Σωτήρης Ησαΐας: “Ώτα μη ακουόντων”

0

Το χρονικό διάστημα των 12 μηνών ήταν αρκετό για να αποδειχθεί η διαχειριστική γύμνια, οι αναχρονιστικές τάσεις με παλαιά ενστικτώδη πελατειακά σύνδρομα, θεωρώντας ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι φέουδο.
Ένας Δήμαρχος πρέπει να έχει καταρτισμένες επιστημονικές γνώσεις των σύγχρονων επιστημών, τόλμη, ακεραιότητα, να απορρίπτει την απογοητευτική σημερινή πραγματικότητα των συντεχνιών και των χρόνιων παθογενειών, να επιθυμεί αυτοβούλως τις αναγκαίες διαθρωτικές αλλαγές στις άρρωστες και κοστοβόρες διαδικασίες του Δήμου . Πρέπει να αντιμετωπίζει τις οργανωμένες μειοψηφίες , τις πελατειακές ακραίες και ανάλγητες συμπεριφορές  και να επιδεικνύει την στοιχειώδη υπευθυνότητα ενώπιον της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά της πόλης μας. Η ανευθυνότητα και ο κυνισμός στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κατρακυλούν στο ναδίρ τις όποιες μεμονωμένες προσπάθειες αλλαγής πολιτικού και οικονομικού προσανατολισμού με κατευθυντήριες προτάσεις. Αντί αυτών επικρατούν φράσεις επί φράσεων με ασύντακτο λόγο και αντεγκλήσεις προσωπικού περιεχομένου.
Η συμβολή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου τους τελευταίους 12 μήνες, μέσα στα πλαίσια του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η τοποθέτηση και κατάθεση εμπεριστατωμένων και τεκμηριωμένων οικονομικών προτάσεων με ρεαλισμό για την έγκαιρη πρόβλεψη και αντιμετώπιση του πιστωτικού γεγονότος σε ότι αφορά τις συνέπειες εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου  με ρεαλιστικές  λύσεις συμβολής παροχών βοηθείας προς τους κατοίκους της πόλης μας.
Αντιθέτως διαπιστώσαμε με λύπη & απογοήτευση την κατάληψη του Δημαρχιακού κτιρίου, την αντικατάσταση του δημοτικού κινηματογράφου από δημοτική ταινιοθήκη, την ταυτόχρονη καθυστέρηση της πεζογέφυρας Γελαδάκη και της βιοκλιματικής ανάπλασης της περιοχής Κοντοπεύκου, εις βάρος των κατοίκων της περιοχής. Κραυγαλέα η υπακοή της σημερινής δημοτικής αρχής “ΝΙΚΗ”  στην αριστερή μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποθεματικά του Δήμου μας, τις υπέρογκες σπατάλες του Νομικού προσώπου του ΠΑΟΔΑΠ και τέλος την ανεπάρκεια και γραφικότητα από διοικητικής άποψης.
Τέλος, είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ότι οι κάλπες των δημοτικών εκλογών δέν επιλέγουν νέα δημοτική  αρχή, αλλά τιμωρούν την προηγούμενη, λόγω του παραλογισμού, των αλαζονειών, των δαιμονοποιήσεων χωρίς ήθος, με επιθετικές φρασεολογίες μεταθέτοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.

ΗΣΑΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος
Πολιτευτής Β Αθηνών
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση