Σωτήρης Ησαΐας: Πρώτη φορά αριστερά

0

Είναι γεγονός ότι, παρα τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα αποθεματικά του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του εξέφραζα την πολιτική μου ανησυχία και επεσήμαινα συνεχώς , σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τους τελευταίους  δύο ολόκληρους μήνες, όλους του οικονομικούς κινδύνους που εγκυμονούν από τους χειρισμούς της  κεντρικής διακυβέρνησης.
Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μου στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τον Αναγκαστικό Εσωτερικό Δανεισμό από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίστηκαν με τις  γνωστές και ξεπερασμένες επαναστατικές κομματικές κορώνες των δεκαετιών του 50 και του 60.
Είναι πολιτικά τραγελαφικό να ακούς απο την μία πλευρά τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να δηλώνει ότι δεν θέλουμε χρήματα και απο την άλλη πλευρά τον αναπληρωτή του να ισχυριζεται ότι μας λείπουν  € 400εκ . Και όλα αυτά ως αποτέλεσμα των δικών τους αριστερόστροφων,  μαρξιστικών επιλογών και της δικής τους αδιακαιολόγητα ηθελημένης τετράμηνης παράτασης της υφιστάμενης συμφωνίας με τους εταίρους.
Η Αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση ,είχε καταγγείλει την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως  «Πραξικοπηματική Πολιτική».
H Αριστερή Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είχε δηλώσει : « Η δημοκρατία δεν καταλύεται μόνο με ΤΑΝΚΣ ». Και όμως αυτή η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε στις 90 μόλις πρώτες  ημέρες της διακυβέρνησης αυτού του τόπου , δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δήλωνε δήθεν «Περί Ανεξάρτητης & ακυδημόνευτης  Αυτοδιοίκησης».
Δυστυχώς, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, για άλλη μία φορά, είναι πολιτικά, διοικητικά και οργανωτικά απροετοίμαστος, όταν παρόλες τις επίσημες προειδοποιήσεις μου απο την θέση του Δημοτικού Συμβούλου, δεν προέβη, τουλάχιστον ,στην απλή και έγκαιρη διαπίστωση των κινδύνων με απώτερο σκοπό την προληπτική διασφάλιση των βασικών υπηρεσιών του δήμου πρός τους πολίτες.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διακόπτει κάθε τυχόν εξέλιξη προς υλοποίηση και  οδηγεί σε παύση πληρωμών. Άλλωστε τα χρήματα θα επιστραφούν στον Δήμο μας, μόνο όταν η Αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δανειστεί εκ νέου, δηλαδή προβεί σε μία κανούργια συμφωνία, δηλαδή υπογράψει  3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Το θεσμικό αξίωμα του Δημάρχου οφείλει να παραμερίσει την όποια κομματική ή πολιτική υποταγή προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να διασφαλίσει την αυτοτέλεια της πόλης μας, να προασπίσει την λαική εντολή,να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών και κατοίκων μας,να υπερασπιστεί την αυτονομία και την θεσμική ανεξαρτησία του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα την δήμευση των αποθεματικών του Δήμου μας από την έκδοση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να αποφύγει την αφαίμαξη του ταμείου του δήμου, πριν κηρύξει ο ίδιος Γενικευμένη Στάση Πληρωμών, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο όλες τις βασικές υπηρεσίες προς τους δημότες και κατοίκους, συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Μαγειρείου και Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ησαίας Σωτήρης
Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος
Πολιτευτής Β’ Αθηνών
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση