Σωτήρης Παπαμιχαήλ: «12 μήνες προσπάθειας και αποτελεσμάτων!».

0
papamixail

1. Το έργο που αναμφίβολα σφραγίζει το 12μηνο είναι η δημιουρ­γία του Υπαίθριου Χώρου Κινηματογραφικών Προβολών και Θεατρικών Παραστάσεων στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρ.Στρατόπεδο Σπυρούδη).  Με ταχύτατες και συντονισμένες ενέργειες του Οργανισμού και της Αντιδημαρ­χίας Τεχνικών Υπηρεσιών, υπό την άμεση εποπτεία του Δημάρχου Ι. Σταθόπουλου, μέσα στις γνωστές συνθήκες που προκάλεσε η επαναθεμελίωση της σχέσης της χώρας με τους θεσμικούς δανειστές της, δημιουργήσαμε με υποδειγματική διαφάνεια μία απολύτως ασφαλή και νομίμως αδειοδοτημένη πολιτιστική υποδομή, η οποία αναβαθμίζει το Πάρκο και εντάσσεται στο δημόσιο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου, των δημοτών και των σχημάτων τους. Ετσι, καθίσταται δυνατή η χρήση του Χώρου από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο κάθε χρόνου, για πολλές και πολλαπλές εκδηλώσεις.
2. Η επαναλειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου    «ΘΑΝΑΣΗΣ  ΒΕΓΓΟΣ» στον ανωτέρω Υπαίθριο Χώρο, μετά από ένα έτος διακοπής, υπήρξε το επόμενο αξιόλογο αποτέλεσμα. Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας αγκάλιασαν την προσπάθεια και απέδρασαν, αυτό το ιστορικό αλλά και δύσκολο καλοκαίρι, από την καθημερινότητα τους, απολαμβάνοντας ταινίες υψηλού επιπέδου, χωρίς οικονομική συμμετοχή τους. Το σχετικό κόστος ανελήφθη από τον Οργανισμό και καλύφθηκε από την δαπάνη που είχε προϋπολογιστεί για την αγορά σύγχρονης ψηφιακής μηχανής, η οποία ανεστάλη, λόγω των γενικών συνθηκών που επικράτησαν. Σημειώνεται επίσης ότι στον αναβαθμισμένο αυτό Χώρο μετά το τέλος των προβολών του Κιν/φου διαδραματίστηκαν οι παραστάσεις της Ομάδας Θεάτρου, με σαφή θετική διαφορά από πάσης απόψεως (προσέλευση, υποδομές κλπ).    
3. Η ταχύτητα με την οποία χειριστήκαμε το δύσκολο και ευαίσθητο θέμα των έγκαιρων προσλήψεων των εργαζομένων στα Αθλητικά και Πολιτιστικά Δημοτικά Προγράμματα. Ήδη, όπως είναι γνωστό, την 09.10.2015 ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσλήψεως Γυμναστών, απευθείας από τον Οργανισμό, χωρίς μεσολάβηση τρίτου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, κατόπιν Δημόσιας Προκήρυξης (ΑΣΕΠ) και με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Εξάλλου, εντός της εβδομάδος θα προκηρυχθούν και οι θέσεις των Καθηγητών Ωδείου και εν συνεχεία Εργαστηρίων Τέχνης, αφού την 30.9/09.10.2015 ολοκληρώθηκε η έγκριση και αυτών των θέσεων, ώστε σε αντίθεση με το παρελθόν της αργοπορίας, ολοι οι ανωτέρω να εργάζονται με εγκεκριμένες συμβάσεις και όχι εν αναμονή αυτών. Σημειώνεται, ότι οι ανωτέρω ενέργειες θα είχαν ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου ε.ε., εάν δεν επικρατούσε η λανθασμένη ερ­μηνεία ότι εμπίπτουν στην προεκλογική αναστολή προσλήψεων. Σε κάθε περίπτωση, η χρονική διαφορά με το παρελθόν είναι μεγάλη.
4. Η με έντονη προσπάθεια ενεργοποίηση της απονεκρωμένης σύνδεσης του Οργανισμού με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα αποφέρει έως τέλος του έτους καρπούς, προς όφελος των δημοτών, των σχολικών και άλλων προγραμμάτων αλλά και των δημόσιων αθλητικών υποδομών.
5. Η προσφορά Γυμναστών προς τα Σχολεία της Πόλης μας, τους ΠΑΙΣΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ και τα ΑΜΕΑ, αλλά και Θεατρολόγων, με δαπάνη του Οργανισμού, αποτελεί μία ακόμη παροχή, για την οποία είμαστε υπερήφανοι.      
6. Η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών τόσο μέσω παρεμβάσεων του ίδιου του Οργανισμού όσο και στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ (Κλειστό Γήπεδο Κοντοπεύκου, Κλειστό Γήπεδο οδού Νότου, Ωδείο), είναι επίσης αξιοσημείωτη και προσφέ­ρει ακόμη καλύτερες συνθήκες άθλησης και εκπαίδευσης.
7. Η συνέχιση της παροχικής Διοίκησης προς τα αθλητικά σωματεία της πόλης, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, σε συνδυασμό με την δίκαιη και αναλογική κατανομή της χρήσεως των αθλητικών υποδομών του Οργανισμού και του Δήμου, εντάσσεται στην προσπάθεια της παρούσας διοίκησης του Δήμου και του Οργανισμού.    
8. Ο αυστηρός εσωτερικός έλεγχος και η μείωση των δαπανών του Οργανισμού, σε ποσοστό από 15-30% κατά περίπτωση (μισθώματα, λογιστική υποστήριξη, συντήρηση γηπέδων, έντυπα, εξοπλισμός κλπ) σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση χρονιζόντων εκκρεμοτήτων (ταμειακοί απολογισμοί και ισολογισμοί ετών 2012 και 2013, αποτίμηση ακίνητης περιουσίας, οικονομοτεχνική μελέτη δραστηριοτήτων κλπ) αποτέλεσε επίσης μία προσπάθεια που απέδωσε.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά και πολλά αλλα μικρά αλλά κρίσιμα και χρήσιμα, δεν θα είχαν επέλθει, χωρίς την εποπτεία του Δημάρχου, την αφιλοκερδή και πολύωρη ενασχό­ληση των μελών του ΔΣ και την αποσαφηνισμένη σχέση με το εμπειρο προσωπικό του Οργανισμού (ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, Συμβασιούχοι Μίσθωσης Εργου). Είναι λίγα, συγκρινόμενα με όσα έχουμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε, αλλά πολλά συγκρινόμενα με ο,τι παρελήφθη.
Οψόμεθα.                                                       

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση