχαν όλοι αρνηθεί.
Αυτό βέβαια που δεν εξήγησε ο δήμαρχος ήταν το «Γιατί» τιμωρήθηκε η Πέμπτη υπάλληλος, όπως δεν εξήγησε ( και πως θαzormpas μπορούσε άλλωστε;) το «Γιατί» ενώ όπως δήλωσε ΔΕΝ γνώριζε αν συνέτρεχαν «Λόγοι υγείας» εκείνος πεπεισμένος ότι «Αυτό ήταν πρόφαση» την τιμώρησε με αφαίρεση ενός μισθού σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουν όλοι οι έλληνες και ξαναπυροδότησε την ατμόσφαιρα λέγοντας ότι, Δεν ακολουθεί το δόγμα «ο δήμαρχος είναι ο απόλυτος «Άρχων» και μπορεί να βάλει όποιον και όπου θέλει χωρίς να δώσει λογαριασμό» και παρόλο που ακολούθησε τις υπό του κώδικα διαδικασίες, η αντιπολίτευση πάλι με δόλο προσπάθησε να του δημιουργήσει θέμα!!!.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Γιαννακόπουλος ο οποίος αποκάλεσε το δήμαρχο «Έναν Απίστευτο τύπο» που έχει διαλύσει τα πάντα… που βρίζει… που μιλάει για ένα ανύπαρκτο σύστημα διαπλοκής… που κινήθηκε για την ανεύρεση διευθυντή στην οικονομική υπηρεσία με παράνομες διαδικασίες και κατέληξε λέγοντας: «Μαζέψτε τον λιγάκι».
Όπως ήταν φυσικό ήταν η σειρά των συμβούλων της διοίκησης να υπερασπιστούν το δήμαρχο τους καταγγέλλοντας τον κ. Γιαννακόπουλο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του και τον κ. Ζορμπά να ανταπαντάει «Από τον Κασιδιάρη του Δήμου μπορώ να προστατευθώ και μόνος μου».
Κάπως έτσι έκλεισε το θέμα προς το παρόν, με όλους εμάς να αναμένουμε το Δημοτικό Συμβούλιο που θα έχει ως θέμα το τι ακριβώς συμβαίνει στην Οικονομική Υπηρεσία και βεβαίως να μάθουμε τις αιτίες που ώθησαν πέντε υπαλλήλους! να αρνηθούν την επαγγελματική και οικονομική άνοδο τους…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση