Σωτήρης Παπαμιχαήλ: «Απορώ για την χαρά που εκφράζουν δημοτικοί σύμβουλοι όταν ρωτούν για τις εξελίξεις προσφυγών αντιδίκων του Δήμου!».

0

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων προς το δήμαρχο, στη συνεδρίαση της 13ης Σεπτεμβρίου 2017, ο π. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ρώτησε μεταξύ άλλων το εάν υπήρχε κάποια εξέλιξη στο θέμα του “DanVnici” … και σε ποιες ενέργειες είχε προχωρήσει η διοίκηση στο θέμα του οικοπέδου Ο.Τ 118, παρουσιάζοντας και δημοσίευμα του 2011 στο οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ κατηγορούσε προηγούμενες διοικήσεις για την απώλεια του… ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Γκιζιώτης, ρώτησε γιατί τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου παραμένουν απλήρωτα και τι ισχύει με τις διαφημίσεις σε έντυπα και σε αναρτήσεις στο Δημοτικό κινηματογράφο.
Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ στο ερώτημα του κ. Ζορμπά για το Ο.Τ 118 είπε τα εξής: «Για το πρόβλημα στο Ο.Τ 118 θα πρέπει ν’ απευθυνθείτε λογικά και πολιτικά σ’ αυτούς που το προξένησαν (διοίκηση Γιαννακόπουλου 2006-2010), αλλά και σ’ αυτούς που τους διαδέχτηκαν αλλά δεν το διόρθωσαν (διοίκηση Ζορμπά 2011 -2014). Συνεπώς, συνέχισε ο κ. Παπαμιχαήλ, το ερώτημα: «Γιατί ήρθη η απαλλοτρίωση ενώ δόθηκαν 650.000 ευρώ στην τότε ιδιοκτησία, αφορά αυτούς οι οποίοι το έκαναν…
Γα το θέμα που έθεσε ο Ανδρέας Γκιζιώτης «περί απλήρωτων μουσικών» στη Φιλαρμονική του Δήμου ο κ. Παπαμιχαήλ είπε: « Η Φιλαρμονική μας, είναι μία από τις ελάχιστες δραστηριότητες του ΠΑΟΔΑΠ, η οποία «τρέχει» μέσω ενδιάμεσου φορέα και σας βεβαιώ ότι ουδείς είναι απλήρωτος. Πριν υπογράψω, συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ , για να εισπράξει ο ενδιάμεσος φορέας και να τα αποδώσει τα χρήματα στους μουσικούς, απαιτώ να μου δοθούν τα παραστατικά της καταβολής του προηγούμενου εντάλματος και δεσμεύομαι ότι θα εξετάσω κάθε περίπτωση που μου καταγγελθεί.
Για το θέμα του καθαρισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του οργανισμού, ο κ. Παπαμιχαήλ είπε: «Θα σας θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε ως διοίκηση , δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλος μόνιμος ή συμβασιούχος για την καθαριότητα. Σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι επιμελούνται των αθλητικών εγκαταστάσεων και δεν έχει υπάρξει κανένα παράπονο σχετικά με την δραστηριότητα αυτών των εργαζομένων, αλλά αντίθετα τόσο οι αθλούμενοι όσο και οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι αυτούς».
Για το θέμα των διαφημίσεων και των διαφημιστικών πινακίδων, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, είπε ότι ο οργανισμός επιδιώκει να έχει εισπράξεις από διαφημιζόμενους παρά την αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης… ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός στον οποίο δεν προσήλθε κάποιοςμε αποτέλεσμα ν’ ακυρωθεί κι ότι στη συνέχεια εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος για το Δημοτικό κινηματογράφο «Θανάσης Βέγγος».
Στη συνέχεια ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι το 2017 η πολιτιστική, πνευματική και αθλητική δραστηριότητα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο στην Αγ. Παρασκευή… ότι η αγορά της Βίλας Ιόλα ενισχύει σημαντικά τις υποδομές για τον πολιτισμό στην πόλη… ότι «κάποιοι» έχουν προσβάλει την διαδικασία της συγκεκριμένης αγοράς… εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα συνεχιστεί η «εχθρότητα» προς τις αποφάσεις της διοίκησης για τα μείζονα προβλήματα της πόλης… ότι του προξενεί μεγάλη απορία η χαρά που εκφράζουν δημοτικοί σύμβουλοι όταν ρωτούν για την τύχη των προσφυγών αντιδίκων του Δήμου (περίπτωση DaVnci) ή για την τύχη των δικών τους προσφυγών κι ότι κατά τη γνώμη του με τη στάση τους αυτή «υπάρχει θέμα» για την εκτέλεση των καθηκόντων τους…».
Τέλος ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι ο στόχος του δημάρχου και της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια της κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας έχει επιτευχθεί κι ότι στο Ωδείο φοίτησαν 350 μαθητές, στα εργαστήρια τέχνης 320, στα αθλητικά προγράμματα συμμετείχαν 718 συνδημότες μας και στα καλοκαιρινά camps 498 παιδιά.