Σωτήρης Παπαμιχαήλ: Κίνδυνος “Επιτήρησης” για τον ΠΑΟΔΑΠ!

0
papamixail

 Ο κ. Ζορμπάς ρώτησε τη διοίκηση κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει τις Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) για να προσλάβει προσωπικό, επισημαίνοντας ότι αυτή η μέθοδος, που δεν μπορεί να αποφευχθεί, είναι κι ένας από τους λόγους εκτροχίασης του προϋπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ.
Από την «Συμμαχία Ευθύνης» ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μυλωνάκης τάχθηκε υπέρ της πληρωμής τροφείων από χρήστες των προγραμμάτων και δικαιολόγησε τη θέση του υπενθυμίζοντας ότι τα κόστη συντήρησης και μισθοδοσίας απορρέουν από τα χρήματα των χρηστών.
Αντίθετος σ’ αυτή την άποψη ήταν ο Ανδρέας Γκιζιώτης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  ο οποίος  είπε  ότι ο κάτοικος πληρώνει ένα γήπεδο στην οδό Νότου που δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει λόγω της ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς επίσης και τα γήπεδα στον πολυχώρο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο  Σπυρούδη), όπου η πλειονότητα των ωρών έχει παραχωρηθεί  σε αθλητικά σωματεία.
Ο κ. Γικιζιώτης στη συνέχεια τόνισε ότι η δικαιολογία της διοίκησης «Μόνο 20 είμαστε διοίκηση» δεν την τιμά, γιατί ουσιαστικά γνώριζαν από τις αρχές Ιουνίου θα είναι «στο τιμόνι» του Δήμου κι έπρεπε να είχαν γίνει γνώστες του τι θα παραλάβουν ώστε να κινηθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Από την παράταξη  «Φυσάει κόντρα», ο επικεφαλής Σπύρος Αλεξίου, θεώρησε ότι το ποσό των 1000 ευρώ το χρόνο ως δίδακτρα δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των «φθηνών»… ενώ χαρακτήρισε βασικό παράγοντα  της ανταγωνιστικότητας του Δημοσίου, όχι τον ιδιωτικό τομέα, αλλά το ίδιο το Δημόσιο. Ο κ. Αλεξίου εξήγησε δηλαδή ότι το Δημόσιο δεν πρέπει να ανταγωνίζεται τον ιδιωτικό τομέα γιατί στόχος μιας αριστερής πολιτικής είναι να μην υπάρχει ο ιδιώτης.
«Διαφωνείτε με τις Κοιν.Σ.Επ. και με τον Καλλικράτη αλλά στην πράξη τα εφαρμόζετε» σχολίασε ο κ. Αλεξίου και συνέχισε λέγοντας ότι αν θέλει να ασκήσει η διοίκηση « αριστερή πολιτική» θα πρέπει  να δηλώσει ότι δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά της, λέγοντας  χαρακτηριστικά «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».
Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ξεκίνησε ζητώντας να κριθεί η διοίκησή του όπου πραγματικά ολιγωρεί… και είπε ότι τα συμβολικά τροφεία του ΠΑΟΔΑΠ μειώθηκαν κατά 10%.
«Θα χαράξουμε την πολιτική μας με το δικό μας προϋπολογισμό», τόνισε ο κ. Σταθόπουλος, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί στα τέλη Αυγούστου με την προηγούμενη διοίκηση του κ. Ζορμπά γιατί ο τελευταίος του ζητούσε να υπογράψει την ίδια τιμολογιακή πολιτική που είχε ακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε επίσης, ότι το Σινέ-σχολείο δεν έχει άδεια, ότι θα αφαιρείται από εδώ και στο εξής το έξοδο του ενοικίου από τα δίδακτρα , ενώ εξήγγειλε την πιθανή δημιουργία δωρεάν θερινού κινηματογράφου στην κεντρική πλατεία της πόλης!.
Η τοποθέτηση του δημάρχου πυροδότησε το κλίμα με τον κ. Ζορμπά να δηλώνει ότι ναι μεν δεν υπέγραψε την τιμολογιακή πολιτική αλλά την εφάρμοσε επί της ουσίας,  ενώ στη συνέχεια ρώτησε ρητορικά αν επί δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου,  Αντώνη Σιδέρη και Σταύρου Κώτση είχε άδεια το Σινέ – σχολείο… ενώ  δεν άφησε ασχολίαστη την μείωση του 10%,  χαρακτηρίζοντάς την κοροϊδία εξηγώντας ότι η έκπτωση είναι 1,08 ευρώ ανά άτομο.
Σε απάντηση του τελευταίου σχόλιου του κ. Ζορμπά,  ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ρώτησε με τη σειρά του, ο πρώην δήμαρχος έχει κάνει τον ίδιο υπολογισμό για τη μείωση των δημοτικών τελών που έκανε τόσα χρόνια… 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση