Σωτήρης Ησαΐας: Ενέργειες που μπορεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να κάνει για το φλέγον ζήτημα των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

0
hsaias new

Ο Δήμος οφείλει να δημοσιεύσει όχι μόνο πόσες αριθμητικά κεραίες νόμιμες ή παράνομες έχουν τοποθετηθεί σε ταράτσες πολυκατοικιών, αλλά να ενεργήσει με συντονισμένες δράσεις στον εντοπισμό όλων των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την ακριβή διεύθυνση των. Επεσήμανα ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει να συνεργαστεί με την ΕΕΤΤ ( Επιτροπή  Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων ) όπου είναι αρμόδιος θεσμικός φορέας που επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Επίσης μπορεί ο Δήμος Αγίας Πρασκευής να συνεργαστεί με τους κατοίκους της επιτροπής αγώνα ενάντια στις παράνομες κεραίες, χρησιμοποιώντας διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως π.χ του Εθνικού Κτηματολογίου  και να εντοπίσουν ηλεκτρονικά παράνομες κεραίες τοποθετημένες στις ταράτσες των πολυκατοικιών εντός του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Είναι αστείο να ακούς απο δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς ότι με τη βία θα κατεβάσουν παράνομες κεραίες. Ο νομοθέτης και τα αρμόδια θεσμικά όργανα λειτουργούν υπέρ της προστασίας των πολιτών. Αλοίμονο εάν ο καθένας έπαιρνε τον νόμο στα χέρια του.  Οι λεονταρισμοί και οι θεατρινισμοί περισσεύουν, δέν προσφέρουν απολύτως τίποτα και μόνο εντυπωσιαμούς θέλουν να προκαλέσουν.
Ενημερώνω, ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με το σύστημα αδειοδότησης κινητής τηλεφωνίας. Σήμερα υπάρχουν τρεις χιλιάδες εκκρεμείς αδειοδοτήσεις από σταθμούς βάσης (κεραίες) που είχαν εγκατασταθεί στο παρελθόν και αναμένονται έξι με επτά χιλιάδες νέες αιτήσεις αδειοδότησης, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες κεραίες σε τεχνολογίας 4G. Πόσες απο αυτές αφορούν την πόλη της Αγίας Παρασκευής ;
Προτείνω στην σημερινή  δημοτική αρχή ότι  λόγω της αναβάθμισης όλων των κεραιών από τεχνολογία 3G σε 4G είναι χρονικά η κατάλληλη ευκαιρία και δέν επιδέχεται καμμία διακιολογία ο Δήμος να μήν γνωρίζει με ακρίβεια τον εντοπισμό των νομίμων αλλά πολύ περισσότερο τών παράνομων κεραιών σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Οφείλουμε να ενεργήσουμε και να αξιοποήσουμε όλα τα δημοκρατικά, τεχνολογικά και διαδικαστικά μέσα.

ΗΣΑΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος
Πολιτευτής Β’ Αθηνών
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση