Σωτήρης Ησαΐας: «Η Ελλάδα δεν είναι Ισλανδία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε ποτέ να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν»!

0
hsaias plato

Είτε κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις που πρεσβεύει ο κ. Ησαΐας, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές πρέπει να καθίστανται σεβαστές και να ακουστούν προσεχτικά, ιδιαίτερα όσες σχετίζονται με την οικονομία, διότι παρατηρώντας κανείς τις προβλέψεις του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία δύο χρόνια θα διακρίνει ότι το ποσοστό απόκλισεις από το να γίνουν πραγματικότητα είναι περίπου 5%.  
Ο κ. Ησαΐας λοιπόν, ο οποίος είναι συνδημότης μας  κι έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά, στις τοποθετήσεις του στις εκπομπές του Φεβρουαρίου –Μαρτίου της εν λόγω εκπομπής, εστιάστηκε στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλη δοκιμασία, υπενθύμισε ότι η «Εθνική κυβέρνηση» έχει διάρκεια ζωής μόλις οκτώ μηνών κι ότι το μέγεθος και η φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τρικομματική Εθνική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να λυθούν μέσα σ΄ ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, εκφράζοντας κατηγορηματικά την άποψη ότι η μόνη λύση που υπάρχει είναι αυτή που ακούει στο όνομα «Ανάπτυξη»  και η οποία κατά τη γνώμη του θα ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο κ. Ησαΐας επιχειρηματολογώντας κατά τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους άλλων κομμάτων, είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι σαν την Ισλανδία κι ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε ποτέ ν’ αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και κατ’ επανάληψιν εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Δικαιολογώντας την αισιοδοξία του ο κ. Ησαΐας, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή ενίσχυση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων με το ποσό των 16,3 δις ευρώ, αλλά και στο γεγονός ότι ο Ο.Τ.Ε που προχώρησε στην έκδοση πενταετούς ομολόγου και «ζητούσε» 700.000.000ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών οι οποίοι «έδειξαν ενδιαφέρον» για 1,9 δις ευρώ!
Ο κ. Ησαΐας υπεραμύνθηκε του «Ιδιωτικού τομέα» λέγοντας ότι «Ματώνει» από το 2008 με απολύσεις, κλείσιμο βιομηχανιών, βιοτεχνιών και με τεράστιες πιέσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ότι ο τομέας αυτός «μετρά» 1.300.000 άνεργους σε αντίθεση με τον «Δημόσιο»… και προέβλεψε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα προέλθει από αυτόν και μόνο αυτόν τον τομέα.
Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Ησαΐας στάθηκε στα εξής σημαντικά κατά τη γνώμη του γεγονότα, δηλαδή στην έκθεση της Κομισιόν με την οποία αποδίδονται εύσημα στην Ελληνική κυβέρνηση, στην για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων της περσινής χρονιάς, στους ρυθμούς ανάπτυξης του 2013 που κινούνται στο 0,6% και στις προβλέψεις που θέλουν να υπάρξει το 2014 Δημοσιονομικό πλεόνασμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση